Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány százalék esély lenne rá...

Hány százalék esély lenne rá hogy véletlenül akkár több milliárd év alatt ki alakuljon egy űrhajó, autó, óra homokszemekből?

Figyelt kérdés

2016. márc. 6. 18:56
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/284 Mojjo ***** válasza:
92%
@179: mi a túró az a "kifejlett faj"?
2016. szept. 21. 00:03
 182/284 Cerevisiae ***** válasza:
92%

"Hablatyolni inkább te hablatyolsz, és megmagyarázásnak veszed azt amiről azt hiszed igazsgág. Aztán jössz egy blog.com meg mlap.com-os kókányolt 5 perces oldalak tartalmaival majd alá van biggyezstve hogy ez és ez írta."

Kis retardáltam. Ne hisztizz, a kérdés még mindig ugyanaz:

[link]

Az ezeregy bizonyítékból eddig egy dekát se tudtál cáfolni. Nem kettőt, nem egyet, hanem kereken még mindig a nullánál vergődsz.

Visszafelé számolva ez az ezeregyedik. És még mindig ott tartunk, hogy köpni nyelni nem tudsz erre se, nemhogy a többire.

Égsz, füstölsz mint a rongy, koma! Szerintem már a hittársaid is kuncognak, ha csak a kezdősoraidat meglátják... de annyira nem tudnak jót röhögni rajtad, mint én. :D

Ez a blog a magyar biológusok és genetikusok híradásait tartalmazza. Ennél te ebben az országban hitelesebb forráshoz nem fogsz jutni, koma.

Azért erősítsük meg a hírt néhány neves forrásból is:

[link]

Itt van a kísérletet elvégzők személyes jelentése:

[link]

Persze most se fogsz a föld alá süllyedni a szégyenedben, és a brutálisan ostoba gyanúsítgatásaid, a bornírt hülyeségeid miatt.

Na, pontosan kitől, és mitől hiszed el, hogy egy kísérlet során evolúció történt?

Lehet neked olyat mutatni? Csak egyszerűen nem hiszed el majd egyiket se, kis retardáltam, és ezzel letudod a cáfolatot , ugye?

Miért van az, hogy bezzeg annak az alamuszi Michael Behe-nek viszont minden szavát az igazság forrásaként mutatod be, akit vagy 100-an cáfoltak már, és egy per alkalmával még gyáva nyusziként is beismert egy csomó olyan dolgot, ami alapján kijelenthetjük bízvást, hogy egy hazug ember? Hogy van ez nálad?

Szóval, hogy ne feledkezz meg róla, még mindig az a feladatod, hogy ezt cáfold, vagy bármelyiket az eddigi három anyagból (ha közben elfelejtetted volna, akkor ez a három mind ugyanaz - sőt, ez a negyedik is - nehogy nekiugorj külön külön cáfolni, mert sose látlak többet, és akkor kin fogok én röhögni?):

[link]

2016. szept. 21. 00:23
 183/284 Cerevisiae ***** válasza:
92%

"Maradjunk annyiba, hogy 99% ban hamis és csak megállapítás"

Nézz rá az órádra! Már lekésted az éjszakai vizitet. Gyorsan vissza a kórterembe... Ja! És küzd le kivételesen a kényszerképzeteidet. Sajna, nem te vagy a pszichiáter...

;)

2016. szept. 21. 00:29
 184/284 Cerevisiae ***** válasza:
93%

"Túl nagy a szakadék azt nem lehet egy amalgám töméssel kitunkolni."

Ja! Kár, hogy te ilyen hézagra soha egy darabra nem tudtál mutatni. Ami itt még szintén eddig hézagmentes és szakadékmentes volt, az a tényeket mellőző nagymellényű üres demagógiád szakadatlan pufogtatása Thomson géppisztoly sebességgel. Mindez remek kórképe egy olyan embernek, aki jó ha középiskolai érettségivel rendelkezve mutatja be reménytelen küzdelmét a kisebbrendűségi komplexusával.

Ja, és a volt ateizmusával... (ha legalább diplomád lenne az utóbbi minősítésedről, igazán feltehetnéd igazolás gyanánt egy fényképmegosztóra... :DDD)

2016. szept. 21. 00:55
 185/284 anonim ***** válasza:
4%
Kisfiam fáj az igazság? Ezek amiket ide hánysz nem érvezk, csak állítások amiket te hűen elhiszel és közbe engem becsmérelsz, hogy én miért nem vagyok ostoba birka és nem bólogatok a manapság divatba jött evolúció elmélet miértjének. Te vagy elég naív és hiszel és ismétled magad mint valami robot és közben azt hiszed, hogy ér valamit az állításod. Te is tudod nagyon jól, hogy amiket írsz a valóságban nem állja meg a helyét (jó tudom a te világodban igen, de fel kell ébresszelek) ez a valóság. Itt nem. Az hogy speciális laborkörülmények közt elő tudnak állítani ideig-óráig evolóciónak tűnő változásokat az még merőben nem jelenti a bizonyíték létezésére. Te vergődsz itt, mint az általad említett őshal aki parta vergődött és akarod nekem foggal körömmel bebizonyítani azt amit Te neked kérdés nélkül ledugtak, és közbe még pislogni se mertél. Te nem tudsz válaszolni egyetlen egy olyan dologra se, csak a hibát keresed hátha valamibe bele tudsz kötni, és linkelgetsz hagy ne írjam már le milyen oldalakat amire te vered és menten leülsz tűlük és elkezdesz hűházni. Hűházz csak, és ájuldozz el mennyire szépen fejlődik ki mindenféle előre programozott tudatból egy alcsonyabb életrendű a magasabb felé, bezzeg Te most nem tudnál újra szárnyakat növeszteni ha bele gebednél se. Sem így sem úgy. Maradjunk inkább annyiba, ha nagyon elkezdünk az élővilágban kutakodni és a dolgok miértjét keressük akkor egyáltalán nem lehet az élő legapróbb sejtek dolgait rákenni arra, hogy egyet gondoltak ÉS... pont pont pont jön a hablaty és maszlag mese. Neked jó történet nekem ez mese. Te neked ez készpénz nekem csak egy jó kis mese. Ha tényleg annyira egyszerű lenne, mint ahogy itt néhány oldalon próbálod leinformálni akkor réges régen gyárhatnánk élőlényeket méghozzá olyat, amilyet akarnánk, csak hogy ma ránézünk egy dns mintára és még annyira gyerekcipőbe jár, hogy köpni-nyelni nem tudunk és kb jó 20 éve vannak olyan számítógépjeink, eszlözeink arra, hogy a DNS szerkezetek alig 5% tudjuk feltérképezni, mi is van bele kódolva igazából annyira de annyira bonyolult. Külön kutatócsoportok vannak ezen célra, úgyhogy nekem ne mond már meg, hogy ha csak egy szaros hugyos rubikocka lenne egy dns amit már mondtam de mindig elsikasz felette akkor is metekozhatnál jópár milliárd évig hogy egyetlen egy darab élet sejtecske egy másodpercre beinduljon és akkor csak a legostobább élőformának egyetlen hangyapattanásnyi létének a felére jöttél rá. Az evolúció túlságosan primitív ahhoz hogy te annyira okosnak véld, hogy mindenféle életforma fogja magát és alkalmazkodjon csak mert neki épp úgy szottyan kedve, picit emelkedik a hőmérséket ledobja szőrét, ha hideg van zsírt növeszt vagy szőrt növeszt. Nem fogok több példát felsorolni, mert rohadtul felesleges erre már rájöttem, egy egy bites aggyal nem lehet mit kezdeni. A polcokon kész termékek vannak! Nincs átmenet annyira nagy szakadékok vannak a fajok közt, mint a Tejútrendszer. De nem baj kutyuljuk össze, módszeresen, hisz minden párosodhat mindennel, minden élőlénynek van megoldásra egy mégjobb életre (valaikor is volt ugyebár de most már nincs kedve azokat létrehozni és örökölni) ígyhát a dalnak vége van, de higyjünk benne, hogy még jobb lesz egyszer akkor mi a bánatos franc értelme van? Érdekes, hogy értelmet adsz az evolúció létezésének, de mégsincs semmi oka és magyarázata. Nem megfigyelés: hanem MAGYARÁZAT arra hogy hová tart? Nem kell válaszoljál nem fogsz tudni. A tökéletes élet már réges rég kikellett volna alakuljon csak sírsz bevallani, mert túl okosvagy mindenhez. Ülj vissza a helyedre, gondolkodj még egy kicsit, és ha elég ügyes vagy, rá fogsz jönni, hogy kaki van a számításba, és csúnyán átvertek Téged is. Megtanítottak kiskodod óta, hogyan kell gondolkozni erről a témáról, elaltattak. Ne aggódjál engem is. Tudom neked fáj és hihetetlen és kened rám odalalkon keresztül hogy hazug ember vagyok aki vallásos vagyok és sose voltam ateista. Mindegy magadba nézz előbbb körül és tisztázz valami régi sérelmedet, ne hazudj annyit így más kevésbé fog haugnak tűnni az életbe. Hidd el egy fokkal könnyebb lesz az életed. Majd ha pedig sikerült nem magadból kiindulni és vetíteni akkor filózz az élet szerinted nagy dolgain.
2016. szept. 21. 06:35
 186/284 anonim ***** válasza:
50%
A denevérekről kértem a tudósitást.
2016. szept. 21. 09:18
 187/284 Wadmalac ***** válasza:
92%

#185:

Jellemző esete az érvek kifogyása utáni "beb...szokegyet" utolsó lépésnek.

Grat.

A tényekkel és bizonyítékokkal megingathatatlan hit lehet, hogy erény a templomban, de ez még mindig a tudomány rovat.

2016. szept. 21. 09:21
 188/284 Cerevisiae ***** válasza:
93%

#178: "A denevérnek is a dínó az őse, vagy neki melyik a legközelebbi rokona?"

Az emlősöknek nem a dínók az ősei. Az emlősszerű hüllőkből (ezek tényleg félig hüllőszerűek, és félig emlősszerek) alakultak ki a mai emlősök is. Ezek több mint 300 millió évvel ezelőtt éltek, vagyis a dínóknak ekkor még mutatóban se voltak. Az emlősök végig együttéltek a dínókkal, vagyis a denevér semmiképpen nem származhatott a dínóktól. Nem is értem, hogy ezt honnan veszed, és azt se, hogy mit akarsz pont a denevérekkel.

Valami kreacionista oldal azt hazudozta össze, hogy a denevérek kialakulásával nem tud mit kezdeni a tudomány?

Pl. régóta kérdés volt, hogy a denevérek az echolokációs szervükkel már a repülésük kialakulása előtt rendelkeztek, vagy az utólag alakult ki, ám ez a lelet világosan mutatja, hogy ez a régi, még "primitív" denevér, nem rendelkezett ilyen szervvel. Későbbi alakoknál jelenik meg ezek egyszerű formája. Ez a denevér még nyilvánvalóan nem volt olyan mestere a repülésnek, mint a maiak, és sokkal inkább a sziklafalak mászására specializálódott. Rövidtávú repülései során nyilván még elbodogult pusztán a hagyományos tájékozódás segítségével is.

[link]

A kérdésedre konkrétan itt lehet válaszolni:

[link]

A denevérek kicsi, trópusi fán élő, mindenevő emlősöktől származnak, afféle karcsú mókuscickányszerű lényektől. Itt azért van bizonytalanság, hiszen több jelölt is van az ősre, mert ezek mindegyike rendelkezik nagyon hasonló anatómiai alapokkal. Több linkre is rákkantithatsz ott, ahol a lehetséges ősöket veszik sorra.

Pl. az egyiket kiválasztva:

[link]

De hogy valahonnan indult ki a denevérek kialakulása, az tuti, mert a később egyre jobban tisztázódó fosszlis sor visszafelé ezek közé vezet.

2016. szept. 21. 10:20
 189/284 Tom Benko ***** válasza:
93%

Basszus, azért élmény olyannal vitatkozni, aki a vita témáját nem ismeri csak meseszinten, statisztikailag vak, valószínűségszámításra süket, a nagyságrendeket nem érzi és totálisan vaskalapos.

Rubik-kocka (de a DNS dettó): EGY darab kockával lehet, hogy sok idő alatt valószínű, de ez nem jelenti azt, hogy elsőre nem történhet meg. De még jobb, hogy valójában nem egy, hanem milliárdnyi kockával játszol egyszerre. A kedvedért pedig: [link] Itt konkrétan önreprodtív RNS-t hoztak létre. Evolúciós algoritmussal. Csak sok kellett hozzá. Rubikkocka-érv tökönrúgva, de durván.

2016. szept. 21. 12:08
 190/284 Cerevisiae ***** válasza:
94%

"Kisfiam fáj az igazság? Ezek amiket ide hánysz nem érvezk, csak állítások amiket te hűen elhiszel és közbe engem becsmérelsz, hogy én miért nem vagyok ostoba birka és nem bólogatok a manapság divatba jött evolúció elmélet miértjének."

Hát igen! Előbb vagy utóbb az igazság divatba jön, mint ahogy az is divatba jött egy idő után, hogy a Föld nem lapos, és korong alakú. Divatba jött a logika a tudomány és tények tisztelete. És te valahol ott ragadtál a sötét középkorban.

Nem azt kértem tőled, hogy bólogass, mint a birka, hanem cáfolatot és vitát vártam tőled.

Nem röhögöd ki magad, amikor ilyenek írsz le, hogy te nem vagy bólogató Birka??? Egy két oldalon, alig egy két sorban foglalkozik a Biblia azzal, hogy Isten egy varázspálcával suhintva létrehozta a fajokat.

EGY, KÉT oldal EGY, KÉT sora! Anélkül szopod ezt be mindenféle kritikai igény nélkül, hogy láttál volna valaha egy deka istent is, vagy láttál volna legalább egy mikronnyi teremtést, vagy csak egy nyavalyás semmiből parafadugót teremtő csodát. A 3 éves kölyökkel lehet így gond nélkül elhitetni mindent a szánján repkedő Mikulásról, vagy a Jótündérről.

Félreértés ne essék! Ettől még lehet, hogy van Isten, de könyörgöm! Hogy vagy képes röhögés nélkül leírni nekünk azt, hogy mi szopunk be valamit birkaként veled szemben??? Mi, akik tagadhatatlanul a tényekből, reprodukálható eseményekből következtetünk, és ott vagy te, aki SEMMIRE, de SEMMIRE nem hivatkozhat tényként, csak arra, hogy a DNS hulla bonyolult, és nem hiszed el, hogy azt az evolúció tudja szerkeszteni (holott 100%-osan visszaigazolhatóan miden embernél ezt jobban tudja csinálni). Ha TE nem tudod, akkor nem tudhatja senki más se. Ez a tudományos érved! Cseszd meg öreg! Egy szimpla kis kétoldalas mesét minden tény vizsgálata nélkül éhes baba módjára becuclizol.

Ott fogod megtalálni azt a birkát amit keresel, ha bemész a fürdőszobába, és a tükörbe nézel.

Ez a birka egyszerűen semmiről nem vesz tudomást, mindent hazugságnak minősít, ami nem fér bele az ideológiájába, és visszamenekül a változó világ elöl a Biblia azon két három oldalára, amik ha a Grimm testvérek könyvében szerepelnének, akkor az égvilágon semmivel se lógna ki a többi meséből. Nagyhatalmú jóságos varázsló, a semmiből teremt, és a választott mesehős útjait egyengeti, csak itt Ádám ez a hős és nem a jóképű legfiatalabb herceg... stb.

De hangsúlyozom! Ettől függetlenül (hogy te birka vagy) lehet Isten, és az is lehet, hogy van valami valós alapja a biblikus genezisnek.

Nézd meg magad! Szerintem soha senki nem állította itt, hogy az evolúció mellett ne létezhetne Isten, csak legfeljebb nem hisz benne.

Többször felhívták a figyelmedet arra, hogy az evolúció nem cáfolhatja Istent.

Mojjo vagy kétszer szólt neked (és más is), hogy magyarázd már el, mi a franc köze van az evolúciónak az istentagadáshoz, de akár az abiogenezishez is?

Mint egy idióta, semmivel se foglalkozva, újra és újra leírtad, hogy az evolúció, vagyis hogy nincs Isten.. és folytattad a baromságaidat, mintha Mojjo nem létezne, meg az sem, ahol bemutattam neked, hogy ma már a történelmi egyházak mindegyike elfogadja, hogy Isten teremtő eszköze az evolúció volt.

Tudod, hogy ebben a topikban ki beszélt itt egyedül istentagadásról???

Hát te egyedül, te szerencsétlen! Mivel totálisan valláskárosult vagy, ezért úgy képzeled, hogy ugyanolyan elvakult mindenki, ment te.

Én is gratulálok... :(

2016. szept. 21. 12:43
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!