Világegyetem mérete?
Nem tudom elég figyelmesen olvastam -e a cikket, de én nem ezt olvastam ki belőle.
Nem írja a cikk, hogy 13,7 mld éves a világegyetem. Ennyi idősek a galaxisok. A világegyetem a cikk szerint 600-600 millió évvel öregebb.
A cikk semmit nem ír arról, hogy milyen messze van tőlünk az objektum, valamint arról sem, hogy mikori állapotát figyelhetjük meg most.
22:17-es
Nem ez a lényeg. Ha én egy 13,7 mrd éves objektumot nem magam mellett látok, akkor nem 13,7 mrd éve volt az ősrobbanás.
22:24-es
Pedig ott van a nagy középső kép alatt, hogy annyi.
Ez van alatta:
"A képen a leghalványabb és legvörösebb árnyalatú objektumok az eddig azonosított legtávolabbi galaxisok, amelyek 600-900 millió évvel keletkezhettek a Világegyetem kezdő pillanatát képviselő, 13,7 milliárd éve történt Nagy Bumm után."
De már engem is kezdesz alaposan összezavarni.
Kíváncsi vagyok a cita végére.:)
Ez van alatta:
"A képen a leghalványabb és legvörösebb árnyalatú objektumok az eddig azonosított legtávolabbi galaxisok, amelyek 600-900 millió évvel keletkezhettek a Világegyetem kezdő pillanatát képviselő, 13,7 milliárd éve történt Nagy Bumm után."
De már engem is kezdesz alaposan összezavarni.
Kíváncsi vagyok a vita végére.:)
Most lehet hülyeséget mondok, mert este van, DE!
nem mindegy hogy milyen gyorsan tágult ki a világegyetem 13,7 md éve, lehet csak egy pillanat volt és most az a fény jut el hozzánk 13,7 md fényévről ami azután a pillanat után következett.
Nem vagyok jártas ebben, csak gondoltam írok, meg engem is érdekel.
Na látod. Ha 13,7 mrd éve történt az ősrobbanás, akkor hány éves az univerzum? 13,7 mrd éves, nem?
A 600 millió év az csak arra vonatkozik, hogy még mindig nem a legszélsőket látjuk (mert túl halványak a mai műszereinknek), hanem csak a 13,1 mrd éveseket.
22:33-as
Aztán hogyan repeszt tömeggel rendelkező anyag egy "pillanat" alatt 13,7 mrd fényévet a fénysebesség ki sem tudom mondani hányszorosával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!