Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Miért kétled hogy nekem van mély hitem?"

Mert mindenki látja, hogy kettős életet élsz.

Azt hirdeted, hogy szó szerint hiszel a Bibliában, pedig folyamatosan átértelmezed.

2016. okt. 31. 16:26
 392/1223 A kérdező kommentje:
Mivel értelmeztem át?
2016. okt. 31. 16:31
 393/1223 Mojjo ***** válasza:
100%

@389: nehéz megfogalmazni. Nagyon bizonygatsz egyfolytában mindent. Ha kell, ha nem. Egy hitében biztos, és a hitében megnyugvást talált ember nem így viselkedik. Aki pedig téríteni akar, az sem. Te csak győzködsz mindenkit, de nincs ereje, hitele az egésznek. Maximum magad tudod meggyőzni, ha egyáltalán.

Plusz bedobsz olyan dolgokat, amiknek semmi funkciójuk a beszélgetésben, és senki nem is hozta fel őket. Mint ahogy a nagy semmiből bedobtad a párezer éves Föld ötletét. Semmi értelme nem volt - csak kettő lehetett: újabb győzködés, hogy nézzétek, én ennyire szó szerint értek mindentés/vagy polgáepukkasztás. Tudom, hogy ti nem így gondoljátok, hát nesztek.

Illetve az egész ilyen. Akkor is, ha 19 éves vagy, valahogy suta, béna. Nem hiteles. Nem tudom elhinni, amiket írsz. Valami nem stimmel, nem kerek. Nem alakítod hitelesen a szereped.

Szóval sorry, én két verziót tudok elképzelni:

1, vagy nagyon akarsz hinni, győzködöd magad is, erről, és az egészmögött valamilyen pszichológiai kényszer áll - így pedig nem is Jézus a lényeg, meg a tanításai, ez csak egy eszköz neked, egy kapaszkodó. Persze ezt még lehet, hogy nem tudod. Egyszer majd rájössz.

2, Csak trollkodsz. Szimplán ennyi, nem több.

De az eléggé biztosnak látszik, hogy őszinte, igaz hited nincs. Akkor sem, ha azt hiszed.

2016. okt. 31. 16:40
 394/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Mivel értelmeztem át?"

Még az első két oldalt is átértelmezed. Ott konkrétan két egymástól merőben eltérő teremtés van leírva.

Nem ismered el, tehát átértelmezed.

2016. okt. 31. 16:53
 395/1223 A kérdező kommentje:
A kérdéshez nincs köze, de ahhoz hogy valaki szószerint értelmezi-e a bibliát ahhoz van köze, mert ha valaki szószerint értelmezi a bibliát, akkor annak az illetőnek 5776 vagy 6000 évnél kevesebb (de ha a napokat 1000 évnek tekintjük még akkor is 12 000 évnél kevessebb) éves a Föld és a világunk.
2016. okt. 31. 16:54
 396/1223 Mojjo ***** válasza:
100%
Hát igen. Egy önellentmondásos sztorir NEM LEHET szó szerint értelmezni. Az ember vagy átértelmezi magában, vagy sehogy nem értelmezi. Vagy hülyeségnek gondolja, úgy ahogy van. De valóban értelmezni, méghozzá szó szerint egész egyszerűen nem lehet. Innen pedig kár is erőlködni a "dehát én szó szerint értelmezem" vonallal...
2016. okt. 31. 16:56
 397/1223 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdéshez nincs köze, de ahhoz hogy valaki szószerint értelmezi-e a bibliát ahhoz van köze, mert ha valaki szószerint értelmezi a bibliát, akkor annak az illetőnek 5776 vagy 6000 évnél kevesebb (de ha a napokat 1000 évnek tekintjük még akkor is 12 000 évnél kevessebb) éves a Föld és a világunk."

Az lehet, csak az a gond hogy te nem a Bibliát értelmezed szó szerint, hanem azokat a részeit, amelyek beleillenek az elképzelésedbe, más részeit egyszerűen figyelmen kívül hagyod vagy átértelmezed. Mint amikor azt állítod hogy Sátán teremteni tudna, mikor egyértelműen leírja a Biblia János evangéliumának elején, hogy minden ami lett, az Isten és a megtestesült Ige, vagyis Jézus által teremtetett. Csak ugye ha ezt is szó szerint vennéd, akkor elveszne a magyarázatod amit a dinoszauruszokkal kapcsolatban kreáltál magadnak.

A világképed nagy része pedig még csak nem is a Bibliából származik, hanem csak kitalálsz dolgokat, amik számodra valamiért hihetőnek tűnnek, de amúgy semmi közük sem a valósághoz, sem a Bibliához (most ide is írhatnám azt, hogy szerinted az ördög képes teremteni. Nem is értem, ilyesmit honnan szedtél)

2016. okt. 31. 17:02
 398/1223 Mojjo ***** válasza:
100%

@395: nem érted. A beszélgetésben nem volt helye. Lehet persze, hogy győzködésnek hoztad fel - ezt írtam is.

Igazából az a helyzet, hogy napi szinten látom, hogyan írnak és gondolkoznak a különböző tardok. Akár keresztény fundik és más valláskárosultak, akár laposföldesek, vagy mindenrezeg ezósok, annunakis reptiliános tardok, kemléhívők és egyéb rettegők, belsőföldesek, újgermánmedicínások, oltásellenesek, gyíkember-háttérhatalom hívők, mindenkimagyarvolt 30 ezer éves boszniai piramisos tardok és folytathatnám. Van egy tipikus íze ezeknek. Mindegyikből dől valami... Valami, ami miatt egyből tudjuk, hogy tardok, valamint azt is, hogy meggyőződéssel hiszik a baromságaikat. Belőled ez teljesen hiányzik. Baromira nem úgy írsz, mint ezek. Mondom, valami nem stimmel...

2016. okt. 31. 17:05
 399/1223 A kérdező kommentje:

(Nem biztos hogy jól tudom): A dohánytermesztő népek hite szerint a dohányt az ősi szellemek adták az embernek és amikor valaki dohányzik akkor imádkozik ezekhez az ősi szellemekhez. Az ősi szellemek az égben vannak. A bukott angyalok is az égben vannak (lehet hogy ővelük azonosították az ősi szellemeket).

És szellem csak szellemből eredhet, Isten Szellem. Minden szellem őtőle ered vagy közvetlenül (pl.: Ádám) vagy közvetítve (pl.:mai emberek, mert ugye a lehelet tovább adódik a közösülés útján.)

Mivel bukott angyalok itt a földön megjelentek az özönvíz előtt (de utána is, ez szószerint levan írva a bibliában) és megházasodtak. Így (angyal+ember) óriások születtek. Lehet hogy dinókat létrehozta is létrehozhattak, hiszen dinók léteztek. Hiszen a Sátánt sárkánynak is nevezi a biblia. Egy sárkány nagyon hasonlít a dínóhoz. Így innen logikus hogy nem Isten teremtette. Noé története kizárja azt a tényt hogy Isten teremtette a dínókat. Isten mindenkit megmentett a bárkával. Ha meg valamelyik napban alakultak ki, mint előbb már mondtam halál csak a bűnbeesés után alakult ki, mert Isten megátkozta a földet. (Tehát a dínóknak létezniük kellett az emberrel egy időben. Nem halhattak meg a teremtés 6.napján mivel a bűneset után halhattak meg. De ha meg Isten teremtette őket akkor túl kellett volna élniük az özön vízet. Mint bármely más állat.

2016. okt. 31. 17:16
 400/1223 A kérdező kommentje:
Mi hiányzik az írásaimból?
2016. okt. 31. 17:18
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!