Mitől változhat a pupilla mérete?
Figyelt kérdés
Miért van az, ha a csajom szobájában vagyunk, tág és gyakran változtatja a méretét a pupillánk? (a fény biztosan nem befolyásolja, mert redőny lehúzva, villany felkapcsolva, világítás nem ingadozik) Máshol nem vettük észre, csak ott.2011. okt. 9. 16:27
2/10 anonim válasza:
Nézd meg jobban máshol is. Világosban összeszűkül, sötétben kitágul.
3/10 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok ezekkel az alap dolgokkal. Mondtam, hogy nincs fény ingadozás, mégis folyamatosan, szemmel láthatóan szűkül és tágul. Szerintem ez elég érdekes.
2011. okt. 9. 16:47
4/10 A kérdező kommentje:
Az első meg akár... be is kaphatná...
2011. okt. 9. 16:47
5/10 anonim válasza:
A pupilla tágulását vagy szűkülését több dolog is befolyásolja:
Fényerő (erős fény szűk, gyengébb fény tág)
Érzelmek (negatív szűk, pozitív tág)
Drogok (bedrogozva tág)
Halál
6/10 A kérdező kommentje:
Fényerő nem változott, nem álltunk drogok hatása alatt, nem állt be halál. :) Ehhez igen csak nagy érzelemkitöréseknek kellett volna lenniük, azt hiszem. :D Mondom, folyamatosan nő és csökken. Nem percenként változik, hanem kb. 5-10 mp. alatt 2-3-szor kitágul és összeszűkül.
2011. okt. 9. 17:00
7/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem, folyamatosan változik. Nem áll meg 1 másodpercre sem.
2011. okt. 9. 17:02
8/10 anonim válasza:
Érzelmek eléggé befolyásolják. A szerelemtől, vágytól eléggé ki tud tágulni...
9/10 A kérdező kommentje:
Ha nálam vagyunk, akkor is van szerelem és vágy. :)
2011. okt. 9. 17:14
10/10 anonim válasza:
Nem mindegy a helyzet. Ha együtt vagytok, teljesen elönthetnek a hormonok. A pupilla jól mutatja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!