Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Titeket - akiknek inge, vagy...

Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?

Figyelt kérdés
Én tényleg nem értem. Számomra az arrogancia az egyetlen magyarázat. A civil életben szerzett sérelmek, sérülések kompenzálása. Ne sértődjetek meg, de komolyan, mire jó ez?! Mintha helyesen írni érdem lenne, legalábbis becsületre méltó. Gondoltatok már arra, hogy rendeztek egy a helyesen írni tudók büszkeségének napját? :P

2014. jún. 18. 08:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

Láttam már itt a GYK-n olyan kérdést, ami így kezdődött: Bocsánat a rossz helyesírásért, nem vagyok magyar, most tanulom.

Előre bocsánatot kért, pedig neki abszolút felmentő oka volt arra, hogy miért nem ír helyesen.

És láss csodát, ezután sorban jöttek a tényleg segítő válaszok, a kérdésében és magyar nyelvtanban, helyesírásban is.

Sőt, dicséretek, hogy külföldihez képest mennyire jól ír.

Ennyi kell csak. Normális hozzáállásra normális reakciók jönnek (leszámítva az igazi trollokat, de az már más téma).

Amúgy saját megfigyelésem szerint a GYK beépített helyesírás javítója egész jó. Tessék rá hallgatni. A sietség nem ad felmentést a hibás írásra.

2014. jún. 18. 10:49
 22/114 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire becsülöd a válaszolókat, akkor nem érdemelsz választ. Ha látszik a kérdéseden, hogy 2 (vagy esetedben 5) percet nem tudtál rászánni a helyes írásra - akkor csak rongálod itt a levegőt, de semmi helyed a normális emberek között.

A hozzáállásodon nem ártana egy kicsit javítani. Sokkal jobban éreznéd magad utána az életben.

Mit is mondtál a címben a "sérülésekről"?

Ismered ugye a kivetítés fogalmát?

2014. jún. 18. 10:55
 23/114 A kérdező kommentje:
Tehát az összes kérdésemet úgy kéne kezdenem, hogy: bocsánat diszgráfiás vagyok... XD Még mindig csak terelünk.
2014. jún. 18. 10:57
 24/114 A kérdező kommentje:
Kivetített? Nem én ütöttem először. Különben mi kivetnivalótok van a helyesírásomban, ha már megállás nélkül, engem célozva, egyes szám második személyben írtok, holott én általánosságban tettem fel a a kérdést, nem önmagamra nézve. Tereltek. Én a ti indokaitokra vagyok kíváncsi, nem tanácsokra egy "szebb jövő" reményében. Ha nem élveznétek, nem javítanátok ki a hibákat szerintem. A felháborodásom tárgya pedig, hogy vannak, akik a tapsot is elvárják. Szövegértelmezés smafu?
2014. jún. 18. 11:04
 25/114 anonim ***** válasza:

Csak te.

Ezt kellene abbahagynod, és tudomásul venned, hogy amit csinálsz, az a probléma megkerülése.

Nem azt várjuk el, hogy tökéletes legyél - csak azt, hogy törekedj erre.

Ehhez talán kapcsolódik egy kis történet:

ugye tudod, hogy az emberiség történetében volt egy korszak, amikor majdnem kipusztultunk? Kb. 2000 főre lecsökkent az egész emberiség létszáma.

Miért volt ez?

Mostoha körülmények közé kerültünk - akkor, amikor már majomnak nem voltunk elég jók (erőben, ügyességben, szglásban, stb) - embernek pedig még nem voltunk elég okosak.

Sokan megpróbáltak konkurrálni az akkori majmokkal. Ezek meghaltak.

Ott az akkori nők találékonységa mentette meg a helyzetet.

De ilyen, vagy hasonló helyzet ma is adódhat. Ezért nem szabad elbutítani az emberiséget (pl. a rossz helyesírás eltűrésvel sem).

Próbáld meg megszerezni a Galaktikában megjelent "Jó a körorvos!" írást. Nagyon tanulságos.

2014. jún. 18. 11:09
 26/114 A kérdező kommentje:
Még mielőtt valaki vérszemet kapna, a nézve után ?
2014. jún. 18. 11:09
 27/114 A kérdező kommentje:

25. Szerintem olvasd el a kérdést, majd amit írtál, aztán gondolkodj el a terelés fogalmáról!

Az evolúciót felhozni példának pedig mekkora butaság már! Ha teszem azt a csótányok túlélik az emberiséget, az minden bizonnyal az értelmi képességeiknek lesz köszönhető. Aha, nem!

2014. jún. 18. 11:17
 28/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

Úgy látom, a felpaprikázott hangulat gyógyítja a diszgráfiádat, mert most teljesen helyesen írsz.

Akkor azért mégsem olyan értelmetlen a dolog, mert a javulás szemmel látható.

:)

Úgy tűnik, a fő helyesírási problémáid inkább az odafigyelés hiányából származhatnak, mint valódi krónikus állapotból.

Akkor viszont nem igazán látom értelmét a felháborodásnak, mert máris a gyógyulás útján vagy.

Nem, nem várok tapsot.

Ha valaki tényleg segíteni jön ide, akkor nem az az öröm neki, ha dicsérik, hanem az, ha segíthetett.

2014. jún. 18. 11:46
 29/114 A kérdező kommentje:

Nem a kritizálók érdeme, hogy helyesen írok. Sokkal inkább visszafogja az embert - legalábbis magamon ezt tapasztalom - ha az igyekezet ellenére is belekötnek a helyesírásába.

Gondolj csak bele! Neked talán természetes, hogy spontán, gyorsan, minimális odafigyeléssel tudsz helyesen írni. Nekem viszont görcsös odafigyelést, és gyakori rákeresést igényel ugyanez. Így is elvétek dolgokat, ekkor jön vérpisti, alias Vér Pista, és veri a... mellét, mert veri!

Tudom, nem kéne általánosítanom, de az eseted döntő többségében ez a helyzet. A "nemes" szándékként feltüntetett ok, nem is oly nemes, hanem szánalmas. Sajnos.

2014. jún. 18. 12:21
 30/114 anonim ***** válasza:
100%

Ezekkel ne foglalkozz.

A normális emberek kedvéért viszont teljesen természetes, hogy megteszed ezeket az erőfeszítéseket.

Tudod, ha egy sánta ember szeretne indulni egy normál futóversenyen, akkor nem az történik, hogy a többi futó is mind sántikálni kezd az esélyegyenlőség nevében - hanem a sánta ember szedi össze magát annyira, amennyire csak bírja.

Komoly erőfeszítéssel, természetesen.

A kibicekkel a partvonalon meg ne törődj.

2014. jún. 18. 12:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!