Miért lenne nehezen elfogadható, ha a Marson emlős csontvázakat találtak volna?
Ha találnának, akkor ténnyé válna, de mi az ami miatt egyes embereket ez tagadásra ösztönöz, ahelyett hogy bekerülnének a tankönyvekbe a friss információk és továbblépnének új felfedezések felé?
Az az oka, hogy sokukba belenevelték, hogy a Föld a világ középpontja, vagy netán a vallásos nézetek korlátozzák az emberek gondolkodóképességét?
Vallásom a tudomány és nem az újságírás.
Ezért egy újságcikknek nem fogok hinni, mert tudom, hogy ma már a bulvár fontosabb a szavahihetőségnél. 24.hu - nem egy hiteles forrás. Index.hu még annyira sem hiteles forrás. Már a HVG is bulvár lett és hamisítja a tényeket! Pedig tőlük nem vártam ezt az alacsony színvonalat.
Ha a NASA vagy az ESA kiírja és nem április 1 van, elhiszem. Addig nyugodtan nézelődj az ezotéria topikban, hátha találsz partnert a témához!
Pedig semmi olyat nem írtam, hogy így is lenne.
A kérdés értelme, hogy ha valami tény lenne, még akkor sem tudnák néhányan elfogadni, például azért, mert "isten" csak itt teremtett a földön.
"A kérdés értelme, hogy ha valami tény lenne, még akkor sem tudnák néhányan elfogadni, például azért, mert "isten" csak itt teremtett a földön."
Akkor miért nem a vallás rubrikában tetted fel a kérdést? Ebben a kategóriában nem tudsz provokálni, mert jobbára értelmesen megindokolt válaszokat fogsz kapni.
„Miért lenne nehezen elfogadható, ha a Marson emlős csontvázakat találtak volna?”
Ezt ki mondta? Mi ez a kiindulási alap? Egy kicsit fejtsd ki, kérlek.
„Ha találnának, akkor ténnyé válna”
'Ha tény lenne, akkor tény lenne.' – Nem mondom, hogy öles léptekkel haladunk...
„de mi az ami miatt egyes embereket ez tagadásra ösztönöz,”
Ezt honnan tetszik szedni?
„ahelyett hogy bekerülnének a tankönyvekbe a friss információk és továbblépnének új felfedezések felé?”
Miért ne kerülnének? Hol vannak azok a "friss információk"? Ismét nem értem, hogy miről beszélsz. Mondj valamit erről a teóriakupacról, kérlek, mert egyelőre mind a kiindulópont, mind az egyes következtetések csak valami elképzelt dolgok. Most tehát ilyesmikről beszélünk? Ez melyik tudományág része? Pszichológia? Filozófia?
"Ez melyik tudományág része? Pszichológia? Filozófia?"
Butológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!