Ha a természettudomány alapvetően ateista, akkor miért terjesztik globálisan az egész világon?
Véleményem szerint a természettudományos oktatásnak kizárólag az ateista összejöveteleken, fesztiválokon lenne helyük. Ilyen rendezvényeken kellene nyilvánosan felolvasni az ateista nyájnak azt, amit a természettudomány elért, semmi szükség nincs arra, hogy olyan embereket is terheljenek ezzel, akik mondjuk a lélekvándorlásban, vagy egyéb transzcendens dolgokban hisznek.
Az ateisták bizonyára fel fognak hördülni, hogy ez ostobaság, amit mondtam, mert a természettudomány bizonyított.
Valóban? Akkor had tegyem fel a kérdést: mégis kik művelik a természettudományt, kik írják a Nature tudományos folyóirat cikket? Na kik? Csak nem ateista emberek? Hoppá... Nos, akkor egy ezoterikus embernek miért is kellene elfogadni egy olyan ember véleményét, aki már eldöntötte, hogy nincs lélek, sem túlvilág, sem Isten, sem semmi, csakis kizárólag az anyagi világ? Teljesen természetes, hogy a természettudomány - a maga ateizmusából kifolyólag - a cikkeket úgy fogja megfogalmazni, hogy azt igyekezzen bizonyítani: az anyagi világon kívül nem létezik semmi, és az ateizmus az igazság.
És ne mondjátok, hogy ez nem így van, egy rakás tudóst lehet mondani, akik nyíltan leleplezik azt, ami az emberek előtt rejtve van, hogy a természettudomány az ateisták kezében van.
Véleményem a következő:
- A természettudomány már döntött: nincs az anyagi világon kívül semmi
- A természettudomány ateista
- A természettudomány elfogult.
Innentől fogva, csak röhögni tudok azon, amikor ateisták próbálják meggyőzni a transzcendenciában hívőket, hogy mi az igazság. Ismeritek azt a helyzetet, amikor a csaj ezt mondja a pasijának:
"kérdezd meg a legjobb barátnőmet, ő is megmondja, hogy nem csaltalak meg..."
Remélem értitek a hasonlatot.
Ennyi...
"amennyi ateistával eddig beszéltem, mindegyik gúnyosan, megvetően beszélt a vallásról"
Tényleg nagyon rossz környéken élhetsz!
Olvasgass csak itt egy kicsit, és rögtön találsz mást is, bőven.
"Miszerint a tudomány megcáfolta a vallásokat, meg mindent."
Mit lehet egy valláson megcáfolni? Egy istent még csak értenék...
"Az átlagos vallásos ember képzeletében"
Ez a BUTA vallásos ember!
Remélem, hogy nem ez az átlagos!
"Az átlag ateista azonban fegyverként használja fel Darwin kutatásait a maga ateista eszméinek az igazolásához."
Erre mondanál példát?
"Ha itt is lenne, valószínűleg a közelükbe sem mennék, mert abból balhé lenne!"
Szeretsz balhét keverni? Szerintem nem jó dolog.
"Az ateista ugyanis a saját erkölcsi nézeteire tud támaszkodni csak"
Miért, TE mire támaszkodsz?
Az ateizmushoz eleve nem tartozik erkölcs, az ateistáknak 2 dolgot javasolnak:
1: a józan ész (tudomány, stb) is azt mondja, hogy a közösség hatékonyabb, mint a remete, ahhoz pedig erkölcs is kell.
2: a humanizmus, mint javasolt erkölcs.
De ez egyik sem kötelező, csak ajánlott.
Sajnos az ateizmus sem garantálja, hogy valaki erkölcsös vagy okos lesz. Pedig jó lenne, mert egy hívőnek jobban el lehet nézni, ha buta, vagy nincs saját erkölcse, de egy ateistánál ez nagyon ciki.
"Ha itt is lenne, valószínűleg a közelükbe sem mennék, mert abból balhé lenne! Az ateista ugyanis a saját erkölcsi nézeteire tud támaszkodni csak, és ha abba az belefér, hogy valamilyen formában bántson egy spirituális/vallásos embert, akkor meg fogja tenni!"
Bevallom, sokáig nem értettem ezt a kirohanás sorozatod a tudomány és az ateista emberek ellen. De az idézett mondatod végül magyarázatot adott, te paranoiás vagy. Léteznek már jó gyógyszerek szorongásod oldására, keress fel egy orvost!
A (ma ismert) gyógyszer csak átmeneti segítség lehet, és szerintem a kérdező nem ezen a szinten van.
Első nekifutásra én beszélgetést javasolnék, aztán majd kiderül.
Kérdező: amint látod, elég részletesen reagáltam.
Viszont én is kérdeztem közben pár dolgot, és örülnék, ha erre megpróbálnál válaszolni.
A végéről kezdeném:
"Sajnos az ateizmus sem garantálja, hogy valaki erkölcsös vagy okos lesz. Pedig jó lenne, mert egy hívőnek jobban el lehet nézni, ha buta, vagy nincs saját erkölcse, de egy ateistánál ez nagyon ciki."
>Elismerem, hogy itt igazad van - mármint abban, hogy a hívőknek jobban el lehet nézni, hogy buta. Mármint a mai evolúciótagadó és álkeresztény szektáknak, akiket arra nevelnek, hogy hülyék maradjanak. De azért nem minden esetben van ez így, a vallásosságnak van egy másik vonala is. A modern természettudomány alapjainak a lerakásában nagy szerepet játszottak a vallásos emberek is. George Lemetre-ről már írtam, talán megemlíthetném még Nicolaus Cusanus-t is, aki a középkor egyik legnagyobb gondolkodója volt. Ezen kívül számtalan olyan úttörőről lehetne még szólni, akik vallásosak voltak. Az persze már más kérdés, hogy az Egyház mennyire támogatta/nem támogatta ezeknek az embereknek a tevékenységét (lásd: Galilei-per). De az tagadhatatlan, hogy vallásos körökben is számtalan olyan felfedezés született, amire a mai 21. századi természettudomány épít. Most jól elkalandoztam, de csak azért tértem erre ki, hogy bizonyítsam azt: a vallásosság nem egyenlő az automatikus hülyeséggel.
Ellentétben az átlag ateista még alapszinten sincs tisztában a természettudománnyal. Amennyire én észrevettem, az ateista aktivistákon kívül a többi ateistát az élet habzsolásán kívül más nem érdekli. Talán az aktivisták is csak azért tanulmányozzák a tudományokat, hogy tudjanak érvelni... nem tudom. Itt a GYIK-en, tényleg lehet értelmiségi ateistákat találni, de élőben nem nagyon látok ilyeneket.
"Az ateizmushoz eleve nem tartozik erkölcs, az ateistáknak 2 dolgot javasolnak:
1: a józan ész (tudomány, stb) is azt mondja, hogy a közösség hatékonyabb, mint a remete, ahhoz pedig erkölcs is kell.
2: a humanizmus, mint javasolt erkölcs."
>Sztem a humanizmus nem csak az ateistákban, de a vallásosokban sincs meg. Kevés ember lehet, akiben megvan, de ez nem világnézetfüggő.
"
"Az átlagos vallásos ember képzeletében"
Ez a BUTA vallásos ember!
Remélem, hogy nem ez az átlagos!"
>Figyelembe véve a pünkösdi-karizmatikus szekta terjedését, a többségről (talán) ki lehet mondani, hogy sajnos ez az átlag.
"Bevallom, sokáig nem értettem ezt a kirohanás sorozatod a tudomány és az ateista emberek ellen. De az idézett mondatod végül magyarázatot adott, te paranoiás vagy. Léteznek már jó gyógyszerek szorongásod oldására, keress fel egy orvost!"
Ha gondolod mutathatok olyan anyagokat az ateistáktól, amik megalapozzák ezt a "paranoiát". Bizonyos ateista emberekben óriási indulatok vannak a vallásosság ellen, és akik ilyen fesztiválra mennek, ott hemzseghetnek az ilyenek.
"Ha gondolod mutathatok olyan anyagokat az ateistáktól, amik megalapozzák ezt a "paranoiát"."
Kedves kérdező, én nem vagyok kíváncsi ezekre az anyagokra, neked vannak problémáid másokkal...
Kedves kérdező, kevergeted itt a vallásosságot az ateizmust az erkölcsöt a butaságot és a természettudományt. Mindegyik téma önmagában végtelen mélységű, így természetesen lehet feltenni olyan kérdéseket, melyek a rendszeren belül megválaszolhatatlanok, illetve ellentmondásokra vezetnek.
Az alapkérdésedben hozott hasonlatodra én is mondok egyet.
Tettél néhány alapvetést, melyek látszólag igazak:
- Azok a nők akik kozmetikumokat használnak, szebbek.
- A csúnya nők kozmetikumokat használnak.
Majd ebből levezetted azt, hogy a csúnya nők szebbek.
Remélem érted a hasonlatot.
Egyébként folyamatosan körbe-körbe jársz egy nem létező téma végtelen variációin. Kalandos útnak tűnik, csak sajnos nem vezet sehová sem. További jó bolyongást!
"akik vallásosak voltak."
Ez mellébeszélés. MINDEN ember vallásos volt akkor - aki nem, az törvényen kívül állt!
"Az persze már más kérdés, hogy az Egyház mennyire támogatta"
Aki a hit ellen szólt, azt máglyával "támogatta" meg, vagy később (mint Galileit) egyéb módon büntette.
Ami nem érintette a hitet, ott vegyes volt a fogadtatás: volt, ahol támogatták - volt, ahol tűrték - és volt, ahol gátolták.
"vallásos körökben is számtalan olyan felfedezés született, amire a mai 21. századi természettudomány épít"
Ez azért nem mond sokat. Persze, hogy volt felfedezés, de sokkal több is lehetett volna, ha pl. marad a római birodalom szabad légköre.
"a vallásosság nem egyenlő az automatikus hülyeséggel"
Én se mondtam ezt, olvasd csak el. De sokszor támogatja.
"Ellentétben az átlag ateista még alapszinten sincs tisztában a természettudománnyal."
Na!
Itt külön kell venni: egy első generációs ateista (vallásos környezetben) nagyon is tisztában van mindennel!
Egy beleszületett ateista meg ugyanolyan, mint a többi ember, csak az ateizmus nem támogatja a butaságot (míg a vallás NÉHOL igen).
Kérdező!
Az előző írásokban is kérdeztem néhol, azok jobban érdekelnének.
"Ez mellébeszélés. MINDEN ember vallásos volt akkor - aki nem, az törvényen kívül állt!"
>Elnézést, rosszul fejeztem ki magam. Nem azokról beszéltem, akik félelemből vették fel a kereszténységet (vallásosok), hanem a hívő emberekről. Például a fent említett Nicolaus Cusanus valóban hívő volt. Egyébként akkor sem mindenki lehetett "vallásos", de mondjuk ja, az ateisták inkább gyáván meghúzták magukat, és behódoltak az Egyháznak, szemben az előreformációs és reformációs mozgalmakkal, akik mertek szólni, és fel merték emelni a szavukat az egyházi visszaélésekkel szemben. Csak most nagy a szájuk az ateistáknak, mert nem kapnak érte büntetést.
"Aki a hit ellen szólt, azt máglyával "támogatta" meg, vagy később (mint Galileit) egyéb módon büntette."
A hit szempontjából semmiféle jelentősége nincs, hogy a hitehagyott Egyház, mit hogyan támogatott, csak mellékesen jegyeztem meg. Viszont, ha már lúd, akkor legyen kövér: az ateisták meg jó kis fenyítékekkel "támogatták" azokat, akik a Francia forradalom környékén a templomok kinyittatását merték követelni. Gondolom, ismered a történelmet, szóval nem szükséges ehhez részletesebb magyarázatot adni.
"Ez azért nem mond sokat. Persze, hogy volt felfedezés, de sokkal több is lehetett volna, ha pl. marad a római birodalom szabad légköre."
>A Római Birodalom csak látszólag biztosított szabadságot, valójában egy elnyomó gépezet volt. Viszont elismerem, hogy Róma rendkívül óvatos politikát folytatott, próbálta fenntartani a látszatot, hogy egy erkölcsös és szabad birodalmat adott az embereknek (Pax Romana) a valóságban azonban nagyon keményen büntette azokat, akik a császári rendeléseknek ellent mertek állni. Különösen igaz volt ez Néró és Domitianus uralkodása idején, a császárkultuszból kifolyólag. Ha a császár oltárára ha nem szórtak egy kis tömjént, azt a Birodalom ellenségének minősítették, ugyanez igaz volt a szólásszabadságra is. Rómát mindenki öröknek gondolta, ezért olyanokat terjeszteni, hogy a Birodalom egyszer elbukik, hibás volt. Különösen látszik ez Josephus Flavius, a zsidók nagy krónikásának egyik írásából. Dániel próféta jövendöléseinek az értelmezésekor nem nevezi meg a vas-birodalmat, mint Rómát, mert az elbukására vonatkozó prófécia az egész könyvet tönkretette volna, mivel a történetíró a római népnek szánta a művét. Ez minden volt, csak nem szabad légkör.
"Én se mondtam ezt, olvasd csak el. De sokszor támogatja."
Nem minden vallás támogatja a hülyeséget, bár ez értelmezéstől is függ. Aki szerint maga a vallás hülyeség, az automatikusan hülyének vesz mindent, ami azzal kapcsolatos.
Ránézek majd az előző kérdéseidre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!