Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯
 341/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Én szószerint értelmezem a bibliát, mint a régiek."

Tehát nem szó szerint értelmezed. Csak némely részét, ami neked tetszik.

Már beismerted. Sokkal korábban is többször, még ha nem is vetted észre.

Nem értelmezed szó szerint, mert ott két teremtés van. Hogy ezt a régiek még nem vehették észre, az egyrészt a tudományos ismeretek hiánya miatt volt, másrészt meg mindenképpen ők is csak egy teremtésben akartak hinni, mint te.

2016. okt. 31. 13:22
 342/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Én szószerint értelmezem a bibliát, mint a régiek. "

Ezt már jó sokszor elmantráztad az elmúlt másfél napban, de tudnál esetleg valamit érdemben is válaszolni az eddig feltett kérdésekre? Mert bárki bármit kérdez tőled, csak ehhez a kijelentéshez ragaszkodsz görcsösen, csak ezt tudod hajtogatni.

Egyre inkább úgy tűnik a dolog, hogy te is látod, hogy egyszerűen tarthatatlan az álláspontod, ezért úgy érzed, hogy folyamatosan meg kell erősítened magad előtt is, hogy "de ez akkor is így van és punktum".

Szerinted milyen szóval lehetne azt az embert jellemezni, aki kijelenti, hogy nappal van sötét és éjszaka világos, és bármit kérdeznek tőle, bármilyen érvet hoznak fel, csak ezt hajtogatja körömszakadtáig?

2016. okt. 31. 13:24
 343/1223 A kérdező kommentje:
De ezekből arra is lehet következtetni (Hogy sok más kultúrában amik egymástól elkölölnülnek) hogy tényleg valóban volt egy Noé akiről a gyermekei(népek) így leírtak (bár lehet hogy kicsit kiegészítették mint a pletykát). Hiszen akkoriban a mitológia olyan volt mint ma az evolúció (az átlag embernek).
2016. okt. 31. 13:25
 344/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Szészé!

A régiek nem hittek a mikroevolúcióban sem, és nem hittek a rasszképződésben sem, és nem hittek abban sem, hogy Ádám 1,5 m magas busmanszerű lény lett volna. És abban se hittek, hogy Isten busmanszerű lenne, és nincs ilyesmi a Bibliában sem.

Te velük szemben hiszel ezekben. Tehát te még a régiekkel szemben sem érted szó szerint a Bibliát.

2016. okt. 31. 13:26
 345/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk amikor mint kötőszóval van a mondat az hasonlat.

Ezt én is tudom. Mikor Jézus azt mondja hogy legyetek ravaszok mint a kígyó, az egy hasonlat. "

Mondd, te még nem hallottál a "metafora" kifejezésről?

2016. okt. 31. 13:29
 346/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Hiszen akkoriban a mitológia olyan volt mint ma az evolúció (az átlag embernek)."

Akkor te miért akarsz mindenáron egy régmúlt időkben ismert és elismert "mitolgógia" híve lenni? Az akkori átlagember sem az akkor már régmúlt idők "mitológiáját" preferálta, mint ahogyan te most teszed.

2016. okt. 31. 13:33
 347/1223 A kérdező kommentje:

De igen halottam a metafora kifejezésről. (A teremtéstörténet 6napja nem metafora, hanem tényleg 6nap. A régiek észrevehették hogy 2 teremtéstörténet lehet, mivel régebben is sokat tanultak az egyházi vezetők. Azért nem voltak h*lyék ők sem.)

De ez szószerint értelmezése a bibliának. Mindent szószerint értelmezem, csupán nem foglalkozom azzal irodalmi állásponttal(mivel irodalom órán én is ezt tanultam) hogy 2 teremtéstörténet van a bibliában. De ettől még szószerint értelmezem. Mivel számomra a 6nap az 6x24 óra, a csoda, az csoda. Az ókoriak is szószerint ezt elhitték (hogy 6 nap alatt történt meg, mivel ez történelmi eseményeket ír le szerintem).

2016. okt. 31. 13:34
 348/1223 A kérdező kommentje:
Én nem foglalkozom azzal hogy a 21.században vagyunk. Attól még ezt(a bibliait) fogadom el, és mivel hiszek benne, ezt tényként kezelem. (A bibliai álláspont a 6x24 óra, a tudományos álláspont a több millió éves sorrend.)
2016. okt. 31. 13:36
 349/1223 A kérdező kommentje:
"hallottam"
2016. okt. 31. 13:44
 350/1223 anonim ***** válasza:
100%
Még jó, hogy nem vitetsz minket mágjára.
2016. okt. 31. 13:48
❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!