Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/1223 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem hogy a mai modern fizika a jelen valóságának a határait feszegeti. (Néhány fizikus szerint lehetséges az időutazás, a teleportálás..stb. Pl.: a teleportálás benne van a bibliában, szerintem is lehetséges. Szerintem a telekinézis és a pirokinézis is lehetséges, a biblia egyértelműen leírja hogy a gonosznak van hatalma, csak Istennek nagyobb)

Visszatérve a szivárványra, pedig így igaz, addig nem volt szivárvány. Ez is arra utal hogy a történetet szószerint értették (az aki írta, és azok is akik elfogadták, ettől függetlenül van jelképes jelentése is Noé történetének, de emiatt nem lehet azt mondani hogy az író csupán jelképesen írta, hanem valósággal tényként értette a benne leírtakat, hiszen a szivárvány valóságos.)

2016. okt. 30. 22:23
 272/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Az Édennek kertje egy elég nagy területű hely lehetett. A sokasodjatok és szaporodjatok azt jelenti (fontos megjegyezni hogy Isten megáldotta őket), ennek két lehetséges értelmezése van: "

Basszuskulcs!!!

Lehetséges????? Több értelmezés????

Szészé!!! Hogy lehet ez? Nem fér bele az értelmezésbe mondjuk az evolúció?

Nem! Szészé! Nem! Ne dumálj félre!!! Az I. fejezetben vagyunk., és bárki aki arról olvas, az tuti, hogy szó szerint az egész világot fogja érteni az alatt. Majd ha belementünk a második fejezetbe...

A sorrend, úgy van, ahogy leírtam?

Ne dumálj mellé! A sorrend! A napok. Úgy van szó szerint leírva?

Aláírod Szészé?

2016. okt. 30. 22:25
 273/1223 A kérdező kommentje:
Az evolúció nem lehet, mert már az ember, állatok, madarak..stb. Már megvannak. Már párban.
2016. okt. 30. 22:26
 274/1223 A kérdező kommentje:

Ha evolúció lenne, akkor ezt mondaná:

"Imé mondá Isten: teremtsünk majmot a saját hasonlatosságunkra, és fejlődjön a saját képmásunkká..stb."

Nemde?

2016. okt. 30. 22:28
 275/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Pl.: a teleportálás benne van a bibliában, szerintem is lehetséges."

Igen? És a biblia mely részében szerepel?

Illetve még meg szeretném kérdezni tőled, hogy te melyik egyházhoz, felekezethez tartozol?

2016. okt. 30. 22:39
 276/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Én úgy értettem hogy a mai modern fizika a jelen valóságának a határait feszegeti."

Hát akkor feszegessük.

Mondd már meg, hogy hogy látott fénytörés nélkül Noé a vízözön előtt?

Tudod a szembe érkező sugarak a retinán egy pontban képeződnek le, mégpedig a fénytörés kihasználása miatt. A szem fénytörését két tényező aránya határozza meg: a szaruhártya és a szemlencse által képviselt törőerő és a szemgolyó hossza. Na most ha nincs fénytörés, akkor olyan vak leszel, hogy jobban nem is kell.

Netán más szeme volt addig az embereknek? Illetve hogy képes bármilyen látás működni fénytörés nélkül?

Majd a vegyi- fizikai folyamatokra is visszatérünk, de előbb ez a szem ügy. Ez nagyon érdekelne.

Ja! Apropó, te nagy fizikus!

Amikor arról beszéltem, hogy Isten számára és az ember számára is másképpen telik az idő (7 nap ügy), és ezek az idődilatációk igenis léteznek a fizikában, akkor hirtelen hova tűnt a nagy lelkesedésed a fizika nagy áttörési iránt?

2016. okt. 30. 22:45
 277/1223 A kérdező kommentje:

"Mikor pedig a vízből feljöttek, az Úrnak Szelleme elragadá Filepet; és többé nem látta őt a komornyik, mert tovább méne az ő útján örömmel.(39)

"Filep pedig találtaték Azótusban; és széjjeljárva hirdeté az evangéliumot minden városnak, míglen Czézáreába juta."(40).

ApCsel 8,39-40. (Újszövetség)

Tehát Filep eltűnt és megjelent máshol. De Pál is írja hogy elragadtatott a harmadik égig, ami szintén teleportálás egy másik világba.

2016. okt. 30. 22:47
 278/1223 A kérdező kommentje:

1Mózes 9,8-19:

8. És szóla az Isten Noénak és vele az ő fiainak, mondván:

9. Én pedig ímé szövetséget szerzek ti veletek és a ti magvatokkal ti utánnatok.

10. És minden élő állattal, mely veletek van: madárral, barommal, minden mezei vaddal, mely veletek van; mindattól kezdve a mi a bárkából kijött, a földnek minden vadjáig.

11. Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére.

12. És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van:

13. Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között.

14. És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben.

15. És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére.

16. Azért legyen tehát az ív a felhőben, hogy lássam azt és megemlékezzem az örökkévaló szövetségről Isten között és minden testből való élő állat között, mely a földön van.

17. És monda Isten Noénak: Ez ama szövetségnek jele, melyet szerzettem én közöttem és minden test között, mely a földön van.

18. Valának pedig Noé fiai, kik a bárkából kijöttek vala: Sém és Khám és Jáfet. Khám pedig Kanaánnak atyja.

19. Ezek hárman a Noé fiai s ezektől népesedék meg az egész föld.

Ezért van szivárvány. Bibliai értelemben véve (ahol a víz vérré válik, a Vörös-tenger ketté...stb.) a jelen valóság törvényeit Isten átírhatja. (Én szószerint értelmezem a bibliát. Ahogyan levan írva.)

2016. okt. 30. 23:01
 279/1223 Cerevisiae ***** válasza:
93%

""Imé mondá Isten: teremtsünk majmot a saját hasonlatosságunkra, és fejlődjön a saját képmásunkká..stb."

Nemde?"

Nem! Minek mondaná? Megteremtette az embert evoléúcióval, és kész.

https://www.youtube.com/watch?v=ifTFCH80xF0

Itt a kutatók mászó robotokat akartak létrehozatni az evolúcióval. Az meg is tette nekik. Félúton voltak olyan robotok is, amik még nem feleltek meg a kutatók igényeinek, így azokat nem mászó robotoknak nevezték. Ezek voltak még mondjuk csak a majmok (hasonlat).

És nincs semmiféle módszer bemutatva a bibliában itt az I. teremtésben, hogy hogyan lett kialakítva az ember. Minek kéne bármiféle módszerre kitérni?, és nem is tér ki. A TE MÓDSZEREDRŐL SE ÍR EGY REDVA SZÓT SE!

Bármelyik biológiakönyv amikor felsorolja az élet elterjedésének nagyobb lépéseit, akkor pont ugyanígy fog írni.

Ilyen és olyan állatok megjelenése a tengerben, a földön stb.

A madarak megjelenése, ekkor meg amakkor.

Az ember megjelenése... stb.

Ilyenkor nem fontos semmiféle evolúció megemlítése se. És nézz magadra. Te a 21. sz-ban se értesz egy büdös szót se az evolúcióból. Hogy a bánatban értett volna meg ebből egy szót is az a pásztornép?

Irtózol a majmoktól. Megvetéssel nézel rájuk. Ki a bánat követte volna azt az Istent, főleg akkor, aki közli, hogy az ember ősei majmok voltak?

2016. okt. 30. 23:02
 280/1223 A kérdező kommentje:
Egy program nem tud véletlenül számokat generálni. Az algoritmust valakinek kikell találnia, valakinek megkell írni a forráskódot. Ez a program úgy van felprogramozva hogy bizonyítsa az evolúciót. Ez csak így elmélet még. Programozni bármit belehet. Lelehetne a 6 napos teremtést is egy programmal szimulálni. Egy programban bármi lehet.
2016. okt. 30. 23:05
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!