Világegyetem mérete?
Figyelt kérdés
Tényleg egyetlen fizikatanárnak és tudósnak sem tűnik fel, hogy a világegyetem nem lehet 13,7 mrd éves, ha a legtávolabbi objektumok fénye 13,7 mrd évvel ezelőtt indult hozzánk?? Vagyis azok ott voltak 13,7 mrd évvel ezelőtt, de oda el is kellett jutniuk: ez is legalább 13,7 mrd, az összesen 27,4!!2010. jan. 28. 21:35
81/104 anonim válasza:
Ugyanmár, mi ez a baromság? A teleszkóp füstjeleket érzékel vagy mi? Csak az azt a fényt láthatod, ami ideért.
82/104 anonim válasza:
Miért ne láthatná azt a fényt, ami eljutott abba a tartományba, amit már meg tud figyelni, de ami még nem jutott el a Földig?
83/104 anonim válasza:
Szerinted mit jelent a "látni" fogalom?
84/104 anonim válasza:
Szem segítségével érzékelni egy tárgyat.
De erre rásegíthet egy teleszkóp is.
85/104 anonim válasza:
Szem nem a tárgyat érzékeli, hanem a tárgyról beérkező fényt.
86/104 A kérdező kommentje:
58%-os
Még jó, hogy a relativitásról oktatsz, amikor azt se tudod, mi az: valamit érzékelni.
2010. jan. 31. 12:47
87/104 anonim válasza:
Miért kizárólag földi teleszkópokban gondolkodtok???
88/104 anonim válasza:
Mert a mennyei teleszkóp füstjeleket vesz vagy mi?
89/104 anonim válasza:
Képzeld, nem mennyei teleszkópokra gondolok, ilyenekről nem is hallottam még, - talán nem véletlenül -, hanem űrteleszkópokra.
Egy űrteleszkóp pedig akkor érzékelhet valamit, amikor annak a fénye hozzá eljut, és nem akkor, amikor az a fénye a Földhöz eljut.
Ez miért olyan bonyolult egyeseknek?
90/104 anonim válasza:
Kérdező:
Te egyébként már belátod, hogy hülyeség a kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!