Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?
Wadmalac, a hozzászólásodban csak egyetlen dolgon akadt meg a szemem.
Mégis hogyan kezelhető a homoszexualitás hormonokkal? Beadnak egy meleg pasinak kis tesztoszteront, egy leszbi nőnek meg ösztrogént és akkor már csak biszex lesz, vagy ezt hogy gondoltad?
Én úgy hallottam, hogy nem kezelhető hormonokkal.
Viszont itt a "tudományos szekcióban" úgy látom, hogy nincsen mégsem egyetértés abban, hogy akkor végül is öröklődik-e vagy nem.
Egyébként az is felmerült bennem, hogy az hogyan lehetséges, hogy rengeteg ember van, aki több évtizedet leél heteroként, és utána meg homoszexuálisként folytatja életét. Ez teljesen általános és elfogadott pszichiátriailag is.
Viszont azt a jelenlegi dogma tiltja, hogy aki nem érzi jól magát homoszexuálisként, az semmiféle segítő terápiában nem részesülhet, több helyen törvénybe is ütközik az ilyen tevékenység.
Erről vélemények?
Tudjuk, hogy öröklődik. Azt nem tudjuk, hogy kulturálisan, genetikailag, vagy hogyan.
A másik kérdésed már tényleg inkább a szexualitás/emberek kategóriákba való.
A homoszexualitás egy perverzió, tehát nem lehetnek genetikai okai. Különben minden egyes perverziónak meglenne a maga genetikai oka, ami azért elég furcsa lenne, mivel perverzióból van vagy ezer féle. Akkor lenne pl. pedofil gén, meg mazochista gén is.
A genetikai ok a mechanizmusát is nehéz lenne elképzelni. Hogyan van bekódolva a DNS-be, hogy egy férfinak egy nőhöz kell vonzódnia? Van esetleg benne valamilyen grafika, sematikus rajz a nőről valami bitmap vagy jpg formátumban?
Ahogyan nyilván az sincs belekódolva, hogy éppen mi a szexideál, a sovány nő, vagy a teltebb.
Szerintem ez mind bizonyítja, hogy mindenféle szexuális orientáció tanult, a kora gyermekkorban alakul ki, de valószínűleg nem direkt módon, hanem valami bonyolultabb, indirekt ingerek révén (tehát valaki nem feltétlenül lesz attól homoszexuális, hogy sok homoszexuálist lát gyerekkorában, és fordítva).
> A homoszexualitás egy perverzió, tehát nem lehetnek genetikai okai.
Én simán el tudom képzelni hogy a férfiszagra valami anyag lepi el a homárok agyát. (Ahogy például az én agyamat is mindenféle anyag ellepi nő közelében.)
Ily módon lehet genetikai oka is.
Az egyéb perverziókra ez nem áll, elég nehéz génekbe kódolni hogy valaki autókhoz vonzódjon (persze tudjuk hogy madárfészek építést hagy hálószövést is el lehet kódolni; hogy a pók addig szarul érezze magát amíg nem tökéletes a hálója).
Fennmaradni meg úgy tudott, hogy ha az egyén számára nem is jelent evolúciós előnyt, de a populáció számára jelenthet. Sok fajban a homoszexuális egyedek olyan funkciókat látnak el, ami a teljes faj szempontjából előnyös (részt vesznek a kicsik gondozásában, védelmében, stb.) Vagy esetleg olyan képességeik vannak, amik a normál egyedeknek kevésbé.
Az emberi fajban pl. ez teljesen nyilvánvaló, lásd pl. Newton, vagy Alan Turing, aki a 2. világháborúban feltehetően milliók életét mentette meg.
Teljesen nyilvánvaló hogy mind a fizikát, mind az USA háborús győzelmét a melegeknek köszönhetjük (és hogy ez utóbbi nagyon nagy haszon az emberiségnek).
Még jó hogy az evolúció kifejlesztette a homikat, különben Hitler nyer és az emberiség megnézheti magát :o
Teljesen egyértelmű.
Aki szerint a tudomány nem úgy működik hogy felcsapjuk a libsi lexikotn, majd az ott található alapvetésekből (NEM betegség) próbálunk tudományos tényeket levonni ("NEM betegség, TEHÁT nem okozhatja génhiba. Kész."), az rühelli a melegeket.
A legteljesen egyértelműbb. Más magyarázat nincs. (Esetleg hogy látens búza vagyok, az is jó magyarázat, nem?)
OMFG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!