Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mely álláspontot képviselitek/...

Mely álláspontot képviselitek/mit gondoltok az univerzum keletkezéséről?

Figyelt kérdés
Szerintetek egyszeri és megismételhetetlen történés volt, tehát, mintegy véletlen, spontán keletkezett vagy állandóan "ismétlődik" a "nagy bumm"? [azaz az univerzum keletkezik(nagy bumm) tágul, majd ismét kritkus tömegűvé sűrüsödik(nagy reccs)és felrobban]
2011. ápr. 11. 22:59
1 2
 1/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy egy ideig tágul, majd mikor eléri a maximális nagyságot, összezsugorodik. De ezt elképzelni sem tudom, hogy lehetséges.
2011. ápr. 11. 23:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén, hogy én nem tudom, és nincs is semmi elképzelésem... Pedig nem vagyok se hülye, se flegma, hogy ne érdekeljen, de nekem tényleg halvány lila gőzöm sincs az univerzum működéséről...
2011. ápr. 11. 23:39
 3/12 anonim ***** válasza:
A második verzió az én verzióm :)
2011. ápr. 11. 23:51
 4/12 anonim ***** válasza:
Jó, jó, de mi köze ennek a családi kapcsolatokhoz?
2011. ápr. 12. 00:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Ennek az atomi kapcsolatokhoz van max köze...

Jelenleg ismert adatok alapján úgy tűnik, hogy a világegyetem a végtelenségig tágul majd.

2011. ápr. 12. 00:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát nem ide illő téma ugyan, de:

Én az újra és újra ismétlődő ősrobbanásban hiszek, mint ahogyan szerintem az élet is ciklikusan ismétlődik az univerzumban (a mi bolygónkon is - egyes tények szerint az emberi faj már legalább 4-5 alkalommal felemelkedett, elért egy bizonyos szintet majd elbukott mióta a Föld létezik)

A végtelen tér és idő elég tág ahhoz, hogy az is végtelenül sokszor megtörténjen, amire csak billiomodnyi is az esély:)

2011. ápr. 12. 00:16
 7/12 anonim ***** válasza:

én úgy vélem, hogy nem egy robbanásféle volt, ami miatt a "dolgok" elkezdtek távolodni egymástól. Hanem maga a tér tágult ki, amely a dolgokat tartalmazza, és a különféle, tágulással szemben ható erők hatására, amikor eléggé nagy volt már a távolság, kialakultak az elektronok, protonok, atommagok, és a többi, majd a gravitáció miatt a csillagok és galaxisok. A tér továbbra is tágul, de közben például az atomok közötti távolság már nem nő, mert az atomon belüli erőhatások összetartják. A galaxisok is azért maradnak egyben egyelőre, mert a csillagok közötti gravitáció ellensúlyozza a tértágulást.

A távoli galaxisok pedig nem azért távolodnak, mert nagy sebességgel haladnak hozzánk képest, hanem mert közöttünk levő tér tágul.

De azt nem tudom, hogy van-e széle vagy vége a térnek, és nem is tudom megmondani, hogy mi lesz.

2011. ápr. 12. 11:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Én már semmiben sem vagyok biztos a világmindenség, és benne minden létező (élő és élettelen) megjelenésével, kialakulásával kapcsolatban.
2011. ápr. 12. 11:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszeri és megismételhetetlen volt az ősrobbanás.A Földön pedig mi úgy élünk,mint a dinoszauruszok,most vagyunk,aztán majd történik valami,és akkor nem leszünk.Számomra elképesztő,hogy milyen "buták" vagyunk,amiért ennyire semmit sem tudunk ezekről a dolgokról,és hogy még mindig csak a Holdra jutottunk el.Lényegében még magáról a Naprendszerről is csak ködös képzeteink vannak.Bár az bíztató,hogy a tudósok az utóbbi évtizedekben sok új dolgot fedeztek fel,de a működésüket még mindig nem ismerik.Talán az elkövetkezendő 50 év választ ad ezekre a kérdésekre,de hogy elhagyjuk a naprendszert..arra sztem még 100 év sem lesz elég..
2011. ápr. 13. 13:11
 10/12 anonim ***** válasza:
É a periodikus világegyetem híve vagyok. Úgy gondolom hogy van az anyagnak valamiféle ciklusos élete. Ezek során átalakulhat energiává, majd vissza, de a mennyisége örök, és a világegyetem keletkezését, majd életét egyfajta halál, megújulás követi egy újabb "ősrobbanással".
2011. máj. 6. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!