Már "csak" 1,5-milliárd és van hátra?
Figyelt kérdés
Nemrég olvastam egy cikkben, hogy a nap KP- másfél milliárd év múlva az "üzemanyag" fogyása miatt elkezd tágulni ami a föld hőmérségletét meg fogja emelni és az élet hamar - (csillagászati szempontból nézve) pár ezer év alatt eltűnhet.
A napunk ebben a kitágult állapotban még sokáig megmaradhat.
Ha igaz amit olvastam akkor hiába mondják azt sokan, hogy a napnak az életéből hátra van még legalább 4-5 milliárd év - ha a 4-5 milliárdból már csak másfél milliárd évig fogja az életet a földön táplálni és a többiben kitágult állapotban lesz.
2016. jan. 6. 17:54
1/3 A kérdező kommentje:
""Már "csak" 1,5-milliárd és van hátra?""
Helyesen -
Már "csak" 1,5- milliárd év van hátra?
Bocsi.
2016. jan. 6. 17:57
2/3 anonim válasza:
Így van, ez tudományosan elfogadott tény. Viszont az még nagyon messze van, és addigra bőven lesz időnk kitalálni hogy mit tegyünk. Valószínüleg addigra már rég elhagytuk a Főldet és máshova költöztünk :)
3/3 anonim válasza:
40év múlva a víz is vészesen kevés lesz és rengeteg háború lesz emiatt. Szerintem 100-120év és nem lesz ember a földön, de remélem hogy ez nem lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!