Világegyetem mérete?
Én írtam, hogy hiba van a cikkben. Elnézést úgy látszik késő van, benéztem a dolgot. Amit ellentmondásnak véltem, az nem ellentmondás.
Kérdezőnek:
"Vagy az univerzum méretével vagy az életkorával van a gond"
A cikkben csak a korról volt szó, méretéről semmi. Hacsak megint nem néztem be valamit. :)
ha 13,7 milliard evvel ezelott a szobam helye mellett lett volna valami, akkor talan a szobamig eljuttt volna a fenye a masodperc tort resze alatt fenysebesseggel... 22:06-ra válaszolva
Egyebkent pedig a vilagegyetemben minden tavolodik egymastol igy ertendo a tagulas. Nem pedig sugarszeruen, egy központból kimennek a szelekig amit aztan tovabb tolnak
A világegyetem átmérője nagyobb mint ami a korából és a fény sebességéből következne vagyis nem 2X13,7 milliárd fényév.
A lenti linkeken, le ez le is van írva. Olvasd el és akkor megérted.
Azt írod, hogy a fénynek el is kell jutnia a 13,7milliárd fényévre lévő objektumhoz. Nem kell mert az ott keletkezik. Illetve az az objektum már nincs, ott hanem 13,7 milliárd éve volt ott amikor a föld és a szobád nem is létezett.
Azóta lehetséges, hogy már nem is létezik, csak a fénye jutott el most ide.
Az lehetséges, hogy az univerzum két átellenes széle közti távolság több, mint 13,7 milliárd fényév?
(átellenes szélek - pl legbaloldalibb és legjobboldalibb tudom, hülye példa, de szemléltető)
Nem értem az egész gondolatmenetedet, tiszta zagyvaság az egész.
Ha az univerzum 13,7 milliárd éves, akkor totál egyértelmű, hogy a tőlünk legtávolabbi objektumok fénye is 13,7 milliárd éve indult el.
Attól, hogy 13,7 milliárd éve még nem ott volt, ahol most, attól még az volt a legtávolabb.
Szóval nem teljesen értem, mi a hatalmas cáfolatod az egészben, mert eddig semmi értelmeset nem írtál.
Ha normál térben és időben gondolkozól és a világegyetem gömb alakban tágul, akkor is 2X13,7 lenne az átmérője, ami több mint 1X13,7.
A világegyetem a relativitás miatt lehet nagyobb mint, ami a korából és a fénysebességből következne. Az idő máshogy telik nekünk és a világegyetemnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!