Milyen elméletek vannak a világegyetem keletkezéséről?
Van olyan is, hogy valami szakállas öregúr azt mondtam, hogy legyen, és ettől aztán lett...
De nekem azért az ősrobbanás jobban tetszik.
Pedro
Minden vallásnak van egy, bár azok még sejtésnek is gyengécskék.
Egyébként: Newtoni kozmológia, Mach-féle világegyetem, Gödeli világ, MOND-elmélet, ciklikus modell, steady state modell, tenzor-vektor-skalár gravitáció, "fáradt fény" hipotézis, stb.
Az ősrobbanás elmélete azonban lényegesen erősebb ezeknél. Bár, hogy őszinte legyek, a név eléggé megtévesztő, mert nem volt semmilyen robbanás, a szó csak az igen heves folyamatokra utal.
Tom Benko
köszönöm szépen, sokat segítettél :)
"De nekem azért az ősrobbanás jobban tetszik.
"
aha, mert az tényleg elfogadhatóbb, hogy a világegyetem egy lehetetlenségből (szingularitás) keletkezett. az ősrobbanás-elmélet tulajdonképpen nem is igazán keletkezéselmélet, mert semmiféle magyarázatot nem ad a keletkezés előtti állapotra... azt mondja, az a fizikai világunkból elképzelhetetlen (a teremtés sem mond mást).
innen kezdve kétfajta hittel állunk szemben...
#1:
Nekem meg az eredeti, Lemaitré-féle Ősrobbanás-elmélet tetszik, amelyben
egy "szakállas öregúr" rányomott az "Ősrobbanás általi Teremtés" feliratú kapcsolóra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!