A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
"homo kreacionaseis."
Történt benne néhány elírás, gyanítom véletlenül vagy sietségből. Helyesebben:
homo creationaesis.
Mondjuk ez sem biztos hogy helyes így, de igazából a lényegen semmit nem változtat :)
Mindenesetre annyiból jó volt ez a kérdés, hogy sokan jó sok zöld kezecskét zsebeltek be a válaszokért. Köszönet értük, kedves kérdező :D
miert nem lesz kutyabol szallona kerdezo?
kutya is meg tud hizni...
#162: "Az igaz hogy még nem tapasztalta meg, de biztos Isten elmagyarázta neki, csak azt már nem írja a bibila, mivel az olvasónak nem kell elmagyarázni ezt."
Barátom! Nem érted? Maga Isten se tudhatott róla, hogy mi az a halál, mert azt csak büntetésből találta ki utólag. Isten csak úgy ismerhette a halált Ádámmal beszélgetve, ha a halál már létezett. És még mindig nem tudtam meg tőled, hogy minek van az örökéletű Ádám kertjében olyan gyümölcs, amitől örökké lehetne élni.
És a halál tuti létezett, mert a füveket megették még az Édenben is.
"és az evolúcióhoz (tudományos nézetekben) kell hogy legyen halál, hiszen azok a fajok akik nem fejlődtek kihaltak, akik igen túlélték."
Te szerencsétlen. Ez történelem. Így alakult. Manapság is haltak ki fajok, pedig szerinted nincs evolúció. Ez az evolúció domináns mechanizmusa: variáció, replikáció, szelekció. Ha ez a három létezik, akkor evolúció fog lezajlani. Semmi, de semmi szükség ebben a hármasra olyanra, hogy halál.
Ma is változnak folyamatosan a kutyák, és nem halnak ki sem ők, sem senki más.
"De ha nem kell túlélni akkor nagyvalószínű hogy nincsen fejlődés"
A verseny bőven elég. Vagy a kíváncsiság is. Vagy bármi,ami egy más környezetbe kényszerít. Honnan veszed ezt azt ostobaságot, hogy fejlődés csak a halál miatt történhet? A te elméd beteg. Miért nem elég a fejlődéshez pusztán az is, hogy egyszerűen jobb életminőséghez akarsz jutni? Vagy egyszerűen csak annyi, hogy kényelmesebben élni?
"hiszen a tudomány nem ismeri el a bibliai feltámadást, vagy a halál nélküli életet..stb"
Hogyne ismerné! Mutattam neked mai valós példákat. A tudománynak semmilyen véleménye nincs a bibliai feltámadásról. Azt valószínűsíti, hogy csoda nélkül nem megy a feltámadás. Természetes úton nem megy, de nem azt állítja, hogy ezzel meg lenne végérvényesen cáfolva a természetfeletti. A tudomány az utóbbival egyszerűen nem foglalkozik, mert nem is tud vele foglalkozni.
Az evolúció pedig ha a fejed tetejére is állsz, de bizony minden további nélkül működőképes halál nélkül. Semmi, de semmi szüksége rá. Új életekre van szüksége (ahol az egyedek kissé különböznek egymástól), és új környezeti kihívásokra, és öröklődési képességre. Ha ezek együtt vannak, akkor evolúció fog történni törvényszerűen. Hogy a Földön van halál, az a Föld miatt van, mert nem végtelen kiterjedésű, és nem rendelkezik végtelen erőforrásokkal.
"2. Értem az evolúciót, csak nem fogadom el tényként, hanem csak egy elméletként."
Az evolúció tény. Többszörösen a szemünk láttára visszaigazolhatóan működő dolog. A tény nem a te engedékenységed okán válik ténnyé. Elméletté csak ott válik a dolog, amikor megvizsgáljuk, hogy ez a végérvényesen visszaigazoltan ma létező dolog a múltban milyen mértékben volt jelen az élőlények alakításában.
Tökéletesen mindegy, hogy vannak-e csodák, vagy sem, az evolúció ezek mellett is létezik, mint bármilyen más természeti törvény is, és a többi természeti törvény létezése is pont ugyanúgy nem cáfolja a Bibliát, mint ahogy az evolúció se.
Ami számomra eddig kiderült: Nem értelmezed szó szerint a Bibliát. A te fajtád a legkevésbé.
Kezdjük ott, hogy nem fogadod el azt, hogy a Biblia két teremtéstörténetet ír le, pedig szó szerint ott az van leírva. A többiről már nem is beszélve.
És nem vagy különleges. A különlegesek azok, akik értik, és elfogadják az evolúcióelméletet. A Földön ezekből az emberekből nagyon kevés van. A te fajtád az utóbbi 100 évig totálisan uralta a Földet, beleértve ezek közé a makogó ősembereket is, de ma is bőven, de bőven ti vagytok többségben.
#243: "miert nem lesz kutyabol szallona kerdezo?"
Igen. A Kérdező állításán pl. nagyot csodálkoznának a a jülini kutyahús-fesztiválon is.
Elég borzalmas, legalább annyira, mint a Kérdező tudatlansága... hm... ami úgy tűnik a gasztronómia terén is különleges mértékben domborodik ki.
Ja... Kérdező!
Ne bombázz az üzeneteiddel, mert egyiket se olvastam (ahogy az első szavakból rád ismertem, már ki is léptem az üziből), és nem is fogom. Nem értem, mit akarsz a véka alá rejteni. Ez a fórum azért van, hogy megbeszéljük a dolgokat. És azért is van, hogy mindenki okuljon ezekből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!