Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valóban genetikailag...

Ha valóban genetikailag kódolt a homoszexualitás, akkor hogy tudott fennmaradni az evolúció során? Ráadásul több fajban is?

Figyelt kérdés

2017. máj. 4. 17:55
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/214 Cerevisiae ***** válasza:
26%

@Tom Benko

De ha már totál értelmetlenül és feleslegesen belerángattál ebbe a melyik az elfogadhatóbb a bigámia, vagy a homoszexualitás dologba...

#130: "Ugyanakkor azonban a bigámia a nemi diszkriminációt erősíti, úgyhogy azzal biztosan nem tudok egyetérteni. De más sem biztos. Esetleg akkor, ha a biandriát is engedélyeznénk vele párhuzamosan."

Akkor a biandriával meg van oldva a dolog. Tehát? Semmiféle nemi diszkrimináció nincs. Aki akar, az belemegy ebbe, aki meg nem, az nem teszi. Már itt bukik a nemi diszkriminációs jelölésed, és a saját elképzeléseid szerint akarod az emberi szabad döntést korlátozni.

Hát, tudod én éppen most szervezkedek, hogy bigámista igényűek egyesüljetek. Mert én két feleséget akarok magamnak. Már vettünk helységet is, ahol összegyűlhetünk, és a látogató tagok száma rohamosan nő. Te korlátozni akarsz a jogaimban? Sőt! A jogainkban? Sőt! Annak a két nőnek a jogait nyirbálod, akik szeretnének hozzámjönni egyetértésben? Én ezt nagyon nagyfokú diszkriminációnak érzem. Itt bólogatnak mellettem a többiek is, hogy bizony.. bizony...

Te hoztál fel példákat, hogy vannak máshol ilyen bigámista működő kapcsolatok, akkor honnan veszed, hogy más nem akar ilyet? Minden férfi álma! Ne viccelj már! Te eldöntötted magadban, hogy nem támogatod? Kit érdekel, hogy te mit akarsz, vagy mit hiszel? Te ezzel jogot érzel arra, hogy a kívánalmainkat elgáncsold? Hát, az ember esze megáll!

Hogy is írtad?: "Egyszerűen nem értem, miért jelent egyeseknek komoly problémát mások magánélete. Beleértve azt is, hogy esetleg egyes jogokat szeretnének megkapni ennek érdekében."

Te mered ezt leírni ezek után???

Írod: "Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az ember alapvetően a választott párjával kapcsolatban kizárólagosságra törekszik, úgyhogy a bigámia igen komoly problémák forrása lehet, amit csak a töbszörözött oldal elnyomásával lehet kezelni, ami végképp elfogadhatatlan."

Na, most ilyen általános emberi igény csak a te fejedben létezik, mert tuti, hogy az emberiség történetének nagy hányadában nem voltak ilyen egy párra szorítkozó kapcsolatok, és ezt csak a szigorodó civilizációs igények építették ki. Valszeg olyan volt, hogy jobbára ők ketten, de semmi több... Félrelépés bőven volt, és különösebb botrány ezekből nem is volt. Pl. ma is létezik ilyen elzárt közösség Indiában, és lazán működik a dolog. Igazándiból még olyan sem igen van, hogy szigorúan párokra bontott háztartás, hanem sokkal inkább közösségi és összefogó erejű háztartások vannak, mint amit találtak pl. Satal Hüyük-ben is. És természetesen az is lehet, hogy egy nőnek legyen két férje. Mi a gondod ezzel, azon kívül, hogy te ettől idegenkedsz?

Ha nem működik a dolog, akkor ugyanúgy elválhatnak, mint a normál házasok, vagy leépülhet szép lassan az egész dolog idővel. Vagy ha két "normál" pár él együtt és mindannyian így akarnak házasságot kötni azzal mi a problémád?

#143: "úgyhogy a bigámia igen komoly problémák forrása lehet, amit csak a töbszörözött oldal elnyomásával lehet kezelni, ami végképp elfogadhatatlan."

Ne foglalkozz te azzal, hogy milyen problémák lesznek, hanem te csak azzal foglalkozz, hogy mi mit szeretnénk. Ne vájkálj már te itt az én magánéletemben! Hagy döntsük el már, hogy mi hárman mit akarunk, jó? Ráadásul semmiféle ilyen probléma nem lesz, ha két "normál" pár összeházasodik. A dolog megoldva.

2017. máj. 22. 12:33
 152/214 Cerevisiae ***** válasza:
26%

@Tom:

Tőled: ""Egyszerűen nem értem, miért jelent egyeseknek komoly problémát mások magánélete. Beleértve azt is, hogy esetleg egyes jogokat szeretnének megkapni ennek érdekében."

Ha valaki kiviszi az utcára a magánéletét, akkor azt ráerőszakolja a másikra. Pont a homoszexuálisok (remélhetőleg csak kis része) teszi ezt erőszakosan. Ráadásul szintén erőszakosan követelnek úgy jogokat, amit nem konszenzussal, hanem forradalmi felhívásokkal és toborzókkal akarnak kikényszeríteni.

Ők vájkálnak bele a mások magánéletébe, és nem mi.

Többedik kérésünk dacára se hozol fel semmi statisztikát, vagy adatot, vagy bármit arra (már hárman kértünk erre) hogy alátámaszd azt a véleményed, miszerint a homoszexuálisok itt végelegesen elnyomott helyzetben vannak. Ezzel megbélyegezve Magyarország polgárainak többségét, és az egész országot is.

Adatokat hozz végre, és ne sporadikusakat, hanem olyanokat, amik alapján pont úgy el lehet ítélni Magyarországot, ahogy te azt teszed!

2017. máj. 22. 12:46
 153/214 Cerevisiae ***** válasza:
26%
Ja... mellesleg gyereket is fogadhatnak örökbe az azonos nemű párok. Szivárványcsalád néven futnak ezek a formációk. Nem pár fogadhat örökbe, hanem csak az egyik tag, de utána a kutya nem bántja őket, hogy ketten együtt nevelik. Persze nem tökéletes megoldás, de valami végletes elnyomásról tehát szó sincs.
2017. máj. 22. 13:00
 154/214 Wadmalac ***** válasza:
45%

Kedves Tom Benko.

Az utóbbi években voltak bizonyos népes csoportok, melyeket folyamatos attrocitások értek. Csak öltözékük, frizurájuk, sminkjük alapján úton-útfélen összeverték őket, a közösségi média folyamatosan vicceket, mémeket gyártott a kárukra, sokan a kiirtásukra buzdítottak, a szülőket a gyerekük ilyetén "elfajulásától" elrettentő cikkek, bejegyzések tömkelege áradt minden médiából, a "normális" polgároktól kollektív lenézés, megvetés volt a részük.

Ideje ezzel felvenni a harcot.

Mentsük meg az emósokat meg a fluortomisokat!

2017. máj. 22. 13:22
 155/214 Cerevisiae ***** válasza:
26%

Igaz.

A korszak mottója: hosszú haj, rövid ész.

Ez a korszak azért múlt el, mert az elnyomó Magyarország sárbatiporta a jogaikat és belevájkáltak a magánéletükbe. De ha megint összefognának...stbstb... esetleg még össze is házasodhatnának, meg gyereket is nevelhetnének. Erre mindenkinek minden formációban joga van, csak ki kell találni egy új formációt. Ennyi az egész...

2017. máj. 22. 13:45
 156/214 Wadmalac ***** válasza:
45%

A propagandisták nagyon tudnak minden helyzetet tragedizálni.

Csak nincs rá ok.

Magát a rendezvényt lehet úgy csinálni, mint egy egyszerű kis örömfesztivált, mint egy babgulyás-főző versenyt. Valószínűleg ilyen is lesz.

Hacsak az olyan gondolkodású elemek el nem cseszik harciaskodással, mint aki azt a "kiáltványt" fogalmazta.

2017. máj. 22. 14:27
 157/214 anonim ***** válasza:
26%

Elnézést kérek, amiért úgy alkotok véleményt, hogy nem olvastam végig az előttem leírt 156 hozzászólást.

Szerény véleményem szerint a homoszexualitás pontosan olyan agyi eltérés, mint az istenhit. Utóbbiról azt mondják egyes etológusok (és én ezt találom helytállónak), hogy az agy egy bizonyos pontjának a hőmérséklete határozza meg, hogy valaki teljesen kézzelfogható tényként képes kezelni isten létezését, avagy el sem tudja képzelni, hogy van, aki ezt a dajkamesét komolyan veszi.

Szóval szerintem ugyanez áll fenn a homo-, vagy biszexualitás esetében is. Az agy egy bizonyos pontjának a vérellátása más, mint a "normális" emberek agyában. Ez megmagyarázná a biszexualitást (felemás hőmérséklet) is, illetve azt, hogy miként lehetséges, hogy meglett, családos embernek megváltozik az "ízlése", és hirtelen a fiatal fiúkra éhezik rá.

De ez csak az én elméletem, és mint ilyen, nehezen befogadható.

2017. máj. 22. 14:51
 158/214 dq ***** válasza:
56%

Tudjuk hogy minden gondolat, érzés, viselkedés egy lépéssel hátrébb tolható.

Hiszen az agynak van szerkezete, tehát ezek a dolgok nem ok nélküliek, hanem ha pl mondok vagy teszek valamit, az az agyam egy másodperccel azelőtti állapotából már következik. (vagy ezredmásodperc, tök mindegy)

2017. máj. 22. 14:55
 159/214 Cerevisiae ***** válasza:
70%

"Szerény véleményem szerint a homoszexualitás pontosan olyan agyi eltérés, mint az istenhit."

A heteroszexualitás is az. Jobb lenne, ha inkább végigolvasnád ezt a topikot. Valszeg minden jellegű hajlam van bennünk, csak egyszerűen a szaporodóképesebb a domináns hajlam, de még azt se jelenthetjük ki, hogy bárkiből akármilyen hajlamú nem lehet, még akkor se, ha a környezeti tényezők kényszerítő erejűek, vagy csak egy trigger hatására derül ki más hajlamunk is... stbstb.

2017. máj. 22. 15:24
 160/214 Cerevisiae ***** válasza:
20%

Wadmalac: "Hacsak az olyan gondolkodású elemek el nem cseszik harciaskodással, mint aki azt a "kiáltványt" fogalmazta."

Igen. Én már egészen megbékéltem ezzel a pride-al, amikor megláttam azt a pride weboldalhoz tartozó uszító szöveget, meg elnyomottak...

Ha az ilyen hülyéket kigyomlálnák a mozgalomból, egyrészt sokkal gyorsabban érhetnének el eredményt, másrészt alaposan vissza lehetne szorítani az unszimpátiát is irányukban.

2017. máj. 22. 15:29
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!