Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
 321/1223 A kérdező kommentje:
A sorrend nem logikus, csak a leírás érdekes. Miért nem egybe írták ezt. Pl. a 6.napnál tovább lehetett volna írni hogy Isten Édenbe helyezi Ádámot...stb. Mert ez a teremtéstörténet már ez előző történetre támaszkodik. (1Mózes 1,1-31-ben leírtra támaszkodik. Ott leírja kronológikusan, itt meg már csak visszaemlékezik.) De ettől még én a teremtést fogadom el, nem az evolúciót, mivel minden Ádámra és Évára épül a bibliában. Tehát arra az ideálra, hogy Isten földböl, vagy sárból formálta meg Ádámot, bele lehelte a saját szellemét, és utána Évát alkotta meg. Illetve a bűnesetre épül az egész, ha valaki evolúciósan nézi az egész teremtést, akkor valótlan az hogy Isten szellemét helyezte bele az emberbe. Nem létezik az eredendő bűn, a bűneset, tehát maga az átok (Isten megátkozta a földet a bűneset után) is h*lyeség, nincs valósága a megváltásnak, h*lyeség Noé története, kitalálció az üdvösség terve is, h*lyeség a feltámadás is, h*lyeség Jézus fogantatása is. Meg szinte minden az egész Újszövetségből, akkor maga a pokol és a menny is kitalálció. Ezért nem lehet az evolúciót összekötni a teremtéstörténettel, vagyis összelehet de az már keresztény világszemlélet, hanem egy harmadik (tehát egy harmadik valami új [mivel az evolúciós elméletre hivatkozva szoktak ateisták lenni, a kettőt még nem rakták össze, legalábbis még én nem hallottam olyan elméletet]).
2016. okt. 31. 12:30
 322/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#311: "Minden ember Noétól ered. (A biblia szerint.)"

Nem ez a kérdés!

Noé busman volt?

Noé előtt csak busmanok voltak?

Hiába lett Noé után új emberiség, mivel rasszképződésről Isten egy deka szót se ír, ezért ma minden embernek busmannak kellene lennie.

Szó szerint, te azt állítottad, hogy Isten ha nem beszélt teremtéskor az evolúcióról, meg arról se szólt, hogy majomból lettünk, akkor az nem is lehetett.

Ezek szerint ma mindenkinek busmannak kéne lennie, mert a rasszok kialakulásáról, és a mikroevolúcióról se beszélt semmit se Isten.

Akkor te mi a francért fogadod el a rasszok kialakulását, és a mikroevolúciót? Ráadásul soha senki a szemével nem látott végigzajlani egy mikroevolúciós folyamatot se.

Te nem szó szerint értelmezed eszerint a Bibliát!!!

Neked nem volna szabad elfogadnod a rasszképződést! Se a mikroevolúciót!

2016. okt. 31. 12:32
 323/1223 A kérdező kommentje:
De én elfogadom a mikrot. Erről nem tesz a biblia olyan állítást ami tagadná. De viszont az ember-majom elméletet tagadja. Bár valaki erre azt mondaná az is egy mikro. De ezt kétleném.
2016. okt. 31. 12:35
 324/1223 A kérdező kommentje:
Mondjuk én érdekes ember vagyok. Mert én a kentaurokat, meg az ilyen más mitológiai lények létezését és elfogadom, bár már lehet kihaltak a kentaurok. De tündérek lehet hogy vannak mai napig. Vagy mágikus lények.
2016. okt. 31. 12:38
 325/1223 A kérdező kommentje:
Én pl.: a mágiát is valósnak tekintem, ugyanis a biblia is.
2016. okt. 31. 12:40
 326/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező: "De ettől még én a teremtést fogadom el, nem az evolúciót, mivel minden Ádámra és Évára épül a bibliában."

Igen! Ott az Édenben!

De a világban eszerint történt egy másik teremtési folyamat is az Édenen kívül (pl. miért voltak nevei az Éden körüli területeknek és folyóknak???), ahol szintén keletkezett ember és állatok is (mellesleg többé-kevésbé a tudomány álláspontja szerinti sorrendben - különösen meglepő, hogy a 6 napon van egyszerre a szárazföldi gerincesek megjelenése és legutoljára az ember (asszonyostúl), ami azt jelenti, hogy mind a szárazföldi gerincesek az emberrel együtt egy időléptékben jelent meg a földön, és ezt aláírja a tudomány is, hiszen csak a minimális legutóbbi 400 millió évben történt ez meg, és az ember ezek között tényleg a legmodernebb megjelenésűek közé tartozik).

És innentől kezdve értelmet nyer a II. teremtésben ez a mondat is:

15

És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és ŐRIZZE azt.

A művelést azt ugyan nem nagyon tudom hova tenni... de...

Meg az is értelmet nyer, amikor az Édent elhagyva Káin megöli Ábelt, és attól fél, hogy valakik bosszút állhatnak rajta (lincselés), és így az is érthetővé válik, hogy Ábelnek honnan lettek hirtelen háziasított juhai, meg az is, hogy Káinnak honnan lett felesége az Édentől keletre, Nód földjén...

Nem így gondolod?

2016. okt. 31. 12:44
 327/1223 A kérdező kommentje:
Mi van a sok csodákkal a bibliában?
2016. okt. 31. 12:45
 328/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"De viszont az ember-majom elméletet tagadja."

A Biblia (mivel a két teremtés nem lehet ugyanaz) nem tagadja az I. teremtésben az evolúciót.

Semelyik teremtésben sem ír sem a rasszképtődésről, sem a mikroevolúcióról se. Tehát azt is kell tagadnod.

Isten egyfélére teremtette az embert és az állatokat is. Szó szerint (már a te szó szerinti értelmezésed szerint) mind a két teremtésben!

Ne beszélj mellé!

2016. okt. 31. 12:47
 329/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Mi van a sok csodákkal a bibliában?"

Ma is van sok csoda nyilvántartva az egyházakban. Mégis működnek mellette a természeti törvények is. Éden pl. csoda volt (vagy sok csoda volt benne). Az I. teremtés meg természetes folyamat (persze csodával indulva, mert a semmiből anyagot és természeti törvényeket is teremtett az Isten).

2016. okt. 31. 12:50
 330/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%
Mielőtt valaki félreértené, én nem vagyok egy cseppet se Biblia hívő, csak szimpla legendáriumnak tartom. Mindössze próbálom elfogulatlanul vizsgálni a lehetőségeket a valóság és a Biblia összefésülésekor.
2016. okt. 31. 12:52
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!