Mely álláspontot képviselitek/mit gondoltok az univerzum keletkezéséről?
Ennek az atomi kapcsolatokhoz van max köze...
Jelenleg ismert adatok alapján úgy tűnik, hogy a világegyetem a végtelenségig tágul majd.
Hát nem ide illő téma ugyan, de:
Én az újra és újra ismétlődő ősrobbanásban hiszek, mint ahogyan szerintem az élet is ciklikusan ismétlődik az univerzumban (a mi bolygónkon is - egyes tények szerint az emberi faj már legalább 4-5 alkalommal felemelkedett, elért egy bizonyos szintet majd elbukott mióta a Föld létezik)
A végtelen tér és idő elég tág ahhoz, hogy az is végtelenül sokszor megtörténjen, amire csak billiomodnyi is az esély:)
én úgy vélem, hogy nem egy robbanásféle volt, ami miatt a "dolgok" elkezdtek távolodni egymástól. Hanem maga a tér tágult ki, amely a dolgokat tartalmazza, és a különféle, tágulással szemben ható erők hatására, amikor eléggé nagy volt már a távolság, kialakultak az elektronok, protonok, atommagok, és a többi, majd a gravitáció miatt a csillagok és galaxisok. A tér továbbra is tágul, de közben például az atomok közötti távolság már nem nő, mert az atomon belüli erőhatások összetartják. A galaxisok is azért maradnak egyben egyelőre, mert a csillagok közötti gravitáció ellensúlyozza a tértágulást.
A távoli galaxisok pedig nem azért távolodnak, mert nagy sebességgel haladnak hozzánk képest, hanem mert közöttünk levő tér tágul.
De azt nem tudom, hogy van-e széle vagy vége a térnek, és nem is tudom megmondani, hogy mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!