Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Te mostan itten ne számolgassál, hanem a kérdésemre válaszolj.

Szószerintértelmező. Mostantól ez lesz a neved. Szszé. Tetszik?

Gömbölyítsük: Szészé.

Na! Drága kis Szészé. Szedd már össze magad.:D

2016. okt. 30. 22:02
 262/1223 A kérdező kommentje:
Az özönvíz Kr. e. 2200 és 2400 között volt. Sokan nem tudják ezeket. A biológia és a történelem sokat téved. (Bár a biológia nem, de a történelem és a régészet többet. A fizikát szeretem, mert sok mindent igazol.)
2016. okt. 30. 22:04
 263/1223 A kérdező kommentje:
Kb. 4200 évvel ezelőtt történt. 4200 évvel ezelőtt minden test elpusztul víz által. Csak Noé és fiai (meg nekik a feleségeik) élték túl (az emberekről beszélek) az egész földön, egy bárkával.
2016. okt. 30. 22:06
 264/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"A Föld 5776-5777 éves. És Isten 6x24 óra alatt teremtette a világot. Ez nem szószerinti értelmezése tán a bibliánal?"

Dehogynem! Csak tudod egy csomó minden mást meg nem veszel szó szerint. Ami neked a bibliából nem tetszik, azt nem veszed szó szerint, vagy figyelembe se veszed.

Mondok egy példát.

Cím: A fehér története

Ez fehér

Ami előbb fehér volt, az más szemszögből fekete

A fehér szürke lett, ahogy bealkonyult.

Te ebből szó szerint idézed, hogy "Ez fehér", majd ezt a mondatot körbehordozod, mint a véres kardot, és állítod, hogy "A fehér története" könyv csak a csodás fehérről szól, hiszen a pontos idézet is azt mutatja.

Te így értelmezed szó szerint a Bibliát. Megcenzúrázva, megnyesve, megszűrve, pont annyira, amennyire neked tetszik. Vagyis csináltál magadnak a Bibliából egy saját kis szent Szészé bibliát... :D

2016. okt. 30. 22:09
 265/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"A fizikát szeretem, mert sok mindent igazol."

Áh! Szóval van kis szent-szűrt Szészé fizika is, nem csak megnyesett Biblia...:D

2016. okt. 30. 22:10
 266/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Mi van Szészé?! Torkodra szaladt a nyál, a sok handabandázással, hogy nem tudsz erre válaszolni?

Kérdező: "Tudom hogy nem ide tartozik, de szerintem el fogtok kárhozni (veszni) ha ilyen ideológiát vallotok. Az a jó amit én vallok."

Figyuszka! Én tanulnék tőled, hogy ne kárhozzak el, de mi a francot tanítasz te?

Ez 1. Mózes 1. fejezet:

[link]

Elfogadod ez alapján ezt az élőlényteremtési sorrendet?

2. nap: növények megteremtése

4. nap: vízi állatok, valamint a madarak is

5. nap eleje: szárazföldi állatok megteremtése

5. nap vége: ember megteremtése (férfi és asszony egy időben).

Ne menjünk a második fejezetre, légyszi, mert ha túlszaladsz nem foglak megérteni. Tudod, nem mindenki olyan éles eszű, mint te...

Ha valaki idáig olvasta még csak a Bibliát, akkor mit képzelne ebből szerinted?

Mert én azt, hogy ebben a teremtésben sosem lesz olyanról szó, hogy élőlényteremtések csak a Föld egy kis elszigetelt szegletében jelennek meg. Ebben a teremtésben szó sincs semmiféle Édenről. Itt egyértelműen azt írja a szöveg, hogy az egész világon jelenik meg ez a folyamat. Az élőlények az egész világon terjednek el ebben a folyamatban, és rohadtul nincs ebben a folyamatban semmiféle Édenre való utalás, még csak egy hangyfütyinyi se.

22 "És megáldá azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön."

Volt az Édenben tenger? Sőt! Több vizű tenger? És a földön. Aki ezt olvassa, az szó szerint az egész földre fog gondolni.

Nem úgy gondolod?

2016. okt. 30. 22:12
 267/1223 A kérdező kommentje:
Én a többi dolgot is szószerint veszem a bibliából. Pl.: Jézus valóban feltámadt és az Atya jobbján van. Ez is szó szerint igaz.
2016. okt. 30. 22:13
 268/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Szészé!

Mondtad, hogy szereted a fizikát, mert az sok mindent visszaigazol a Bibliából.

Pl. azt is, amikor Isten szövetséget köt az emberrel az Özönvíz után, és ezért megteremti a szivárványt?

Szóval az özönvíz végéig nem létezett a fénytörés?

Tudod, Szészém, ez elég nagy probléma. Rohadtul nem értem, hogy a világ hogyan működött addig fénytörés nélkül. De te majd elmagyarázod nekem, te nagy fizikus...

:D

2016. okt. 30. 22:17
 269/1223 A kérdező kommentje:

Az Édennek kertje egy elég nagy területű hely lehetett. A sokasodjatok és szaporodjatok azt jelenti (fontos megjegyezni hogy Isten megáldotta őket), ennek két lehetséges értelmezése van:

1. Vagy a bűnbeesés előtt már volt szaporodás, csak nem úgy mint a bűnbeesés után. (Tehát mint ma. Lehet hogy valahogyan másféle törvényszerűségekkel.)

2. Vagy ahogy előbb írtam hogy az 1 teremtéstörténet egyetemesen (egészében) nézi a teremtést, míg az utána jövő pedig jobban kifejti, részletezi.

Ez egy jó kérdés, ezen én is elgondolkodtam, mikor az elején olvastam.

2016. okt. 30. 22:18
 270/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Én a többi dolgot is szószerint veszem a bibliából. Pl.: Jézus valóban feltámadt és az Atya jobbján van. Ez is szó szerint igaz."

Te! Vegyél már mást is végre szó szerint, pl. a I. Mózes I-t is végre.

Nem arról volt szó, hogy aggódsz az elkárhozásom miatt? Most akkor miért hagysz cserben? Szészé! Te hamis... :D

2016. okt. 30. 22:19
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!