Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Titeket - akiknek inge, vagy...

Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?

Figyelt kérdés
Én tényleg nem értem. Számomra az arrogancia az egyetlen magyarázat. A civil életben szerzett sérelmek, sérülések kompenzálása. Ne sértődjetek meg, de komolyan, mire jó ez?! Mintha helyesen írni érdem lenne, legalábbis becsületre méltó. Gondoltatok már arra, hogy rendeztek egy a helyesen írni tudók büszkeségének napját? :P

2014. jún. 18. 08:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 A kérdező kommentje:
Különbség! Nem azt várom el, hogy "süllyedjenek le" a "szintemre", hanem, hogy ne rúgjanak belém.
2014. jún. 18. 12:41
 32/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

Biztosan van ilyen is, sok is.

Elhiszem, hogy ilyen formában dühítő is tud lenni.

De tudod, iszonyat mennyiségű ember van, nem csak itt az oldalon, mindenhol, akik simán lustaságból, műveletlenségből, belexarásból írnak hibásan. Az meg a helyesírást ismerőket dühíti rendkívül. Nekik ez olyan, mint amikor egy zeneértőnek folyamatosan fals repedtfazék hangon a fülébe énekelnek.

És akkor jössz te a diszlexiádból eredő hibákkal és egyszerűen te vagy a sorban az akárhányadik és sajnos nálad csapódik le az eredmény, esetlegesen nem jogosan.

Van egy jóbarátom, aki napi szinten bringázik, ingázik egy kerékpárúton és iszonyatosan elege van már a bambán elékolbászoló gyalogosokból.

Egy nap, amikor 5 km-en a hatodik ember bóklászott elé, már rákiabált: "Mi van, hülyegyerek, körülnézni ki fog?". A gyalogos meg csöndesen mosolyogva válaszolt: "Én biztosan nem, mert sajnos vak vagyok.".

Szerencsétlen haverom nem győzött bocsánatot kérni és a mai napig bántja miatta a lelkiismeret.

Pedig igazán ott sem a vak srác, meg nem is ő volt a hibás, hanem a sok tirpák nemtörődöm bunkó, aki simán azért mászkált elé, mert buta vagy nem érdekli.

Hát szerintem itt is elsősorban a sok tanulatlan, kutyarossz helyesírású emberre kellene dühösnek lenni, neked is meg a korrektúra-mániákusoknak is, mert miattuk van ez az egész ,ami most pont téged bánt.

2014. jún. 18. 12:44
 33/114 A kérdező kommentje:
Meglehet. Én azonban továbbra sem fogok csak azért szakértőt játszani, legyen szó bármiről, csak mert megtehetem. Ha valaki nyilvánvaló okok miatt igénytelen, azt azért ignorálom, ha pedig láthatóan önhibáján kívül (annak tűnik), akkor pedig nem kritizálom, pláne, ha segíteni sem tudok neki ;)
2014. jún. 18. 12:56
 34/114 anonim ***** válasza:
100%

Egy a gond, kérdező.

Te most azért harcolsz, hogy az emberiség butább legyen.

Mert ha a helyesírással nem törődünk - netán még bátorítjuk is azt, aki rosszul ír - abból ez lesz.

Kérlek, ne tedd ezt. Vegyél erőt magadon.

2014. jún. 18. 13:01
 35/114 A kérdező kommentje:
Te pedig a beképzeltséget tartod erénynek, kérlek ne tedd ezt! - írhatnám...
2014. jún. 18. 13:07
 36/114 A kérdező kommentje:
Igen, a kérlek után vessző, és az utolsó két mondatod végén felkiáltójel. Még mindig nem értem, nekem ez nem esik jól. Csupán szemléltetés céljából jegyeztem meg.
2014. jún. 18. 13:10
 37/114 anonim ***** válasza:
100%

Nézd. Ha lusta akarsz lenni, legyél.

Ha trehány akarsz lenni, legyél.

Csak ne várd azt, hogy bárki is dicsérjen érte.

A kettő együtt nem fog menni, akármennyit is írsz.

Ha pedig valaki szól érte, azt viseld el. Akkor is, ha nem megfelelő hangnemben szól.

És még egyszer: NE BUZDÍTS ERRE MÁST IS!

Szerintem most már eleget írtunk a témáról.

2014. jún. 18. 13:19
 38/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Ha valaki nyilvánvaló okok miatt igénytelen, azt azért ignorálom"

Hát lehet, hogy ez hiba. Persze ha valaki ezt azért teszi, mert belefáradt a falra hányt borsóba, az valahol érthető.

Csak ha soha, sehol, senki nem tesz az ilyen negatívumok ellen, akkor elterjednek, mint a rák.

Tudom, egy fecske nem csinál nyarat, de ha semmit nem teszünk, csak egyre rosszabb lesz. A fő hunyó tulajdonképpen a társadalom, az oktatás, a szülők. Ha az oktatás, nevelés elmarad, akkor esik a színvonal, mindenben.

Aki a jó helyesírásért ágál, nem feltétlenül saját magának ajnározására teszi, hanem sokszor azért mert tenni akarja a maga kis részét a nyelv degenerációja ellen.

Éppen ezért, ahogy elvárod, hogy az esetleges helyesírási hibáidért ne általánosítsanak arra, hogy buta vagy lusta vagy, a helyesírást javítók is elvárhatják, hogy te se általánosíts, ők sem feltétlenül fejüket játszó okostojások.

Amíg mindkét oldal a legrosszabbat feltételezi a másikról, a helyzet csak mérgesedik. Akkor meg te is hunyó vagy benne, nem csak ők.

2014. jún. 18. 13:27
 39/114 Wadmalac ***** válasza:

Na tessék, én is a kapkodás bűnébe estem és legalább 3 vessző kimaradt. :)

Pironkodom is. :D

2014. jún. 18. 13:28
 40/114 A kérdező kommentje:

Már kezdtem azt hinni, hogy hiányzik a felkiáltójel a klaviatúrádból, de nem.

Hogy mit csinálok? Buzdítok? :D Kettőnk közül nem én vagyok igénytelen, ha a szövegértelmezést nézzük. Sőt, a helyesírást elnézve is :D ikszdélol #town called hypocrisy :D

A tisztánlátás végett: nem a hibáidat róvom fel, hanem a kétszínű hozzáállásodat. Lásd, feltett kérdés :3 Bár kétlem, hogy megértetted, mindegy *sigh*

Még mindig nem esik jól mások ezzel való szekálása.

2014. jún. 18. 13:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!