Akik szerint nincs evolúció, azok elmagyaráznák hogy miért gondolják ezt?
"ha egyszer itt minden pusztulás alá van vetve. minden. akkor mi értelme volt a nagy versenyzésednek?"
Hát például Isten csak ebből tudja felmérni, hogy mennyire vagy tisztességes ember, hogy mennyire tudod megőrizni az emberségedet a nehéz helyzetekben, de közben mégsem megfeledkezve a saját és szeretteid érdekeiről, hogy a verseny tud-e arra inspirálni, hogy közben jó dolgokat találj ki az emberi életek számára...
Az evolúció mellett nem csak Isten lehet, de akár mennyország is, ha ez téged megnyugtat.
Tudod, ha olyan csodás almafák tövében heverészne mindenki széles mosollyal az ajkán, és nyitott szájjal, amely alatt csak várni kellene dologtalanul a fáról lehulló almát, akkor ebből a csoportból nehéz lenne megmondani, hogy ki az igaz, mennyországba való ember... Látod?! Még Isten is szelektál a környezet teremtette kihívások alapján...:)
"elképesztően unalmas és ostoba emberekkel teli világ lenne."
Nemhiszem. Én például el tudnám képzelni az életet úgy, hogy folyton egy jópofa baráti társaságban vagyok, ahol mindenki viccelődik, hülyéskedik, poénkodik, nincs megbántás és sértődés. Nem kell ahhoz tudósnak lenni. Az egyszerű ember sokkal jobban veszi a lapot, mert nincs magától elszállva.
Az Írás többször is felhívja a figyelmünket arra, hogy ne legyenek köztünk versengések.
"Mert még testiek vagytok; mert a mikor írigykedés, versengés és visszavonás van köztetek, vajjon nem testiek vagytok-é és nem ember szerint jártok-é?"
"...ebből a csoportból nehéz lenne megmondani, hogy ki az igaz, mennyországba való ember."
Istennek nincs arra szüksége, hogy az ember bizonyítson.Ő tudja, ki mennyit ér. Előre ismer mindenkit.Ő nem ebből a szempontból szelektál. A rosszat fogja kiszelektálni. Esetleg az embernek lehet rá szüksége, hogy felismerje, mi a rossz és mi a jó. Azoknak ad esélyt,akik még hezitálnak, melyiket válasszák.
"Istennek nincs arra szüksége, hogy az ember bizonyítson"
Aha. Jób. Pl...
" mivel Isten a mimdentudásából nagyon jól tudta, hogy mi lenne a próba végkimenetele"
Még azt se tudta előre, hogy Ádám hogy fog viselkedni.
Szerinted. :)
Az evangéliumokban miért tudta előre Jézus, hogy az összes tanitványa elhagyja majd amikor megrostálja őket a sátán? még Péter is erősködött, hogy ő soha meg nem tagadja.
"mivel Isten a mimdentudásából nagyon jól tudta, hogy mi lenne a próba végkimenetele"
Érdekes. Te okosabb vagy a sátánnál is? Azért az a fickó ott lebzselt állandóan Isten mellett, már csak jobban ismeri, mint te. Vagy nem? A sátán úgy ment bele egy fogadásba, hogy tudta előre, hogy tuti veszít? Állítólag a sátán nagyon okos és ravasz alak... ezek szerint komplett hülye?
"Az evangéliumokban miért tudta előre Jézus, hogy az összes tanitványa elhagyja majd amikor megrostálja őket a sátán? "
Nem tudom. Én úgy vettem észre a Bibliát elolvasva, hogy sokszor nem látták előre a jövőt, sokszor meg igen.
ő állitotta fel a mércét. csak nagyon okos. Azt gondolta, hogy olyan fájdalmat okozhat Jóbnak, hogy megátkozza majd Istent, de nem így lett. Isten viszont ismeri mindenki szivét, és a szivünk állapotából tudja, hogy mi az a próba amit elmtudunk hordozni, és mi az amiben elbukunk.
1Kor 10:13 ...de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.
a próba nem azért van, hogy lássa Isten, hogy alkalmasok vagyunk-e a mennybe, mert aki hisz az már családtag, hanem azért engedi meg Isten, mert Őt dicsőiti meg, amikor elviselik a hívők a nehézségeket Istenről való meggyőződésükért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!