Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Titeket - akiknek inge, vagy...

Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?

Figyelt kérdés
Én tényleg nem értem. Számomra az arrogancia az egyetlen magyarázat. A civil életben szerzett sérelmek, sérülések kompenzálása. Ne sértődjetek meg, de komolyan, mire jó ez?! Mintha helyesen írni érdem lenne, legalábbis becsületre méltó. Gondoltatok már arra, hogy rendeztek egy a helyesen írni tudók büszkeségének napját? :P

2014. jún. 18. 08:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/114 anonim ***** válasza:
100%

"ez is biztos a jó szándék jele, de én ostoba félreértem"

Félre biza, komám, mert én csak magamat javítottam ki.

Nem voltam ugyanis biztos abban, hogy melyik helyes: agresszíVEN, vagy agresszíVAN!

Nem tehetsz róla, hogy paranoid természeted van... Mindent magadra vonatkoztatsz!

Ajjaj... :-(

2014. jún. 28. 23:14
 92/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

Valahogy nem jön át nekem egyik oldal részéről sem a konszenzusra való törekvés hangyaf...nyi jele. :D

Ez így már csak pofozkodás, bár, ha jó erőben vagytok, isten ments, hogy elvegyem az örömötöket. :D

2014. jún. 30. 14:49
 93/114 A kérdező kommentje:

Wadmalac, neked el tudom hinni, ha azt állítod, hogy pusztán a jó szándék vezérel, mert korrekt stílusban, érthetően elmagyaráztad a véleményed. A többieké, sajnos csak üres szavak.

"Félre biza, komám, mert én csak magamat javítottam ki."

Bizalmatlan vagyok, nem paranoiás. Elnézést a feltételezés miatt! Remélem tényleg csak félreértettelek.

2014. júl. 1. 17:16
 94/114 Wadmalac ***** válasza:
Az a helyzet, hogy nálam pl. ez a kialakult vita azt a hatást váltja ki, hogy még kínosabban ügyelek arra, milyen írott nyomot hagyok magam után. :)
2014. júl. 2. 10:23
 95/114 A kérdező kommentje:

"kínosabban" - mindez csak azért, mert vannak, akik érdemi válasz helyett, és nem mellett, a helyesírással VERIK magukat.? Szerintem ez nem pozitívum, mármint hogy KÍNOSABBAN ügyelsz rá.

És egy szóval sem ösztönöznék bárkit arra, hogy ne ügyeljen a helyesírására. Én a kötözködők indítatását ítélem el, mint azt már írtam.

2014. júl. 2. 13:31
 96/114 Wadmalac ***** válasza:
91%

Talán a szó tartalma félreérthető, de tulajdonképpen csak annyiról van szó, odaügyelek, hogy még az olyan elütéseket is kerüljem, amit valaki helyesírási hibának vélhet és akkor jön majd a "naugyetesetuccírniosztittépedapofád" jellegű kritika. :D

Ebből a szempontból azt hiszem nem éppen a grammarnazi csapattól kell félnem, hanem épp a kritizált helyesírásúaktól. :)

2014. júl. 2. 16:04
 97/114 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam a következetesség természetes a "grammarnazik" részéről, de ezek szerinte csak kínos ügyelés :P

Az én szememben a legalja, aki bort iszik, vizet prédikál. (volt már rá példa, itt is)

2014. júl. 2. 17:32
 98/114 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Úgy gondoltam a következetesség természetes a "grammarnazik" részéről, de ezek szerinte csak kínos ügyelés :P

Az én szememben a legalja, aki bort iszik, vizet prédikál. (volt már rá példa, itt is)"

Többszörös logikai hibát érzek ebben a kommentben.

1. ÉN ügyelek oda, hogy ne lehessen belekötni abba, amit leírok. Én viszont nem sorolom magam a helyesírás lángpallosos harcosai közé, csak értem az őket inspiráló (konstruktív) okokat.

2. Természetes, hogy aki vizet prédikál, köteles ügyelni, hogy véletlenül se essen borivás GYANÚJÁBA.

2014. júl. 3. 09:05
 99/114 A kérdező kommentje:
Te, a hozzáállásoddal hiteltérdemlő módon meggyőztél a SAJÁT konstruktív okaidról, csak valamelyikünk félreérti a "lángpallosokat" - szerintem a legtöbben (nem mindenki) közülük álszentek, a puskaporos hordóra való reakcióik tükrében ;)
2014. júl. 3. 15:44
 100/114 Wadmalac ***** válasza:
90%

Nálam zsigeri dolog az ártatlanság vélelme. A negatív szándékot akkor feltételezem először, amikor egyértelmű okot szolgáltatnak rá.

A puskaporos hordód meg gondolom berántotta nem csak a lángpallososokat, de a mécsest hordozókat is. :D

2014. júl. 4. 07:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!