A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
1Mózes 1,5- "és lőn este és lőn reggel, első nap."- Én ezt úgy tudom értelmezni hogy ennyi volt az első nap. Az a 6.nap lezárása. Azért van este és aztán reggel. És már végen van az előző napnak. Így a 6.nap lenne a 7.nap. Mivel történeti sorrendben van. Mintha fellene jegyezve. hogy ekkor, és ekkor mit történt. XY...XY. 2016.10.31. A végére van írva az a nap amikor történt.
A végén a hetedik napon szűnék meg a munkájától így a 6.napon lettek teremtve az emberpár és a szárazföldi állatok. Nemde?
Hoppá! Szészé. Alighanem igazad van a 6 nap ügyben, mert az egyes teremtési aktusok lezárása a napok megjelölése, vagyis minden shift-elődik, vagyis ez a korábbi felsorolásom:
2. nap: növények megteremtése
4. nap: vízi állatok, valamint a madarak is
5. nap eleje: szárazföldi állatok megteremtése
5. nap vége: ember megteremtése (férfi és asszony egy időben).
Tehát ez a jó:
3. nap: növények megteremtése
5. nap: vízi állatok, valamint a madarak is
6. nap eleje: szárazföldi állatok megteremtése
6. nap vége: ember megteremtése (férfi és asszony egy időben).
De te is tévedtél, mert akkor nem fogadhattad volna el a 2. napot se, meg a 4-et se.
Basszus! Hogy én nem ismerem a Bibliát, az rendben van, de hogy te se!!!
Mondjuk én is olvashattam volna figyelmesebben... :(
Igen, közben én is észrevettem, ne erőlködj.
De mit sem számít ez a lényegen:
Nézzük tehát a második fejezetet:
"5
Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;
6
Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.
7
És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.
8
És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, akit formált vala."
Na, barátom!
Itt elsőnek az ember teremtetik meg, még a növények és állatok előtt, és még nincs nője sem.
Szó szerint!
Hogy van ez, Szészé?
@PencroftTivald @294:
Ééés igen, Asztal kapitány FTW! <3ÁLDÁS<3
Folytatva...
I. teremtésben a madarak megteremtése az 5. napon: vízi állatok, valamint a madarak is.
De a II-ban:
19
És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat...
Vagyis a szárazföldi állatokkal egyetemben, ám a madarak az I.ben még a szárazföldi állatok (6. nap) előtt jelentek meg.
És az I.-ben az ember több nap után jelenik meg a nőjével együtt, míg a II-ban csak egy nap alatt jöhetett létre, mert Ádám és Éva között teremtődtek meg a növények és állatok is.
Vagy több nap volt, de akkor csak Éva jelent meg utoljára a 6. napon, és Ádám a legelsőn (vagy ki tudja hanyadikon), és hogy mikor jelentek meg a madarak, és hol, az már végképp nem tudható.
Az Éden az kert, tehát semmiképpen nem a világ egészéről szól, és nem létezik olyan kert, amiben tenger van. Soha nem létezett olyan terület, amiben tenger lett volna, és kertnek neveztük volna. És soha folyók övezte területről nem beszélnénk úgy, hogy a benne, vagy közelében lévő tengerről szót se ejtettünk volna, nem beszélve arról, hogy olyan terület nem létezik, ahol tenger van, és abból mindössze csak egy folyó ágazna le. És nem a tengerből szokott kifolyni a folyó általában, hanem inkább bele.
I. teremtésben az 5. napon:
"22 És megáldá azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön."
Ez a teremtés semmiképpen nem lehet azonos az I. teremtéssel.
Szó szerint olvasva, nem lehet azonos! Ez van Szészé!
"Tanulni akarunk a kérdezőtől!
Ki akarja meggyőzni???
Válaszokat várnánk tőle, de hiába!"
Ha eddig nem kaptatok tőle érdemi választ, akkor nem is fogtok kapni. ha eddig nem győzött meg titeket, akkor továbbra sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!