Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valóban genetikailag...

Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?

Figyelt kérdés

2017. máj. 4. 17:55
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/214 Cerevisiae ***** válasza:
42%

#76: "Evolúciós szempontból hasznos, leginkább úgy."

A szexuális irányultságoknak a leggusztustalanabb formái is velünk vannak, amióta csak létezik emberiség. Netán ezek is mind a hasznosságuk okán maradtak fenn?

2017. máj. 10. 11:56
 82/214 Cerevisiae ***** válasza:
88%

@Tom

Idézve tőled: "hanem inkább azért, hogy az embereket kissé érzéketlenebbé tegyék olyan értelemben, hogy a homoszexuális kolléga, ismerős vagy munkás kevésbé váltson ki ellenkezést, negatív reakciót, így ne legyenek rejtőzködésre kényszerítve."

Nézd. Nyilvánvalóan ez is szerepet játszik, de aligha kétséges, hogy az alapvető mozgatórugó az, amit a #60-ban írtam:

"Szóval legyen bármi miatt is a kisebbség, a kisebbség összetartó ereje éppen az, hogy néha összejönnek, összetartozásukról tanúbizonyságot tesznek, és létezésük hirdetőtáblája éppen maga a tömeg, és ez kétségkívül pszichikailag is erőt ad, még annak a kisebbséghez tartozónak is, aki el se megy az ilyen gyűlésekre, fesztiválokra. A melegek esetén kétségkívül ezek a hatások még erőteljesebben nyilvánulhatnak meg, hiszen sokszor depressziósokká válnak a magányukban, vagy elhiszik magukról is, hogy bűnösök, vagy már betegesen szégyenkeznek saját maguk miatt...stbstb."

Áltathatjuk magunkat nagyon szép gondolatokkal, de a működő gyakorlat és a valóság ez a kisebbségek esetén. Másrészt miért lenne nem szép gondolat a valóságra is hivatkozni? Miért kell tagadni, hogy a #60-ban megfogalmazott irányelvek a meghatározóak? A kisebbség nem arra van, hogy automatikusan eltapossuk, és teljesen jogosan úgy védekezik, ahogy tud.

Egyébként azt veszem észre, hogy a heterókból kikerülő szimpatinzánsok sokkal jobban elrugaszkodnak a valóságtól, mint maguk a homoszexuálisok.

Még pl. olvasd el, a #17-et. Azt hirdeti, hogy a homoszexualitásra vezethető vissza zsenialitás és a nagyszerű emberi jellemvonások...

Ez már azért nagyon agyament dolog...

Úgy tűnik, hogy némelyik szimpatizáns beleszeretett a saját lojalitásába, és erre roppant büszke, olyannyira, hogy képes teljesen feladni a realitásokra való rátekintését. Szerintem ezek a túlzások nem hasznosak magukra a védenceikre se.

Az egyetlen olyan valaki mérlegelt itt racionálisan és elfogulatlanul, aki nem csak a szexuális orientációját vállalta fel bátran a #31-ben (meleg az illető), hanem olyan érvet is fogalmazott meg, ami a legtöbb homoszexuálisnak nem tetszene, hiszen ők a megfellebbezhetetlen, anyagi megmásíthatatlanság okára szeretnek hivatkozni.

Bár ezzel magamat cáfolom...:D

Éppen egy melegre hivatkoztam, akit itt eddig a legtárgyilagosabban fogalmazott. :)

2017. máj. 10. 12:30
 83/214 Wadmalac ***** válasza:
44%

" A Pride vonulás enm annyira a jogokért megy ... hanem inkább azért, hogy az embereket kissé érzéketlenebbé tegyék olyan értelemben, hogy a homoszexuális kolléga, ismerős vagy munkás kevésbé váltson ki ellenkezést, negatív reakciót, így ne legyenek rejtőzködésre kényszerítve."

Nos, szerintem erre nem a legjobb módszer. Az egyik legrosszabb.

Ha egy ember egy csöndes alapzajhoz hozzá akarsz szoktatni, hogy ne zavarja, akkor azt a zaj hangerejének nagyon lassú, fokozatos emelésével tudod elérni, így megszokhatja úgy, hogy észre sem veszi.

De ha a szoktatás módszerének azt választod, hogy petárdát durrantasz mellette, ne csodálkozz, ha nem hogy nem szokja meg, de meg is ver. És minimum a fülcsengés idejére nem is felejti el, hogy te voltál a hunyó. :)

2017. máj. 10. 13:23
 84/214 Cerevisiae ***** válasza:
88%

Magamtól(#82): "Még pl. olvasd el, a #17-et. Azt hirdeti, hogy a homoszexualitásra vezethető vissza zsenialitás és a nagyszerű emberi jellemvonások... Ez már azért nagyon agyament dolog..."

Oh... félreértettem a #17-est. Ő arra gondolt, hogy a nagyszerű, zseniális homoszexuális rengeteg szaporodóképes heteroszexuálist mentett meg.

:D

Persze ez akkor is butaság. Ennyi erővel a terméketlenség is roppant hasznos, ha zsenialitással párosul, ami sok ember életét menti meg, és nyilván sok ilyen is történt az emberiség esetében. Az evolúció egész emberiséget jellemző általánosan értelmezett emberi tulajdonságait nem fogja befolyásolni néhány nem számottevő kivétel. Alapvetően a zsenialitásnak köszönhetjük a sok ember megmenekülését más olyan zsenik esetében is, akik viszont elsöprő többségben heteroszexuálisak. Ugyanakkor meg nyilván volt olyan zseni is, aki meg más módon rengeteg ember halálát okozta, akár hetero, akár meleg...

Másrészt az ilyen "sok ember megmenekült a zsenialitás miatt" tézis, csak olyan környezetben lehetséges, ami tök modern dolog, vagyis, amikor a zseni döntései akár egymástól távol lévő földeken élő emberek sorsát is befolyásolhatja, és ez csak a magas szintű technikai fejlettség korában valósulhat meg (ide már az ókori viszonyokat is többé kevésbé beleszámítanám), ami csak egy parányi utóbbi időt fed le az emberiség történetében. Az emberiség döntő léptékű evolúciós változásai jóval nagyobb időtartományban, apró hordákban és kis közösségekben zajlott le, amiknek az egymás közötti kapcsolatai enyhén szólva is esetlegesek voltak. Netán minden ilyen kis közösségben zseniális homoszexuálisok mentették meg állandóan az embereket, vagy az elődjeiket?

:D

2017. máj. 10. 14:16
 85/214 Tom Benko ***** válasza:
100%
@Wadmalac: Jelen esetben főleg arról szól, hogy megmutassák, ők is teljesen átlagos, hétköznapi emberek. (És igen, amit Cerevisiae is írt, szintén benne van - a közösség ereje.) Itt nincs lehetőség fokozatos hozzászoktatáshoz, mert nincsen köztes állapot.
2017. máj. 11. 08:04
 86/214 Wadmalac ***** válasza:
44%

"@Wadmalac: Jelen esetben főleg arról szól, hogy megmutassák, ők is teljesen átlagos, hétköznapi emberek."

Mármint a Pride?

Átlagos, hétköznapi emberek?

Nőnek (nem, agyonfestett szexbáros rúdtáncosnak) öltözött férfiak a legszexuálisabb pózokban egymásra és magukra tekeredve guruló pódiumokon ugrálva?

Rióban hagyománya van a karneválnak, ott tökéletesen elmegy. Itt nem.

A technósok és raverek "Loveparade" kopiját száműzték, de ezt nem lehet, mert polkorrektnek kell lenni, na EZ a jogtalan kettős mérce.

Van egy haverom, aki 100% homoszexuális, a társaságban mindenki tudja róla és senkit nem érdekel, nem zavar, na ő a Pride-ra ennyit mondott: "Dunába lőni az összes rohadt díszbzit. Az iylenektől utálnak minket, akik utálnak."

Ha valakinek joga van mondani, az ő. :D

2017. máj. 11. 08:45
 87/214 Cerevisiae ***** válasza:
84%

"Nőnek (nem, agyonfestett szexbáros rúdtáncosnak) öltözött férfiak a legszexuálisabb pózokban egymásra és magukra tekeredve guruló pódiumokon ugrálva?"

Igyekeztem meggyőzni magam, hogy az a fesztivál sok szempontból jogos...

Elbizonytalanodtam megint. Haj, az a fejvakargató ambivalencia... :D

2017. máj. 11. 15:50
 88/214 Cerevisiae ***** válasza:
84%

"Nőnek (nem, agyonfestett szexbáros rúdtáncosnak) öltözött férfiak a legszexuálisabb pózokban egymásra és magukra tekeredve guruló pódiumokon ugrálva?"

Ha leszbik csinálnák ezt, a tárgyilagosságom persze a dologról ugyanúgy elítélően fogalmazna... de utána azonnal megkeresném az eseményről a YouTube-os összefoglalókat... :D

Érdekes, hogy nem csak a férfiak, de a hetero nők is elfogadóbbak a leszbikussággal szemben. Amikor azt mondtam a "normál" csajszinak, hogy mondjuk meg kell néznie egy ilyen videoklipet (fegyveres áll a háta mögött), de választhat, hogy férfiszereplőkkel, vagy nőkkel, akkor kínkeservesen bár, de kibökte, hogy inkább a női változatot választaná... :D... persze ez nem reprezentatív felmérés.

2017. máj. 11. 16:03
 89/214 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez a nőnek öltözött férfi rúdtáncos nem tudom, hogy honnan van. De ilyen pride-ot én még nem láttam. Egyszer volt egy ilyen videó...kb. 10-15 éve a kurucinfón valami agyhalottról és azóta mindenki azt fújja, mint egy papagáj.

Egyébként meg a nőnek beöltöztetést mindig azok erőltetik, akik "heteronak" állítják magukat vagy esetleg biszexek. Ez sem reprezentatív, azt tudom, de a netes társkeresőkön ezek futnak. (Tipikusan: legyél szőrtelen, lányos alkatú, arcú, női ruha nem akadály...stb. Dunát lehet ezekkel rekeszteni és egyik sem felvonuló, ha értitek mire utalok...)

A meleg pasik a férfias pasikra buknak többnyire és nem a transzszexuális és/vagy crossdesser pasikra.

De mondjuk mivel a pride nem csak a meleg pasik, csajok vonulása, így lehet felbukkan beöltözött egyén is, viszont biztos nem a többség az, és nem is kamionon rúdtáncolva.

A leszbikus nő meg egyébként akkor már pasi rúdtáncosnak lenne öltözve, ezen logika alapján. Tehát miért lenne arra jobban kíváncsi bárki is? xD

2017. máj. 11. 16:16
 90/214 Cerevisiae ***** válasza:

"... persze ez nem reprezentatív felmérés."

Jah.. egyébként, ha lenne is ilyen, nem túl sokat adnék a negatív eredményre. 5 percen keresztül gyötörtem a kérdéssel a leányzót (alapálláspontja: egyiket se nézné semmi pénzért), már a mögötte lévő fiktív fegyverest is kínomban találtam ki, míg végül már csaknem dühösen válaszolta azt amit válaszolt, meg hogy hagyjam már békén...

Egyértelmű, hogy a szimpla kérdőíves felmérésekből ez a hozzáállása sohase derülne ki.

2017. máj. 11. 16:21
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!