Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valóban genetikailag...

Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?

Figyelt kérdés

2017. máj. 4. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/214 anonim ***** válasza:
91%

Erre elég sok feltételezés létezik. Megjegyezném a hormonkezelés egy baromság, az senkin sem "segít". Egy férfi nem lesz attól hetero, hogy több tesztoszteront kap.

Bár erről ír a wiki is:

"Férfiak esetében elsősorban a tesztoszteron alacsony szintjére gyanakodtak és a férfi nemi hormon pótlásával próbálták gyógyítani a "betegeket". A kezelés sikertelen volt, ugyanis a páciensek nemi vágya fokozódott ugyan, de annak tárgya változatlanul az azonos neműek maradtak."

Szerintem külön-külön kéne tanulmányozni, hogy az adott fajoknál milyen előnnyel jár a homoszexualitás, biszexualitás és az alapján vizsgálni, hogy mi okozhatja.

"látens búza vagyok, az is jó magyarázat, nem?"

A libsizésre mégis mit vársz? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

És te írod, hogy a természettudományokban vagyunk, de azért előszeretettel kevered a politikát ide.

2017. máj. 5. 14:28
 22/214 dq ***** válasza:
8%

azzal keverem ide a politikát, hogy azt írom hogy ez nem természettudományos, hanem fundamentalista érvelés :o

wow

2017. máj. 5. 14:51
 23/214 anonim ***** válasza:
91%
22. Azzal kevered ide, hog folyamatosan libsizel. De az ártatlannak tettetést már mesteri szintre fejlesztetted. Mind egyformák vagytok.
2017. máj. 5. 14:56
 24/214 anonim ***** válasza:
85%

Nem csak libsizel, de homizol, homározol, búzázol.

Nem kell felnyitnod semmilyen lexikont ahhoz, hogy tudd, másokat nem degradálunk különféle jelzőkkel csak azért mert nekünk nem tetsző a szexuális irányultsága.

A tudással nem jár automatikusan jómodor is...

2017. máj. 5. 15:03
 25/214 dq ***** válasza:
37%

Idén február óta tilos Ausztráliában szexuális orientációt változtatni.

Gyerekeken több helyen is az:

[link]

- - -

Wadmalac által említett hormonkezelésről nem nagyon találok semmit.

Jó lenne ha lenne egy összefoglaló "Tévhitek" oldal erről, és hozzászólás előtt mindenki elolvasná.

2017. máj. 5. 15:07
 26/214 dq ***** válasza:
0%
Búza? Franc lebuktam. Teszem itt az ártatlant. :'(
2017. máj. 5. 15:09
 27/214 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is megfordult a fejemben, hogy talán a feromonok szaga lehet kódolva a dns-ben, de annak meg ellentmondani látszik, hogy a férfiak leginkább a látvány alapján kívánnak meg egy nőt. Tehát mégis első sorban a látványnak kéne valahogy kódolva lenni a dns-ben, amit nagyon valószínűtlennek tartok, különösen hogy az ember kinézete időben is, helyileg is elég erősen változik.

A fészeképítés, pókhálószövés azért más. Az be lehet kódolva kényszeres reflexként, nem kell hozzá kódolni egy fészek vagy pókháló vizuális képét.

2017. máj. 5. 15:09
 28/214 dq ***** válasza:
56%

Szerintem könnyen megeshet hogy a kép születés után rögzül, szag alapján kapcsolódik össze a kép és a nemi vágy.

De valóban, etológiailag nehezen magyarázható már az is, hogy a férfiak vizuálisak ezen a téren, és látvány alapján kerülnek ingerbe.

2017. máj. 5. 15:14
 29/214 dq ***** válasza:
7%

#24: "A tudással nem jár automatikusan jómodor is..."

A jó modorral viszont automatikusan jár a nem tudás.

Aki arra, hogy egy gén nem működik annyit képes visszaírni hogy (nem mert) "NEM betegség", annak sajnos esélye nincs.

Még mindig nem értem mit csinálsz itt?

Felhívod a figyelmünket arra, nehogy ne PC területre tévedjünk?

2017. máj. 5. 15:22
 30/214 dq ***** válasza:
16%

#27: "Tehát mégis első sorban a látványnak kéne valahogy kódolva lenni a dns-ben, amit nagyon valószínűtlennek tartok"

Ezt nem biztos hogy értem. Azért nem lehet a férfihoz vonzódás kódolva, mert eleve a vonzódás nem lehet kódolva?

De hát tudjuk hogy lehetséges, nőhöz is lehet vonzódni :/

2017. máj. 5. 15:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!