A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
"Kérdező: "De ettől még én a teremtést fogadom el, nem az evolúciót, mivel minden Ádámra és Évára épül a bibliában."
Igen! Ott az Édenben!
De a világban eszerint történt egy másik teremtési folyamat is az Édenen kívül (pl. miért voltak nevei az Éden körüli területeknek és folyóknak???), ahol szintén keletkezett ember és állatok is (mellesleg többé-kevésbé a tudomány álláspontja szerinti sorrendben - különösen meglepő, hogy a 6 napon van egyszerre a szárazföldi gerincesek megjelenése és legutoljára az ember (asszonyostúl), ami azt jelenti, hogy mind a szárazföldi gerincesek az emberrel együtt egy időléptékben jelent meg a földön, és ezt aláírja a tudomány is, hiszen csak a minimális legutóbbi 400 millió évben történt ez meg, és az ember ezek között tényleg a legmodernebb megjelenésűek közé tartozik).
És innentől kezdve értelmet nyer a II. teremtésben ez a mondat is:
15
És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és ŐRIZZE azt.
A művelést azt ugyan nem nagyon tudom hova tenni... de...
Meg az is értelmet nyer, amikor az Édent elhagyva Káin megöli Ábelt, és attól fél, hogy valakik bosszút állhatnak rajta (lincselés), és így az is érthetővé válik, hogy Ábelnek honnan lettek hirtelen háziasított juhai, meg az is, hogy Káinnak honnan lett felesége az Édentől keletre, Nód földjén...
Nem így gondolod?"
Én mondjuk nem ezt a teremtést fogadom el. Nem kötelező azt vallani amit én. De hogyha az evolúciót teljesen reálisnak tekintjük. (Mivel a tudomány álláspontja ez) Akkor Noé története sem valós. Ha meg két emberteremtés volt, akkor csak az az emberfaj maradt fenn ami most van. Hiszen volt Özönvíz is. (Káin vérvonala elpusztult az özönvízzel.) (De akkor már minden értelmét veszti az Újszövetségből, ha Noé története nem valós, akkor Jézus története sem valós. Mivel Jézus vérvonalát Noén keresztül Ádámig lehet visszavezetni és erre épül a megváltás története is)
Én már hallottam olyan elméletet ami bukott angyalok szexualitására hivatkozik. Ugyanis ezt tényleg írja a biblia. (1Mózes 6,1-7)(Óriások) És ezen elmélet szerint emiatt vannak ilyen érdekes leletek (pl.: dinoszaurosz leletek, mivel a két dimenzió keveredett vagy valami ilyesmi).
Illetve érdekes hogy Isten megbánja amit teremtett.
Tehát az egész történet úgy van leírva, mintha Isten valamit titkolna az emberiség elől (Miért bánta meg hogy embert teremtett?).
Egy teremtő tökéletes Istennél mit jelent hogy bánkódik szívében és megbánta hogy embert teremtett?? Mi volt az a nagyon nagy gonoszság aminél Isten kiírtotta az emberiség 99%-át? Meg MINDEN élőlényt? Mi volt az?
"Én mondjuk nem ezt a teremtést fogadom el. Nem kötelező azt vallani amit én."
Jó.
Így van. Nem kötelező.
Neked azonban az egész vitánk alapján innentől kezdve kötelezővé válik beismerned (ha tisztességes és elfogulatlan vitapartner vagy), hogy nem szó szerint értelmezed a Bibliát!
És ezzel a vita lezárul.
"Akkor Noé története sem valós."
Semmi, de semmi köze Noénak az evolúció törvényszerűségeihez. Miért ne lehetett volna az evolúció mellett özönvíz???
Az özönvíz legendáját más miatt nem tartjuk bizonyítottnak. Mert semmi nyoma. Ennyi.
Fejezzük már be ezt az értelmetlen hadoválást. Se neked, se nekem nem jó.
Én szószerint értelmezem a bibliát, mint a régiek.
A föld 5776 éves.
Noé története valós.
Meg minden csoda valós a bibliában.
Ez szószerint van értelmezve, nemde? (Akkor lenne nem szószerint értelmezve ha azt mondanám hogy csak jelképes sokminden)
Mondjuk amikor mint kötőszóval van a mondat az hasonlat.
Ezt én is tudom. Mikor Jézus azt mondja hogy legyetek ravaszok mint a kígyó, az egy hasonlat.
Vagy mikor példázatokban beszél. De ott le is van írva, illetve megis magyarázza a példázatot. Bár maga a példázat is reális kereteken belül mozog.
"A csoda természetfeletti, az evolúció természetes (Mivel a tudomány nem ismer el természetfelettit, azért természetfeletti), "
Ez hazugság. A tudomány minden további nélkül vizsgálat tárgyává teszi a csodát, ha valaki ilyet mutat. Vizsgálhatóan, tehát reprodukálhatóan, és mindig visszaigazolható eredménnyel. A tudománynak semmiféle álláspontja nincs a természetfelettivel kapcsolatban. Tilos neki intézményesen tagadni a lehetőségét (mert a tudomány feladata éppen hogy a lehetőségek vizsgálatára jött létre, és nem tagadhat meg semmiféle lehetőséget).
Az, hogy a tudomány sok embere ateista, és megfogalmazza a véleményét, az nem jelenti azt, hogy az az egyéni vélemény a tudomány által megfogalmazott tudományfilozófia szabályai közé tartozna.
A tudományfilozófia határozottan semmilyen de semmilyen álláspontot nem fogalmaz meg a természetfölöttivel kapcsolatban. A feladata a nyomozás és a megértés. Ez kizárólag a természetes folyamatok megértése mentén lehetséges, mert a csodát nem lehet megérteni. Az csak van, így nem tartozik a tudomány által vizsgálható dolgok tárgykörébe, de azt leírhatja, hogy tapasztalt ilyet reprodukálhatóan, eredményeket felmutatóan. De attól, mert ilyenre még eddig nem volt példa, az nem jelenti azt, hogy lehetetlen, hogy a jövőben lesz ilyen.
"Noé története a görög mitológiából lett átemelve némi átalakítással."
Sőt! Sokkal régebbről. A mezopotámiai kultúrákból.
stb
Itt Vainaszvata Manu, vagyis Szatjavrata király az, aki később az emberiség ősnemzőjévé válik, vagyis ő Noé korai megtestesítője...
Sok Noé volt, aki az emberiség ősapja volt... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!