Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/1223 A kérdező kommentje:
De protestánsok is (Luther) látták ezt.
2016. okt. 30. 14:12
 222/1223 A kérdező kommentje:
De egyébként csak genetikai érvelések vannak az evolúció mellett mert az nem sok.
2016. okt. 30. 14:14
 223/1223 Mojjo ***** válasza:
100%
@205: nem
2016. okt. 30. 14:14
 224/1223 Mojjo ***** válasza:
100%

@222: nem csak azok vannak, de azok is bőségesen elégségesek lennének.

Ami azt illeti, a szaporodás és utódlás módját és sajátosságait figyelembe véve _nem tud nem működni_ az evolúció. Evvan. Ha szerinted ez összeegyeztethetetlen a bibliával, akkor van egy rossz hírem a bibliának :D De amúgy nem az :)

2016. okt. 30. 14:18
 225/1223 anonim ***** válasza:
97%

"De egyébként csak genetikai érvelések vannak az evolúció mellett mert az nem sok."

Nem, az evolúció mellett TÉNYEK vannak, és nem érvek! Nézd, akárhogy érvelhetsz az evolúció ellen, te tévedsz, mert TÉNYEK ellen harcolsz! Ha nem lenne evolúció, akkor szerinted ki tudták volna tenyészteni az emberek a farkasból a német juhászt? Aztán évezredek, évszázadok elteltével a tacskót? NEM! Mindezt az evolúció tette lehetővé! Ha nem lenne evolúció, akkor egy kínainak és egy négernek csak kínai vagy csak néger gyermekei születnének! De nem így van, a közös tulajdonságok megjelennek, egyes tulajdonságok elvesznek. A gyerekükben mindkettőből lesz. Ez az evolúció! Mi a problémád ez ellen? És most a józan eszeddel válaszol!

2016. okt. 30. 14:19
 226/1223 anonim ***** válasza:
100%

"De egyébként csak genetikai érvelések vannak az evolúció mellett mert az nem sok."

Neked lehet, hogy nem sok. De hát hogy is várhatnánk el, hogy egy olyan valaki, akinek lövése sincs sem az evolúcióról, sem az ősrobbanásról, sem az abiogenezisről, sem semmi ilyesmiről (végeredményben gyakorlatilag semmiről sem, amiről vitázik itt már egy egész napja), az értsen a genetikához?

Egyébként ott van még a biokémia, a régészeti leletek egész sora, a különböző kormeghatározási módszerek, az antibiotikum-rezisztancia, az új fajok, amiknek a kialakulása a szemünk előtt történik, meg még a túró tudja mi, ami mind-mind alátámasztja az evolúciót.

De gondolom ezekhez is mind értesz, még jobban is mint azok a profok akik a különböző természettudományos egyetemeken tanítanak. Legalább annyira értesz hozzájuk, mint az evolúcióhoz meg az abiogenezishez. Ugye eltaláltam? :)

2016. okt. 30. 14:21
 227/1223 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! A biblia 2000 évvel ezelőtt élő emberek felfogására épült, azoknak íródott! Kár, hogy te még mindig azok szintjén vagy. Te nagyon félreismered Istent, ha azt hiszed, csak azért pokolra kerülök, mert más a világképem! Isten az alapján ítélkezik, hogy ki hogyan élet a Földön! És nem az alapján, hogy hogy képzelte el a világ megteremtését!
2016. okt. 30. 14:22
 228/1223 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam hogy a mikroevolúció nemigaz. Csak a makroevolúciót nem fogadom el. (Bár az is lehet hogy a föld 5776 éves és a bűnbeesés után alakult ki az evolúciós "fejlesztői környezet" és a jelenlegi helyzet miatt ha több millió év múlva lehet hogy a majomból ember lesz."-Bár ez kétlem).

Én nem fogadom el a tényeket. De ti sem fogadjátok el a tényeket. Mivel összefüggést láttok a kettő között. Az ókori-középkori ember is eltudta volna fogadni az evolúciót, mivel a bibliai teremtéstörténetet elfogadta. (amire szintén nincs bizonyíték, így az evolúciót is elfogadta volna bizonyíték nélkül)

2016. okt. 30. 14:24
 229/1223 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, olvasd el a 65, 66, 91, 93, és 98-as hozzászólásokat. Ezeket én írtam, és szerintem tartalmazza azokat a tényeket a bibliáról, ami megcáfolja a te nézeteidet! És akkor még csak nem is voltam tudományos! Te nem csak a tudományokhoz nem értesz, de még a bibliát is félreértelmezed!
2016. okt. 30. 14:26
 230/1223 A kérdező kommentje:
"kormeghatározási módszerek"- Milyen kormeghatározási módszerek vannak?
2016. okt. 30. 14:28
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!