Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?
"Egyébként ez a nőnek öltözött férfi rúdtáncos nem tudom, hogy honnan van. De ilyen pride-ot én még nem láttam."
Szval ez nem egy rendszeres műsor, sőt, lehet, hogy ilyen nincs is igazán...
Ambivalencia...pfuuu
Mármint a táncnak még lenne értelme, és egy kigyúrt testű, félmeztelen pasi rúdtáncosnak is.
De egy női ruhás férfi rúdtáncosnak nem látom sok értelmét. Arra nem lennének túl sokan kíváncsiak ott.
#92: "Mármint a táncnak még lenne értelme, és egy kigyúrt testű, félmeztelen pasi rúdtáncosnak is."
Már bocsika, de ennyi erővel ez ugyanúgy igaz a csajszikra is. Ha tehát véletlenül odacseppennék a színpad elé, akkor csak azt látnám, hogy hol kigyúrt fiúk, hol csinos lánykák táncolnának? Ebben az esetben azt is hihetném, hogy a szimplán az erotika ünnepnapján vagyok? És csak a táblák szövegei józanítanának ki?
:D
Egyébként elképesztő, hogy mennyire befolyásolják az előítéleteink a racionálisnak hitt döntéseinket/elképzeléseinket. Még engem is! Simán belesétáltam a csapdába, mint itt bárki más is... :D
Még egyszer... A #17-es megjegyző ugye arra hivatkozik, hogy a homoszexualitás áttételesen elősegítheti a szaporodóképes közösség terjedését, hivatkozva az alábbi példákra:
#17: "Az emberi fajban pl. ez teljesen nyilvánvaló, lásd pl. Newton, vagy Alan Turing, aki a 2. világháborúban feltehetően milliók életét mentette meg."
Én is eddig lazán beszoptam ezt a hamisan egyoldalú egyenletet, pusztán azért, mert az ellenséget NEM VETTEM emberszámba! Ráadásul nyilvánvalóan amikor a jó emberek (szövetségesek) hadserege a hitleri Németország városainak szőnyegbombázásait végrehajtotta, akkor töménytelen mennyiségben kerültek a célkeresztbe a civilek lakóhelyei és egyáltalán nem véletlenségből. És merész dolog lenne kijelenteni, hogy az ilyen elképesztő erejű pusztítások csupa rossz civilt öltek meg. Rengetegen gondolják úgy, hogy sok ilyen támadás a szövetségesek részéről egyszerűen már a gonosztett határát súrolta, vagy az is volt.
Ahogy a szövetségesek erőfölénybe kerültek, ezek a támadások egyre erőteljesebbek lettek. És hát ugye Alan Turing-nak komoly szerepe volt abban, hogy a jó emberek erőfölénybe kerülhessenek, tehát Alan Turing lehet, hogy ezzel legalább annyi ember életét kioltotta (plusz az ellenséges katonák életét), mint amennyit megmentett. Ha már matekozunk, akkor az legyen korrekt...
Mellesleg nem tudok arról, hogy Newton homoszexuális lett volna. Egyszerűen megvolt szex nélkül, ill. inkább ezt valószínűsítik, mivel feltehetőleg egyszerűen kielégítette a rengeteg szellemi kaland.
Lám... itt is az elfogultság. Akit nem érdekel a szex, az is automatikusan homoszexuálissá válik, csak mert soha nem látták nővel...
A transzversztita rúdtáncos részemről összefoglalója volt a megjelenő "polgárpukkasztó" résznek. Természetesen nem állítom, hogy mindenki, sőt, azt sem ,hogy a többség ezt nyomja.
Szerintem semmilyen, egyértelműen szexuális célzatú ilyen monsre rendezvény nem való a nyílt utcára.
Írtam, Rióban hagyomány, ott a karneválon régóta együtt vonulnak táncolva heterók, homoszexuálisok, transzversztiták, transzneműek stb., alig-ruhákban és az utcai szex is előfordul.
Legyen. De ne itt. Ez egy más temperamentumú, hagyományú ország, itt a szexuális irányultság nem utcai bemutató témája. Nem csak a másoké, a heteróké sem.
És mint írtam is, ahol elnyomás nincs, csak konzervatív, "régi világból" visszamaradt ellenérzés vagy elutasítás, ott ilyen, jelen körülmények közt békés tüntetésnek minősülő felvonulásra nincs szükség és létjogosultság.
Mondom, a fő bajom az, hogy az egész túlzás, nincs olyan szintű kisebbségi helyzet, ami egy ilyen ellenlépést megokolna, plusz a reklám-szinten felfújtságával olyanokban is ellenérzést kelt, aki amúgy teljesen semlegesek lennének a témában.
És bizony, az ifjúság nyitott mindenre, az ilyesmit helyből trendinek értékelik.
Van bajom a "polkorrektség" nevű, mostanában túllihegett eljárásmóddal, ami egyenjogúság helyett az úgynevezett kisebbségeket tálcán hordozza, az etnikai, nemi mássági stb. tulajdonságokat, mint előnyöket és előnyben részesített jogosultakat tünteti fel.
Ez a túlkompenzálásnak egy tipikus esete, ami éppen szembe hat a céllal, a jogi, társadalmi elfogadottsági egyenlőséggel.
Lehet, hogy bizonyos népek habitásánál működik, de itt nem. Itt inkább korábban nem is létezett ellenségeskedést szül.
És az senkinek nem jó.
Wadmalac(#94): "Írtam, Rióban hagyomány, ott a karneválon régóta együtt vonulnak táncolva heterók, homoszexuálisok, transzversztiták, transzneműek stb., alig-ruhákban és az utcai szex is előfordul."
Ráadásul ne felejtsük el, hogy ennek az ünnepnek totálisan más az üzenete! Semmiféle szexuális szegregáció kidomborításáról itt nincs szó, hanem egyszerűen megy az "ereszd el a hajam", "engedjük ki a gőzt, mindannyian"... Itt a szex (bármilyen) nem üzenet-főszereplő, hanem csak kelléke a bulihangulatnak, mint akár a petárda is. Minimál politika sincs az egész dologban...
Másrészt a homoszexuálisok látványos meghurcolásának tömeges példáit se láttam soha az életemben. Persze, alapvetően mindenki megvetően beszélt róluk, meg szitokszóként használta az irányultságuk jelzőjét, de ezek sokkal inkább pózok voltak az embereknél, és nem a teljes meggyőződést mutatta. Bu*izni nem szép dolog, de ezek sokkal inkább rossz társadalmi beidegződések, semmint a társadalmi gyűlölet valós indikátorai. Én is mondom sokszor, hogy te majom, te állat... de ha valaki komolyan elkezdi lenézni a főemlősöket, akkor én védem meg őket a legharcosabban!
De azért mert más "állatozik", eszembe se jut olyan automatikusan, hogy állatkínzó lenne az illető, vagy hogy amúgy ne tisztelné a természetet.
Ellenben a legtöbb homoszexuális (de még inkább a szimpatizánsok) azonnal megbélyegzik és azonnal elítélik habozás nélkül, akinek akár csak ilyen ki is csúszik a száján, hogy...
Kétségkívül sokszor meghurcolják a homoszexuálisokat és a "normál" családokban nagyon nehéz helyzetbe kerülnek...stbstb... de azért az a tragikus helyzet, amit maguk köré rajzolnak (és még jobban megfejelik ezt a szimpatizánsok), erőteljes túlzásnak tűnik (nyilván itt nem olyan országokra gondolok, ahol pl. még halálbüntetést is kirónak rájuk). Az elsöprő többségben a kutya nem bántja őket, és az olyan hülyeségekben meg végképp nem hiszek, hogy munkahelyi megkülönböztetés... basszus, arról sohase szól a fáma, hogy milyen ott a homoszexuális. Valahogy magától értetődően totál ártatlanként kezeljük a megkülönböztetett illetőt ilyenkor, és mindig az jut eszünkbe, hogy a heterok unintelligens bandája kigyűlölte őt...
Olyan nem fordulhat elő, hogy az illető magamutogató volt, vagy fogdosta a munkatársai popsiját, vagy csak egyszerűen zavaróan állandóan nyomult, ugye? Ha egy heterofickó ilyet csinál a nőkkel, akkor csak egyszerűen megállapítjuk, hogy jogosan rúgták ki. És én se venném fel az olyat, aki az állás interjún azzal kezdi, hogy ő homoszexuális, és reméli ez nem okoz gondot. Rohadtul nem érdekel, hogy milyen a tag, hanem végezze rendesen a munkát és ne hozza be a munkahelyére a magamutogató problémáit. Minek beszél nekem ilyenekről??? Ha a hetero bejelenti, hogy ő minden nőt meghúzna a munkahelyén, de természetesen az érzéseit kordában tudja tartani, és ugye nem probléma, hogy benne ilyen érzések tombolnak, hát azt a tagot is ugyanúgy szórnám.
Ilyenekről persze nem szól a statisztika...
Hát legalábbis itt Mo.-on nincsenek éppen agyonszekírozva, Csecsenföld, mohamedán országok más tészta...
Persze mindenhol vannak radikális kisebbségek, akik nem csak a homoszexuálisokkal ellenségesek, tulajdonképpen szinte minden kisebbségi tulajdonságnak vannak ellenségi csoportjai. De mondom, ez nem egy általános társadalmijellemző. És velük szemben főként nem működőképes egy felvonulás, csak jó alkalom, hogy kimehessenek gyűlölködni, transzparenssel, dobálással stb.
És akkor meg jönnek a hangos panaszkodások, hogy tessék, így elnyomnak minket Magyarországon, Európa komplett polkorrekt felhördülése, az ország általánosító elmarasztalása.... teljesen jogtalanul, oktalanul, pár radikális hülye miatt, meg egy kupac "elnyomott" miatt, akik nem látják be, hogy nem ez a társadalmi integráció jó módszere.
(mondjuk egy hasonló németországi felvonuláson ugyanúgy kimennek balhézni pl. a neonácik /bocs, Rechstradikale/ , csak abból nem lesz EU közhír, de persze nálunk sérült a sajtószabadság, jaaa)
@Wadmalac
Hát, azért nehéz ügy...
Nem állítom, hogy teljes meggyőződéssel hivatkozok ez ügyben a #60-as megjegyzésemre, de ha próbálom magam beleélni a kisebbség érzésvilágába...
#60: "Szóval legyen bármi miatt is a kisebbség, a kisebbség összetartó ereje éppen az, hogy néha összejönnek, összetartozásukról tanúbizonyságot tesznek, és létezésük hirdetőtáblája éppen maga a tömeg, és ez kétségkívül pszichikailag is erőt ad, még annak a kisebbséghez tartozónak is, aki el se megy az ilyen gyűlésekre, fesztiválokra.
A melegek esetén kétségkívül ezek a hatások még erőteljesebben nyilvánulhatnak meg, hiszen sokszor depressziósokká válnak a magányukban, vagy elhiszik magukról is, hogy bűnösök, vagy már betegesen szégyenkeznek saját maguk miatt...stbstb. "
Valóban csak egy bikini, mint polgárpukkasztás?
https://www.youtube.com/watch?v=5GuTONhUx4g
Csak példaként felhívnám a figyelmet a szivárványos "Isten csak mese" zászlóra. Ez az, még uszítsák magukra a bigott katolikusokat is.
Miért kell ez?
Nekem senki ne mondja, hogy ez a kulturális elfogadás útja.
"Az emlegetett exhibicionista személyek inkább tűnnek marginális, nem a fesztivál témájához, hanem a felhajtáshoz kapcsolódó megjelenteknek."
Minden tömeget a leghangosabb elemeiről ítélnek meg és egy tömegmegmozdulás szervezőinek ezt tudniuk kell. És elgondolkodni azon, hogy az ilyenek nem dolgoznak-e éppen a céljuk ellen. Pont, hogy ezekről lesz megítélve mindenki.
Aztán amikor felháborodik a nép, lehet sírni, hogy "tessék,azért bántanak, mert bzi vagyok".
Nem, nem azért, a kutya sem törődne vele, de így kirakatba rakva megteremti a saját ellenségét.
Qrva rossz stratégia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!