Miért hallhattam azt, hogy bizonyos részei az univerzumnak idősebbek 90 milliárd évnél?
Tudtommal 14,7 milliárd éves a kozmosz.
Egy dokumentum filmben hallottam, hogy bizonyos dolgok 30, 90 milliárd éve keletkeztek. Ez miért lehetett?
Ha érdekel megkeresem a videót.
Félreértetted amit mondtak. Nincs 90 milliárd éves része az Univerzumnak.
#2 Te láthatólag nagyon biztos vagy a dolgodban. Forrás?
Összekevered a dolgokat: ez a mérete.
És KAPUNK onnan információt (különben honnan tudnánk róla): azért, mert a világunk tágul. 13 milliárd éve kezdett tágulni, és ma ekkora - az a rész, amit látunk belőle.
"..Számításaik szerint a világegyetem szélessége meghaladja a 78 milliárd fényévet, sőt a kutatók a WMAP jövőbeli mérései alapján elképzelhetőnek tartják, hogy hamarosan 90 milliárd fényévre kell kitolni az univerzum minimális szélességét.
Ami biztos, hogy az ismert világegyetem ennek csak töredéke. A belátható univerzum körülbelül 28 milliárd fényév, és hozzávetőlegesen 125 milliárd galaxis népesíti be."
"A belátható univerzum körülbelül 28 milliárd fényév"
NEM!
Közben kitágult... 96 mrd fényév.
Nem, fogd már fel végre!
Kb. 14 mrd éve jön a fény - de KÖZBEN a világunk kitágult, és így, amit most látunk, az MÁR AZÓTA 96 mrd átmérőt jelent!
Lehet, hogy a világunk még ennél is nagyobb - de azt már nem látjuk.
Ja, és kérdező, még egy: a világunk minden része egyidős.
Az is, ahol éppen most vagyunk - és a tőlünk legtávolabbi része is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!