Titeket - akiknek inge, vagy blúza - mi késztet arra, hogy a témától eltérve kijavítsátok a helyesírási hibákat az interneteken?
Köszönöm, Szenter, igazad van.
Eredeti hozzászólásomban én is így írtam, csak utólag bizonytalanodtam el.
Vannak persze kivételek, ("férfival" és társaik :D), de ezekről már ezerszer esett szó, nem érdemes visszatérni rájuk. :)
Tudom.
Épp ezért írtam, hogy nem érdemes kitérni rá, van néhány ilyen szavunk.
Az utóbbi 3 hozzászólás aranyos :)
>nem érdemes rá kitérni *jogos
>kitér *håt ez hülyes
>nab.zmeg! *ugye?
----------
* - a kérdező véleménye az olvasottakkal kapcsolatban :D
Az utóbbi 3 hozzászólás aranyos :)
>nem érdemes rá kitérni *jogos
>kitér *håt ez hülye
>nab.zmeg! *ugye?
----------
* - a kérdező véleménye az olvasottakkal kapcsolatban :D
Kérdező, mit ittál?
Ha valaki megérti ezeket a szaggatott mondatokat-szavakat, ugyan tegye már meg, hogy engem is felvilágosít! :-(
Köszönöm...
Nem a szóval volt baja, hanem a sztorival, olvasd újra. (Szerintem a kérdező is azért küldte be kétszer, hogy aki elsőre nem értette, az elolvashassa másodszor is. :-)
-----
Én viszont ezt nem értem:
"ha egy szó vegyes hangrendű és magyar, akkor mély hangrendű a toldalék utána, de ha nem magyar a szó, akkor a fordítottja, tehát agresszíven."
1) Honnan jön ez a szabály? Sosem hallottam ilyet (és nem is így használják a nyelvhasználók).
2) Mi az, hogy magyar szó? Az agresszív mióta nem magyar?
Apropó, a fotel milyen szó? A rezsó? Az október, generálni, kuplé, konflis?
(igen, "lopott" példák :-) [link] )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!