Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?
Erre elég sok feltételezés létezik. Megjegyezném a hormonkezelés egy baromság, az senkin sem "segít". Egy férfi nem lesz attól hetero, hogy több tesztoszteront kap.
Bár erről ír a wiki is:
"Férfiak esetében elsősorban a tesztoszteron alacsony szintjére gyanakodtak és a férfi nemi hormon pótlásával próbálták gyógyítani a "betegeket". A kezelés sikertelen volt, ugyanis a páciensek nemi vágya fokozódott ugyan, de annak tárgya változatlanul az azonos neműek maradtak."
Szerintem külön-külön kéne tanulmányozni, hogy az adott fajoknál milyen előnnyel jár a homoszexualitás, biszexualitás és az alapján vizsgálni, hogy mi okozhatja.
"látens búza vagyok, az is jó magyarázat, nem?"
A libsizésre mégis mit vársz? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
És te írod, hogy a természettudományokban vagyunk, de azért előszeretettel kevered a politikát ide.
azzal keverem ide a politikát, hogy azt írom hogy ez nem természettudományos, hanem fundamentalista érvelés :o
wow
Nem csak libsizel, de homizol, homározol, búzázol.
Nem kell felnyitnod semmilyen lexikont ahhoz, hogy tudd, másokat nem degradálunk különféle jelzőkkel csak azért mert nekünk nem tetsző a szexuális irányultsága.
A tudással nem jár automatikusan jómodor is...
Idén február óta tilos Ausztráliában szexuális orientációt változtatni.
Gyerekeken több helyen is az:
- - -
Wadmalac által említett hormonkezelésről nem nagyon találok semmit.
Jó lenne ha lenne egy összefoglaló "Tévhitek" oldal erről, és hozzászólás előtt mindenki elolvasná.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy talán a feromonok szaga lehet kódolva a dns-ben, de annak meg ellentmondani látszik, hogy a férfiak leginkább a látvány alapján kívánnak meg egy nőt. Tehát mégis első sorban a látványnak kéne valahogy kódolva lenni a dns-ben, amit nagyon valószínűtlennek tartok, különösen hogy az ember kinézete időben is, helyileg is elég erősen változik.
A fészeképítés, pókhálószövés azért más. Az be lehet kódolva kényszeres reflexként, nem kell hozzá kódolni egy fészek vagy pókháló vizuális képét.
Szerintem könnyen megeshet hogy a kép születés után rögzül, szag alapján kapcsolódik össze a kép és a nemi vágy.
De valóban, etológiailag nehezen magyarázható már az is, hogy a férfiak vizuálisak ezen a téren, és látvány alapján kerülnek ingerbe.
#24: "A tudással nem jár automatikusan jómodor is..."
A jó modorral viszont automatikusan jár a nem tudás.
Aki arra, hogy egy gén nem működik annyit képes visszaírni hogy (nem mert) "NEM betegség", annak sajnos esélye nincs.
Még mindig nem értem mit csinálsz itt?
Felhívod a figyelmünket arra, nehogy ne PC területre tévedjünk?
#27: "Tehát mégis első sorban a látványnak kéne valahogy kódolva lenni a dns-ben, amit nagyon valószínűtlennek tartok"
Ezt nem biztos hogy értem. Azért nem lehet a férfihoz vonzódás kódolva, mert eleve a vonzódás nem lehet kódolva?
De hát tudjuk hogy lehetséges, nőhöz is lehet vonzódni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!