Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?
Egyébként azért részben átérzem a kérdező mérgét.
Ez most más téma, de hasonló a logikája.
Ha én válaszolok egy tudományos kérdésre, meglehetősen bő lére eresztve, esetlegesen tudományos tényekkel, fizikával stb. alátámasztva, attól még lehet a válaszom téves. De mennyire értékelhető az a reakció, amikor valaki ellenérvek, az esetleges hibáimra rámutatás nélkül csak annyit ír: "ez hülyeség"?
Ne dühítsen?
Nem helyes amit írtam? Akkor elvárom, követelem a korrekciót, ha az jogos, alátámasztott. A kérdező érdekében és a saját érdekemben is.
Anélkül viszont az "ez hülyeség" mondat is csak fekália az ebédlőasztalon.
A helyes korrektúra mindig jogos. A kritika helyes korrektúra nélkül csak szócséplés.
"két ilyen topik is fut párhuzamosan. :D"
Igen, de nem csodálom.
Ez a kérdés - többé-kevésbé agrasszíven - állandóan feltűnik a GYK-n! :)
"Isten mentsen bárkit attól, hogy a kérdezővel közelebbi kapcsolatba kerüljön - vagy kénytelen legyen egy levegőt szívni vele!
Remekül bemutatta magát ezeken az oldalakon. Épeszű ember kerüli őt!
Az a baj, hogy a sok lusta megerősítést lát benne: nem kell küzdeni a helyesírással, mert minek?
Na: EZ az igazi gond."
Igen, te mindenképpen kerülj engem! Megtisztelnél, őszintén mondom. Úgy tűnik nem tudod, vagy csak nem vagy hajlandó felfogni a bosszúságom tárgyát, aminek - elárulok egy titkot - a helyesírás mellőzésére való buzdításhoz semmi köze.
És ha most megbocsájtasz..., mennyél máshova jáccani! (ez az egyetlen egy erre irányuló kérdésem) legalább nem engem fogsz bosszantani az alacsony iq-dból adódó szövegértelmezési problémáiddal. És nekem semmi bajom az alacson iq-val, még álszent lennék, ha belekötnék, de maradok tisztelettel következetes, ellentétben veled.
"Végigolvastam az egészet, és nem szeretnék hosszas fejtegetésekbe bocsátkozni. Csak egyetlen fogalom, ami talán érthetővé teszi a kérdező (és sok más ember) viselkedését: kognitív disszonancia."
Ez ugyanúgy magyarázat lehet a "válaszolók" viselkedésére is, (sőt). Vagy kizárólag, csakis nektek lehet igazatok, ugye? Ellentétben veletek, én nem vagyok álszent. Engem frusztrál, ha valaki nem érti, amit írok. Eddig sem tagadtam.
"Vagy "agresszívan"?"
Gúnyolódj csak Julianna, ez is biztos a jó szándék jele, de én ostoba félreértem
Egyébbként (és most nem a kérdezőt akarom védeni, mert nincs igaza) vannak válaszolók, tapasztaltam, akik valóban mikor már nincs több érvük, a helyesírásba vagy akár gépelési hibába kötnek bele.
nem akarsz védeni, mert nincs igazam, de azzal, amit írsz - hogy számodra is visszatetsző - engem igazolsz :D Ez fun!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!