Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?
* illetve hogy azok nemműködése okozza a homoszexualitást
> Nem, nem azt jelenti. Azért nem nevezik betegségnek, mert nem az és nem csak "óvatosan fogalmaznak".
Nem. Azért nem nevezik betegségnek, mert nincs tudományos (objektív) jelentése ennek a szónak.
Eléggé objetív jelentés az, hogy gátolja a hétköznapi életét.
A homoszexuálitás nem akadályoz meg senkit ebben.
#47: Ezt te is elismerted, mivel azt írtad rá, hogy kitaláció.
Ezt módosítanám arra, hogy nem találtam rá forrást. (Kontra sem.) Lehet hogy rosszul kerestem.
#52:
Oké. Ez elég objektív.
Tehát egészen pontosan hogyan kapcsolódik az a megállapítás hogy nem gátolja a hétköznapi életet ahhoz hogy génhiba okozza-e, vagy hogy öröklődik?
Tippelhetek? Sehogy?
Tehát a lényeg hogy tilos öröklődésről beszélni (libsi alapvetés), és ez azzal van indokolva, hogy teljes életet élnek a melegek. Wow.
Ez a szál szerintem ciklusba került. Ha megnézed a "homofóbok" írását, mindegyikünk azt mondja, hogy tudományos keretek között lehet, és szeretné tárgyalni a témát.
Túl van ragozva. (talán nyitni kéne új kérdést is, ezt meg letörölni a francba, semmi hasznos nem íródott. Ennek részben én is oka vagyok.)
> Eléggé objetív jelentés az, hogy gátolja a hétköznapi életét.
A homoszexuálitás nem akadályoz meg senkit ebben.
A meddőség sem betegség szerinted.
Miért tilos öröklődésről beszélni? Ezeket honnan szeded?
Komolyan nem értem.
A hormonális kezelésről szerintem van bőven angolul is, wiki is:
A meddőség lehet betegség (illetve pontosabban betegség, rendellenésség okozhatja), hiszen meggátolja az embert abban, hogy utódot hozzon létre.
Viszont a homoszexuálisok nem meddőek, lehet saját gyerekük, ha szeretnék.
#38: "Ebben ott a hiba, hogy akkor másfajta felvonulást is ilyen alapon el kéne törölni."
Én semmi ilyesmit nem mondtam.
Egy kérdésem volt, hogy mi az értelme a polgárpukkasztáson kívül?
Mondjuk a szomszédom tudja rólam, hogy én utálom a rózsákat, de belátom, hogy a szomszédom viszont nagyon szereti azokat, így lenyelem a békát, hogy azokkal van tele a kertje, mert igyekszem toleráns lenni.
De ha azt látom, hogy egyszer csak egyre és egyre több rózsa nő a telkeinket elválasztó kerítés mellett, akkor ugye sejthető, hogy ez nem véletlenség? Ha én úgy tudom, hogy semmi haragra adó dolog nem történt közöttünk, akkor nem fordulhat meg a fejemben jogosan, hogy a szomszédom egyszerűen csak azért dühös rám, mert nem szeretem a rózsáit? Mert nem tudja elviselni azt a gondolatot, hogy van ilyen ember, és direkt húz?
Tessék nekem megmondani, hogy milyen nyomós okomnak kellene lenni arra, hogy a szexuális irányultságom miatt fesztiválokat rendezzek megállás nélkül? Egyiket a másik után?
Eszem ágában sincs kikukorékolni a nagyvilágba, hogy a kövér nőket, vagy karcsúakat, vagy a szőkéket szeretem... Minek? Esetleg a baráti körben, vagy ha éppen alkalmilag ez a beszédtéma, de rendszert csinálni ebből? Ezt ünnepelni? Mit???
#38: "Mellesleg azok közül, akik kritizálják a pride-ot, kíváncsi lennék hány ment el egy ilyen felvonulásra és látta azt élőben... mert nem igazán tér el más nagyobb megmozdulásoktól."
Nem érdekel, bocsika, hogy ezek milyenek. Minek vannak, és miért ilyen rendszeresen? Lehet, hogy nem érthetően fogalmazok?
#38: "Csak ott nem lehet normálisan végigcsinálni, ahol ennyi gyűlölködő van.."
Hát, valszeg ezek nagy többsége tényleg primitív lehet. De tudod azok is, akik direkt húzzák őket... mint a rózsás kedvű szomszéd...:)
#38: "De komolyan...ha valami ennyire bosszant, akkor azt nem követem figyelemmel, nem nézem."
Ezt ugye viccből írtad. Fogadni mernék, hogy lenne egy két fajta felvonulás, ami téged is idegesítene, míg mások megrökönyödnének ezen, és javasolnák neked, hogy ne figyelj oda. Csak azért, mert pont a vitatémánk téged nem idegesít, tudod nem az a megoldás, hogy elhiteted magaddal, hogy kivétel nélkül csak azoknak van mindenben igaza, akik téged nem idegesítenek.
Pl. csak csak felháborodnál, ha mondjuk a kislányodat sétáltatva belebotlanál egy halom mindenféle korú meztelen emberekből álló tömegbe a Hősök terén, akik a nudisták mittudomén milyen jogáért kajabálnának? Csak azt mondanád már, hát jó, tiltakozzanak, meg joguk van, de...
Na, erről a toleranciahiányról beszéltem. Tudomásul kellene venni, hogy igenis vannak emberek, akiket ezek a felvonulások rossz érzéssel töltenek el, egyrészt mert semmi értelmét nem látják, másrészt mert csak kötözködést látnak benne, és igyekezni kellene megérteni az ő álláspontjukat is, és nem eleve rosszindulatúként, maradiként beállítani őket... méghozzá zsigerből, miközben az illető ilyet állító azt hiszi magáról, hogy ő hú de toleráns. Amikor pedig konkrétan és minden mérlegelés nélkül kizárólag csak az egyik oldalnak kedvez a véleményével.
#38: "A megvetett, de amúgy intelligens homofóbbal meg az a baj, hogy amint homo közelébe jut, egy alpári paraszt lesz"
Azért, már bocs, de megnézném, hogy az ilyen vita hogy is zajlik közöttetek. Mert ha te ezt mondod neki, hogy ne nézd, ha idegesít, meg húzd meg magad, én meg nézhetem, mert engem nem idegesít, és egyáltalán bármi megengedhető ebben világban ami engem nem idegesít, és az nem érdekes, hogy téged viszont mi idegesít... akkor... könnyen lehet, hogy nem véletlenül látsz magad körül kizárólag csak homofóbokat.
Tudod, kettőn áll a vásár.
Amikor olvastam Alan Turing matematikus életrajzát, és ahhoz a részhez értem, ahol ezt a nagyszerű embert, és zseniális koponyát a saját országa meghurcolta a homoszexuális volta miatt, és ezzel öngyilkosságba hajszolták, akkor mérhetetlenül fel voltam háborodva, hogy ezt tették vele. Erre se figyeltél volna oda? Nem álltál volna ki mellette? Mert én megtettem volna! Ám ez az ember - bizonyos vagyok benne - hogy a mai korban sem verte volna a mellét döngetve, nagydobra verve, hogy ő homoszexuális, nem járt volna ilyen fesztiválokra, hanem végezte volna a dolgát és úgy gondolta volna, hogy a szexuális élete csak őrá tartozik, és senki másra. Nem tudom, hogy te milyen körökbe jársz, de én sok olyan embert ismerek, akik egyszerűen nem szeretik még a látványát se, amikor két férfi a filmekben negédesen pl. összeölelkezik. Nem tehetnek/tehetek róla, ez van! Nem hozzák szóba, nem is érdekli őket, de láttam, hogy néha egy két harcos homoszexuális szimpatizáns addig addig bizonygatta nekik, hogy mennyire maradiak, elvakultak (csak mert annyit mondtak, hogy sajna, még a látványát se bírják), hogy bizony ők is elvesztették a türelmüket egy idő után... na akkor le lettek homofóbozva, meg parasztozva...
Nos, azért kénytelen vagyok kiírni magamból... kissé elgondolkodtam a saját kérdésemen:
"Tessék nekem megmondani, hogy milyen nyomós okomnak kellene lenni arra, hogy a szexuális irányultságom miatt fesztiválokat rendezzek megállás nélkül? Egyiket a másik után?"
Azért azt el kell ismernem, hogy a többségi és elfogadott réteg gondolkodásmódja, mozgatórugói alkalmasint teljesen mások lehetnek ugyanarra a dologra tekintve, mint a kisebbségnek. És ennek megértése bizony nem egyszerű dolog... jobbára csak azért, mert nem is vesszük rá a fáradtságot, hogy kissé igényesebben modellezzük magunkban a dolgot... és úgy tűnik, hogy ezt én se tettem meg.
Szóval legyen bármi miatt is a kisebbség, a kisebbség összetartó ereje éppen az, hogy néha összejönnek, összetartozásukról tanúbizonyságot tesznek, és létezésük hirdetőtáblája éppen maga a tömeg, és ez kétségkívül pszichikailag is erőt ad, még annak a kisebbséghez tartozónak is, aki el se megy az ilyen gyűlésekre, fesztiválokra.
A melegek esetén kétségkívül ezek a hatások még erőteljesebben nyilvánulhatnak meg, hiszen sokszor depressziósokká válnak a magányukban, vagy elhiszik magukról is, hogy bűnösök, vagy már betegesen szégyenkeznek saját maguk miatt...stbstb.
Szóval - fogcsikorgatva bár -, de jobban belegondolva, nem lehet azt állítani, hogy ezek a fesztiválok csak magamutogató, polgárpukkasztó okokra visszavezethetően jöhetnek létre. Bár, fogalmam sincs mi a tényleges mozgatóerő, mert erről véleményt alkotni csak akkor lehetne, ha egy ilyen fesztiválra elmennék, de ilyet aligha fogok tenni... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!