Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
 351/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ja... és azt is szó szerint vehetjük, hogy az összes ember, és az összes lény vak volt a fénytörés megszületése előtt (Isten csak az özönvíz után teremtett lehetőséget a szivárványképződésnek).

Sőt, az olyan ma összes lény semmire se tudta használni a fényérzékelő sejtjeit, akik még nem láttak (érzékeltek csak), de különböző átmeneteken keresztül ma is mutatják a bonyolódó folyamatot, ahogy eljutunk a szemig.

Ezek után mi értelme a szemnek?

Nyilvánvaló, hogy a szem is a szivárvány megjelenése után keletkezett.

A baj azonban nagyobb, ugyanis fénytörés nélkül a mai Univerzum kompletten nem létezne, mert a fény fénytörés nélkül irtózatosan sok kémiai és fizikai folyamatot ma nem tudna létrehozni, ami miatt az Univerzumunk ma olyan, amilyen. Igazándiból a fény fénytörés nélkül nem is fény.

Mit teremtett tehát az Isten fény helyett kezdetben?

"És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."

Csakhogy ez a növényzet után jelent meg, ami szerint a növényzetekben még nem működhetett a fotoszintézis.

Sötétben növekedett az élet? Mondjuk úgy ahogy a tenger mélyén, a hidrotermális kürtők körül?

[link]

Persze ezek nem igazán növények. És az is tudható, hogy a korai legendákban teljesen rendszeres volt az a nézet, hogy nem csak maga a Nap szolgáltat fényt, mert akkor is fény borította be a Földet, ha felhős volt az ég. Ezért a korai kultúrák úgy vélték, hogy a mennyekből árad egy egyenletes mindent beborító isteni fény.

Az számukra elképzelhetetlen volt, hogy csak a Nap ilyen egyenletes, mindent beborító fényt sugározzon, hiszen azt látták, hogy a fáklya csak rendszertelenül imbolygó fénypászmákat teremt, és az soha egyenletes fénnyel nem borított be semmiféle szobát.

De vissza a Bibliához. A mai fény egy újabb teremtés volt? De akkor hogy teremtett egyáltalán mai világot isten?

Komoly bajok vannak a fénnyel is, ha szó szerint vesszük a Bibliát.

2016. okt. 31. 13:50
 352/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező: "De ez szószerint értelmezése a bibliának. Mindent szószerint értelmezem"

Mindent, kivéve, ami nem tetszik neked belőle.

És ebből van a több.

Ezt már mindenki látja rajtad kívül. Beteg vagy te pajtás, de nagyon. Nemcsak nekünk, de magadnak is gátlástalanul hazudsz.

:D

2016. okt. 31. 13:52
 353/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Mindent szószerint értelmezem, csupán nem foglalkozom azzal irodalmi állásponttal"

"Én nem foglalkozom azzal hogy a 21.században vagyunk."

Tehát kijelenthetjük, hogy kvázi semmivel sem foglalkozol, csak azzal, amit te olvasol ki a Bibliából.

Akkor miért nem kövezed meg azokat, akik szombaton dolgozni merészelnek? Erre az Ószövetség több helyen is kötelez (Pl. Móz2 31,14-31,15; Móz2 35,2).

2016. okt. 31. 13:56
 354/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"De ezekből arra is lehet következtetni (Hogy sok más kultúrában amik egymástól elkölölnülnek) hogy tényleg valóban volt egy Noé akiről a gyermekei(népek) így leírtak"

Mai legendák tömkelegei is villámgyorsan terjednek úgy, hogy deka valós alapjuk nincs. Mint régen is:

[link]

"Mint minden mese, a Hamupipőke is igen hosszú fejlődéstörténetre tekint vissza. Első nyomai az ókori Egyiptomban tűnnek fel, majd megjelenik Rómában és a 9. századi Kínában is, de ismert volt az észak-amerikai indiánok között is."

Ezek szerint ezt is vedd szó szerint.

Kérdés, hogy melyiket a rengeteg változatból?

És az is kérdés, hogy miért a Bibliai özönvizet veszed szó szerint, és miért nem Szatjavrata-ét???

Pedig az a idősebb változat, tehát hitelesebb is logikusan, mert az közelebb volt a feltételezett özönvíz hez...

De lehet, hogy volt még régebbi is, csak nem tudunk róla, így nyilván az még hitelesebb.

A biblikus özönvíz eszek szerint a hitelét tekintve a középkategóriások, vagy inkább a gyenge kettesek szintjén mozoghat a sok legenda közül... Eléggé friss keletű, tehát, így sokat torzult nyilván a valósághoz képest.

2016. okt. 31. 13:59
 355/1223 A kérdező kommentje:

Azért nem kövezem, mert az Ószövetség(tehát régi, körülmetélés, áldozatok) és én ÚJ szövetségben vagyok(tehát új, bemerítkezés, úrvacsora).

Keresztyén vallású vagyok, nem zsidó vallású.

2016. okt. 31. 14:02
 356/1223 A kérdező kommentje:

Én nem azt nézem hogy melyik milyen idős, mert ilyen alapon az evolúció is nagyon fiatal elmélet. Nemde?

Az ember a valóságnak csak egy kis részét érzékeli, nem a teljes valóságot.

Én a bibliára építem az életemet. Más logikus lehetőséget nem látok.

2016. okt. 31. 14:06
 357/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Jó.

És melyik Hamupipőke változatot tekinted hitelesnek?

Régebbi a keletkezése még a Bibliánál is. A még régebbiek írták, és te azt nagyon hitelesnek tartod... minél régebbi, annál hitelesebb. Nem?

2016. okt. 31. 14:06
 358/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Én nem azt nézem hogy melyik milyen idős, mert ilyen alapon az evolúció is nagyon fiatal elmélet. Nemde?"

Persze! A gravitáció elméletét is nemrég fogalmazták meg, akkor nyilván csak akkortól létezik tömegvonzás is. Egy fiatal dolog... tehát hiteltelen.

:D

2016. okt. 31. 14:09
 359/1223 A kérdező kommentje:
Nem. De a hamupipőke egy mese. (Bár kitudja nincs-e valós alapja ennek a mesének. De a biblia viszont egy vallást is közvetít, illetve épp a teremtéstörténete, világképe miatt nem lehet a hamupipőkével szembeállítani.)
2016. okt. 31. 14:10
 360/1223 A kérdező kommentje:
"Persze! A gravitáció elméletét is nemrég fogalmazták meg, akkor nyilván csak akkortól létezik tömegvonzás is. Egy fiatal dolog... tehát hiteltelen. "- ezért nem lehet nézni a kort. Attól hogy valami idős még nem biztos hogy a valóságot írja le.
2016. okt. 31. 14:12
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!