Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány százalék esély lenne rá...

Hány százalék esély lenne rá hogy véletlenül akkár több milliárd év alatt ki alakuljon egy űrhajó, autó, óra homokszemekből?

Figyelt kérdés

2016. márc. 6. 18:56
 281/284 anonim ***** válasza:

"Miért használ az egy szem Isten olyan kifejezést, hogy MI? Királyi többesszám? És a többi... "

Éppen azért, amiért Jézus is:

"Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr..."

Nem részesítettem előnyben a második teremtés verziót, te kérted, hogy vázoljam fel : "Ha el lehet, akkor mutasd meg, hogy hogyan".

2016. szept. 25. 21:47
 282/284 Mojjo ***** válasza:
90%
@Cerevisiae: köszönöm a válaszokat, meglátásokat. Amint sikerül legalább három agysejtemet munkára fogni, reagálok is rá - egyelőre a legnagyobb erőkifejtéssel is csak kettőt sikerült. :(
2016. szept. 25. 22:00
 283/284 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Na, tudtál újat mutatni.

Bocsika, de miért ne használhatná jogosan Jézus a MI személyes névmást?

Van egy sokkal egyszerűbb magyarázat is. (egyúttal sokkal összetettebb is):

[link]

ELOHIM (Isten egyik "neve" a Bibliában), valójában a kánaánita El istenek többesszáma, ugyanakkor nagyon zavaros ez a Bibliában:

[link]

Egy összefoglaló máshonnan:

"Amikor a héberek először letelepedtek Kánaánban, a helyi Istenek és Istennők titulusai és attribútumai mind Baal-é lettek. A Biblia számos ilyen titulust felsorol, mint El Shaddai, El Ohim, El HaNe'eman, El Yisrael, El HaShamayim, El De'ot, El El-yon, és még több tucatot, melyek eredetileg kánaánita Istennevek voltak. A kánaánita és zsidó vallásban Elohim, vagy El lett a Főisten, az Istenek Atyja, Asherah párja.

Ezek a változások jól nyomonkövethetőek a helyi agyagtáblákon, melyek i.e. 1300-1200-ből származnak. A táblákat a régészek a régi Ugarit-i Könyvtár romjai közt találták."

Én, mint hitetlen, inkább arra gondolok, hogy amikor az egyistenhit kialakult, akkor a korábban imádott istenek kezdtek egy istenné összeolvadni, és ebből fakad a kavalkád a Bibliában.

De hozzáteszem, hogy ez alapvetően nem tartozik ahhoz a témához, hogy Isten evolúcióval teremtett-e, vagy sem, és igazándiból ez a témaferdítés az én feleslegesen felemlegetett mellékvágányom volt.

2016. szept. 25. 22:33
 284/284 anonim ***** válasza:
46%

Én is több verziót olvastam már, olyat is, amit te írtál, hogy az első egy kánaániták által írt teremtéstörténet, de olyat is, hogy először a szellemi ember lett teremtve férfivá és nővé.

A hittörténészek szerint a Genezis csak az egyike a sok ősi közel keleti teremtéstörténetnek. Ezért is gondolják úgy sokan, hogy a Biblia sem több, mint egyike ezeknek a régi, babonás hiedelemből fakadó mítoszoknak. Viszont Jézus azt mondta: "A szombat lett az emberért és nem az ember a szombatért, annakokáért az Embernek Fia a szombatnak is ura". Ez a 6 napos teremtést erősíti meg. Érdemes tehát összefüggéseket keresni az Íráson belül, az egyes könyveket, a prófétákat és az Újszövetséget egyaránt felhasználva, sok egybehangzó és egymást megerősítő történetet, információt lehet felfedezni. Erről könyvet lehetne írni, ezért inkább Jó éjt.

2016. szept. 25. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!