Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Akik szerint nincs evolúció,...

Ay carramba! kérdése:

Akik szerint nincs evolúció, azok elmagyaráznák hogy miért gondolják ezt?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, ha félreértés történne, nem akarok csipkelődni. Csupán megérteni szeretném, hogy mások hogyan gondolkoznak erről a témáról. (Nem fogok válaszolni, csak elolvasom a véleményeket.)

#Isten #evolúció #hit #értelmes tervezés
2016. nov. 14. 16:35
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%

"látod, ehhez meg te nem értesz"

Ez pontosan így van. Ám van közöttünk egy nagy különbség. Én ismerkedtem vele. Magamtól. Nem csak a kritikáknak hittem, hanem el is olvastam magát a forrásművet. Azután olvastam azok írásaiból is sokat, akik feltétel nélkül hisznek benne.

Te olvastál valaha is egy evolúcióról szóló írást? Persze hogy olvastál. Kizárólag kreacionista fércmunkák tömegét, akik halálos ellenségként tekintenek az elméletre, ám te mégis minden szavukat biblikus igazságként könyvelted el. És mindezek után leírtad nekem azt, hogy nem érdekel téged amúgy se az evolúció.

Füllentettél. Ugye? Persze nem fogod beismerni, ez az én jóslatom... és be is fog válni, pedig nem vagyok Jézus, aki a jövőbe lát.

Tudod, vannak közöttünk nagy különbségek a megismerés és a hitelességvizsgálat igényét tekintve. Hogy ez jó, vagy rossz, azt neked kell eldöntened. Persze te már rég véglegesen döntöttél... én viszont mindig bizonytalan vagyok...hm... hát, ez is egy komoly különbség közöttünk.

2016. nov. 22. 10:45
 112/317 imakommandós ***** válasza:
23%
meg természeresen a próbán átesett hivőket is bőven kárpótolja. annyira, hogy el is felejtik azt a kis szenvedést.
2016. nov. 22. 10:46
 113/317 imakommandós ***** válasza:
23%

én olvastam evolúcióról szóló irást, itt linkeltél nekem egy csomót. :D

gondolom a Te blogod. ")

2016. nov. 22. 10:48
 114/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%

" Isten viszont ismeri mindenki szivét, és a szivünk állapotából tudja, hogy mi az a próba amit elmtudunk hordozni, és mi az amiben elbukunk"

És ezt miért csak te tudod, és a sátán meg nem? Még mindig kérdezem: ha te ezt ilyen biztosra tudod, akkor a sátán ezt még milliószor biztosabban tudta, mint te, mégis belement egy eleve számára reménytelenül elve vesztett fogadásba? Akkor a sátán egy végtelenül ostoba alak.

Mivel biztos vagyok abban, hogy a sátán sokkal jobban ismeri Istent, mint te, ráadásul neki természetfölötti képességei is vannak, és egyáltalán nem ostoba alak, ezért csak akkor volt értelme belemenni a fogadásba, ha pontosan tudta, hogy Isten nem láthatja előre a jövőt, csak legfeljebb erősen reménykedhet abban, hogy Jób állja majd a sarat.

Ezt állítottátok: "Istennek nincs arra szüksége, hogy az ember bizonyítson"

Isten szabad akaratot adott nekünk, ezzel önként megfosztva magát a jövőbelátás képességétől sok szempontból. Ha valóban ismeri mindenki szívét, akkor nem létezik szabad akarat. Az nem szabad akarat, ha valakinek minden döntése előre látható, kiismerhető. Az az ember még csak nem is érdekes. Az csak egy programozott robot. De még annál is rosszabb, mert még az is tud meglepetést okozni.

Elbukunk, mint írod. Jézus a bűneinkért... kereszt... és fájt neki... de mégis megtette értünk. Szóval még mindig állítjátok, hogy Istennek nincs szüksége arra, hogy az ember bizonyítson?

2016. nov. 22. 11:00
 115/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%

"gondolom a Te blogod."

Bár így lenne...:)

2016. nov. 22. 11:07
 116/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%
Ez egy csomó tudós blogja, nem egy ember szerkeszti, bár anno asszem egy valaki indította el (talán Varga Máté biológus).
2016. nov. 22. 11:08
 117/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%

"Az Írás többször is felhívja a figyelmünket arra, hogy ne legyenek köztünk versengések."

Persze. Ezek olyan szituk, ahol tényleg nem hasznos a verseny. Nem azt állítottam, hogy mindenáron és minden helyzetben a másikat, a társunkat le kell hagyni, magunk mögé kell utasítanunk.

2016. nov. 22. 11:43
 118/317 imakommandós ***** válasza:
20%

Miért ismerné annyira a sátán Isten titkait?

Amit idéztem verset az már újszövetségi kijelentés, az ószövetségben nem volt még nyilvánvaló. A másik, hogy a sátán nem tudja levetkőzni a természetét. Azért nevezi az írás kisértőnek is, mert az. Nagyon sok titok el volt rejtve előle a mennyben még a lázadása előtt is. Különben ha mindent tudott volna, nem ment volna bele lázadásba se. sőt ha tudta volna, hogy Jézus fel fog támadni, soha nem feszitette volna keresztre. Tudta, hogy Isten Fia, mégis mindig igy kezdte Jézus kisértését "ha isten fia vagy..."

2016. nov. 22. 11:45
 119/317 Cerevisiae ***** válasza:
83%

imakommandós: "Miért ismerné annyira a sátán Isten titkait? Amit idéztem verset az már újszövetségi kijelentés, az ószövetségben nem volt még nyilvánvaló."

Értem. Tehát a sátán az Újszövetséget úgy várta, mint mi a jövőheti szappanopera folytatását a TV-ben. Nézd! Barátom. A Biblia nem a sátánnak, hanem nekünk íródott.

Istennek nincsenek titkai, mert minek kéne titkolódznia. Nem óvodát teremtett, hanem világot. És azért titkolódzott, hogy a sátán tudjon kísérteni? Mert ha a sátán tudta volna, hogy tehetetlen, akkor bele se kezdett volna (ahogy írod is), és akkor Isten unatkozott volna?

"Nagyon sok titok el volt rejtve előle a mennyben még a lázadása előtt is. Különben ha mindent tudott volna, nem ment volna bele lázadásba se"

Tudtommal ma is kísért gőzerővel, és emlékeim szerint a Jelenések könyvében (ami nekem inkább a lehetséges jövők egyikének tűnik), a jövőben is így ügyködik, pedig már kellett volna olvasnia az Újszövetséget... Szóval ha megszáll az ördög engem, és megkérdezem, hogy mi a francnak csinálja, ha úgy is tudja, hogy eleve vesztésre van ítélve, akkor várhatóan azt fogja felelni, hogy: Mert elmebeteg vagyok! - hörr, hörrr... - és ezután elkezd majd forogni a fejem.

Ezt a titkolódzási dolgot szerintem te a kisujjadból szoptad ki, mert emlékeim alapján mondva, semmi ilyesmi nincs a Bibliában, sőt!, szerintem a lényegétől teljesen idegen tulajdonsággal ruházod fel Istent.

"sőt ha tudta volna, hogy Jézus fel fog támadni, soha nem feszitette volna keresztre."

Nemrég még azt mondtad, hogy annyira a vérében van a kísértés, hogy mindenképpen kísértene. Nem baj, hogy saját magadnak mondasz ellent? Mellesleg ha mindenképpen kísértett volna, akkor se kell titkolódzni előtte, nem? És amúgy Jézust a sátán feszítette keresztre? Nem az emberi akarat? Új mesét költesz?

"Tudta, hogy Isten Fia, mégis mindig igy kezdte Jézus kisértését "ha isten fia vagy..."

Asszem ezt a részt nem érted. Jézusnak ez a feladata: "az Isten Fiának, aki valóságos isteni személy, emberként, isteni hatalma igénybevétele nélkül kellett győzni a kísértés és a kísértő fölött." Mind a ketten tisztában voltak a másik "tisztségével", és a sátán ki akarta ugratni a nyulat a bokorból, vagyis Jézusból ki akarta hozni az isteni természetét, hogy megfeledkezzen az emberi valójáról. És ez bukta lett volna.

Egyébként is totál nonszensz, amit állítasz a jövőbe látó képességéről. Isten megbánta, hogy teremtette az embert, majd Noé mégis rábeszéli, hogy talán ne mindent pusztítson el, azután azon hezitál a Biblia elején, hogy ki is legyen Ádám társa, meg hogy jobban belegondolva nem jó Ádámnak egyedül az Édenben... stbstb.

Azt állítod, hogy csak a sátán miatt alakoskodott így végig az Isten, mintha nem látná előre a jövőt? Titkolódzott, hazudozott, pózolt, színészkedett? Ejnye, ejnye... Gondold át ezt még egyszer! Most ki itt a sátán és ki az Isten?

Nem egyszerűbb, ha belátod, hogy Isten nem látta előre a jövőt, mert nem akarta látni, és kész?

2016. nov. 22. 13:23
 120/317 imakommandós ***** válasza:
23%

:)

mar rajottem, neked a vitatkozas a hobbid. xd

2016. nov. 22. 14:12
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!