Ha a természettudomány alapvetően ateista, akkor miért terjesztik globálisan az egész világon?
Véleményem szerint a természettudományos oktatásnak kizárólag az ateista összejöveteleken, fesztiválokon lenne helyük. Ilyen rendezvényeken kellene nyilvánosan felolvasni az ateista nyájnak azt, amit a természettudomány elért, semmi szükség nincs arra, hogy olyan embereket is terheljenek ezzel, akik mondjuk a lélekvándorlásban, vagy egyéb transzcendens dolgokban hisznek.
Az ateisták bizonyára fel fognak hördülni, hogy ez ostobaság, amit mondtam, mert a természettudomány bizonyított.
Valóban? Akkor had tegyem fel a kérdést: mégis kik művelik a természettudományt, kik írják a Nature tudományos folyóirat cikket? Na kik? Csak nem ateista emberek? Hoppá... Nos, akkor egy ezoterikus embernek miért is kellene elfogadni egy olyan ember véleményét, aki már eldöntötte, hogy nincs lélek, sem túlvilág, sem Isten, sem semmi, csakis kizárólag az anyagi világ? Teljesen természetes, hogy a természettudomány - a maga ateizmusából kifolyólag - a cikkeket úgy fogja megfogalmazni, hogy azt igyekezzen bizonyítani: az anyagi világon kívül nem létezik semmi, és az ateizmus az igazság.
És ne mondjátok, hogy ez nem így van, egy rakás tudóst lehet mondani, akik nyíltan leleplezik azt, ami az emberek előtt rejtve van, hogy a természettudomány az ateisták kezében van.
Véleményem a következő:
- A természettudomány már döntött: nincs az anyagi világon kívül semmi
- A természettudomány ateista
- A természettudomány elfogult.
Innentől fogva, csak röhögni tudok azon, amikor ateisták próbálják meggyőzni a transzcendenciában hívőket, hogy mi az igazság. Ismeritek azt a helyzetet, amikor a csaj ezt mondja a pasijának:
"kérdezd meg a legjobb barátnőmet, ő is megmondja, hogy nem csaltalak meg..."
Remélem értitek a hasonlatot.
Ennyi...
"A tudományos módszertan a világ megismerésének egy módja, ami megpróbálja kizárni a szubjektivitást, magánvéleményeket, feltevéseket."
83%-os, ezzel azt akarod mondani, hogy akik művelik a tudományos módszertant, azok TELJESEN elfogulatlanul közelítenek ehhez a kérdéshez? Na ez az, amit nem tudok elfogadni, mert nem ezt látom.
Én valahogy úgy látom, hogy ha találnának valamit, ami transzcendens (pl. lélek halhatatlanságára bizonyíték), akkor valami ilyesmit mondanának:
"Nos, nem tudjuk mi ez, de egészen biztos, hogy nem az, aminek látszik. Tovább kell folytatnunk a kutatásokat.
2 év múlva:
"A további kutatások tovább erősítették hogy ez a jelenség az, aminek látszik, ez azonban teljességgel ellent mondd a józan észnek. Még tovább kell kutatnunk, hogy találjunk valami észszerű bizonyítékot".
Olvastátok: Viola Zoltán: Nagy Ateista Könyvét? Na, abban van egy ilyen hasonló érvelés. :D
Egyébként meg, ha valóban nem foglal állást a tudomány ebben a kérdésben, akkor hogyan lehetséges, az, hogy ateisták tömegei használják fel a tudományt arra, hogy az ateizmusukat igazolják.
Az ateisták szerint a tudomány bebizonyította, hogy nincs Isten.
Sztem meg maradhatna itt a topic.
Lényegében az összes olyan kérdést felteszem, ami egy laikus fejében felmerül a tudománnyal kapcsolatban, és válaszok is jönnek rá.
Ha ide bejön valaki, mindenre választ kap. Mikor megnyitottam a topikot, nem hittem volna, hogy ilyen hasznos lesz.
"tehát akkor ezek szerint az összes olyan könyv, amely a könyvesboltokban a "természettudomány" vagy egyéb címszó alatt vannak, NEM TUDOMÁNYOS MŰVEK. "
Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy Hawkingnak Az idő rövid története c. munkája ismeretterjesztő könyv. Hogy más könyvek, amiket a könyvesboltokban a Természettudományok táblácska alatt találsz, milyen jellegűek, azt nem tudom. De többségében igen, valószínűleg ismeretterjesztő könyvek lesznek.
A Természettudományok táblát nem azért teszik ki ezen könyvek fölé, mert az alatta található könyvek mind természettudományos művek lennének. Hanem azért, hogy tudd, azok a könyvek a természettudományokhoz kapcsolódnak, és nem szakácskönyvek, nem vallási könyvek, nem autószereléssel foglalkoznak, nem történelmi könyvek, nem szépirodalmi regények (és még lehetne sorolni).
Ugyanakkor ugyanezen tábla alatt találod meg mondjuk a Természettudományi kislexikon, vagy Orvosi kislexikon c. könyvet is, amik bizony már inkább tudományosak, mint ismeretterjesztők. Próbálj meg laikusként beleolvasni, kábé minden tizedik címszó alatti leírást fogod tudni nagyjából értelmezni, a többi tele lesz olyan idegen (főleg latin nyelvű) kifejezésekkel, amikről laikusként lövésed sem lesz. Nem fogod érteni, mert nincs meg hozzá a kellő képesítésed, tanulmányaid.
"Szóval attól lesz egy mű tudományos, mert bonyolult egyenletek vannak benne? "
Nem feltétlenül. Az Orvosi kislexikonban pl. sem sok képletet fogsz találni, mégsem fogod tudni értelmezni. Viszont rengeteg "-is" végződésű szóval fogsz találkozni benne, amikről azt sem fogod tudni laikusként, hogy eszik vagy isszák-e.
"És mi a helyzet a világ legnagyobb természettudományos alkotásával, A Fajok eredetével!? "
Mármint hogyan a legnagyobb? Nekem is megvan a kötet, de nem igazán nagy, se nem kimagaslóan vastag.
Tudom, nem ilyen értelemben értetted, de abban az értelemben, ahogyan te értetted hogy legnagyobb, az csak a te véleményed. Egy pszichológusnak teljesen más könyv jut eszébe, mikor azt mondják neki, hogy "a világ legnagyobb természettudományos alkotása", egy fizikusnak megint más könyv jut eszébe, egy matematikusnak meg megint másik. A "legnagyobb" ilyen szempontból szubjektív meghatározás, és így legfeljebb véleményt (jelen esetben a te véleményedet) tükröz. A tudomány pont ezért a szubjektivitást próbálja kizárni, és az objektivitásra törekszik.
"Az sem tekinthető tudományos műnek? "
De igen, szerintem annak tekinthető. De ez megint csak az én véleményem. Meg a tiéd is. Meg sok más emberé is, de ettől ez még csak vélemény marad. Ami le van benne írva, na az objektív, legalábbis arra törekszik.
"Az a könyv megváltoztatta az emberiség gondolkodását, szerintem sértő lenne pusztán az "ismeretterjesztő" művekhez sorolni!"
Hogy sértő-e vagy sem, ez megint csak egy szubjektív vélelmény :)
Kedves Kérdező!
"83%-os, ezzel azt akarod mondani, hogy akik művelik a tudományos módszertant, azok TELJESEN elfogulatlanul közelítenek ehhez a kérdéshez? Na ez az, amit nem tudok elfogadni, mert nem ezt látom"
Ezt milyen tudoműnyos munka alapján szűrted le.
"A további kutatások tovább erősítették hogy ez a jelenség az, aminek látszik, ez azonban teljességgel ellent mondd a józan észnek. Még tovább kell kutatnunk, hogy találjunk valami észszerű bizonyítékot".
A józan észnek ellentmondó dolgok nem jelentenek semmit. Alapvetően az a probléma, hogy amit te transzcendensnek nevezel azt egy fizikus nem nevezné annak. Itt szerintem csak fomai ellentét van:
Szerintem, ami transzcendes az azért transzcendes, mert a logika eszközzel és méréssel nem belátható. Ha erről beszélünk, akkor ez nem képezi a természettudomány részét. Nem is vizsgálat tárgya.
Ha már valami megfigyelhető a fizika eszközeivel az nem transzcendes csak nem ismert. Eddig mindig errer láttunk példát.
A fizikus azt mondja, hogy a világ túl bonyolult és ezáltal önmagában nem megérthető. Viszont az absztrahálás eszközével jól modellezhető és a modell megérthető a logika eszközével. Hogy miért jó a természettudomány, mert működik. A repülők a fizika törvényei szerint repülnek, a GPS is működik az általános relativitáselmélet segítségével. Megfigyelünl fekete-lyukakat. És a legjobb, hogy mindig és megbízhatóan működnek. A Bibliából nem fogsz tudni repülni.
Még egy félreértés volt eddig a fizikai-törvények nem avulnak el, csak változik az igazságtartalmuk határa, más modellek esetén alkalmazhatók. Lásd általános relativitáselmélet és Newton-törvény.
A természettudomány nem egy hitrendszer, hanem egy ismeretelmélet. A tudomány nem igazolja az ateizmust ez egy rossz logika, aki ezzel igazolja az ateizmusát az ugyanolyan idióta, mint a te érvelésed. Egyes emberek megnyílvánulásai nem minősítik a természettudomány alapeszméjét.
Szóval először próbáld meg értelmezni a transzcendes szót és tanuld meg milyen eszközökkel dolgozik a természettudomány mielőtt félinformációkból alkotsz hamis állításokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!