Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?
Nyilván te vagy ennek az "időgépes" kérdésnek a feltevője is, és fáj a kritika...
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Nem kompenzálunk mi az égviágon semmit, szeretjük és megbecsüljük a magyar nyelvet, ez minden.
Helyesen írni nem érdem, nem büszkeség, hanem tisztelet másokkal szemben.
BuciMaci, Ági, Berta, miért hagyjátok, hogy egyedül álljam a sarat? :-(
Régebben akkor csináltam, ha nem egyértelműen elgépelésről volt szó, és/vagy minősíthetetlen volt az írás. Tehát gyakorlatilag olvashatatlan a központozás hiánya miatt. Attól, hogy valaki az interneten osztja meg gondolatait, még törekednie kell arra, hogy ne kapjon szemrákot, aki elolvassa.
Senki sem hibátlan, de azért számít, hogy látszik-e az igyekezet. Egyszerűen egy hibákkal teleírt pár soros szöveg butaságról és igénytelenségről tanúskodik. Egy komoly témában hozzászólót egyszerűen nem lehet komolyan venni, ha az írása úgy néz ki, mintha egy majom verné a billentyűzetet. Mostanában már nem is kijavítom az ilyesmit, csak egy fintorral tovább tekerek, még ha egy kérdés esetében tudnék is segíteni.
Micsoda felfedezés! Ami érdeked, azt ki tudod következtetni :P
Ezzel a válaszoddal semmi gondom, mert témába vág, ellentétben a korábbinál.
Mondjuk a segélykiáltás nevetséges, de jöjjenek csak, kíváncsi vagyok a véleményeitekre.
2. Veled még egyet is értek, de ha tudok, akkor miért ne segítsek?
Sosem lehet tudni a helyesírási hiba okát, én pl. diszlexiás és diszgráfiás vagyok.
A helyesírási hibák engemet is nagyon tudnak zavarni. Elsősorban a hanyagságból elkövetettek, amikor valaki egyszerűen nem használja az ékezetes betűket csak azért, mivelhogy így kényelmesebb neki.
Azt figyeltem meg, hogy aki nem fektet hangsúlyt a helyesírására, az más területen is hajlamos a nemtörődömségre, a felszínességre. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy sok diák (és főleg azok) látogatják az internetet. Ha mindenféle helyesírási és fogalmazási hibáktól hemzsegő szövegeket látnak, akkor ez rögzül náluk, aztán csodálkoznak, ha az iskolában nem képesek egy rendes fogalmazást megírni.
Mert a helyesírás alapkövetelmény egy magyarnál! Aki nem tud helyesen írni, az nem tud megtanulni sem alapdolgokat és a közlendőjét sem tudja értelmesen leírni.
Egyszerűen igénytelen, buta.
"gyakran nincs lehetőség"
Akkor olvasd át ötször - és köszönd meg, ha kijavítanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!