Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/1223 anonim ***** válasza:
100%

"de tényleg nincsen igazuk ABBAN hogy a kettőt összelehet kapcsolni"

Szerinted. Mások szerint meg össze lehet kapcsolni. Kinek van igaza?

Tudom, természetesen neked. De megint csak szerinted. Mások szerint meg önmaguknak van igazuk. Na akkor ezt hogyan lehetne végül is eldönteni?

Elárulom ezt is: sehogy. Ez ugyanis csak hit kérdése, hogy mit hiszel erről a dologról. Hinni sok mindent lehet, ennél jóval agyamentebb dolgokat is. De csak attól, hogy ezt vagy aszt hiszed, még nem lesz igaz, vagy valós.

2016. okt. 30. 12:43
 182/1223 A kérdező kommentje:
A New Age-nak van (nem vagyok benne biztos hogy jól tudom) egy olyan iránya, ami szerint az ember fejlődik (evolúciós elmélettel egyet ért ezáltal) és szép lassan Istenné válik. De persze maga Jézus meg egy űrlény volt. Na szerinted? A két különböző világkép. Ha valaki összefüggést lát a kettő között akkor az nem keresztény, hanem valami New Age-es.
2016. okt. 30. 12:44
 183/1223 A kérdező kommentje:

Úgy lehet eldönteni, hogy megkell vizsgálni a biblia más részét is. Más elemét is. Más állításait is. Meg kell nézni a Páli Leveleket. Meg kelln nézni az evangéliumokat. A prófétai könyveket, a krónikákat, és kiderül hogy az egész a teremtéstörténet szószerinti értelmezésére épül. Ha nem szószerin értelmezzük a teremtéstörténete akkor a többi része sem valós a bibliának. Mellesleg lehet összefüggést találni benne,csak az illető ne állítsa azt hogy keresztény, mert a kereszténység a bibliára épül és nem az evolúcióra.

Keresztény=evolúció+biblia=FALSE.

New Age=evolúció+biblia+valami(ami bármi lehet)=TRUE. Tehát ha valaki azt állítja hogy van közös a két világképben az NEM KERESZTÉNY. Ezt akartam mondani.

2016. okt. 30. 12:50
 184/1223 anonim ***** válasza:
100%
Erre megint csak azt mondom, hogy ez a te véleményed. Másnak meg más a véleménye, szóval megint csak 1:1 az eredmény, vagyis döntetlen.
2016. okt. 30. 12:54
 185/1223 A kérdező kommentje:
Tehát lehe összefüggést találni, csak az már nem keresztény világkép. Az már más vallás lehet. (mivel ha összefüggés van a kettő között akkor Isten létezésének valóságát elfogadja az illető, csak a bibliai leírást, történeteket nem. De az ókoriak szószerint vették az írásokat, és a kereszténység az ókorban alakult ki akkor most ők rosszul hitték volna? Nem. (Csupán alakultak ki más vallások közben, pl. iszlám, vagy vannak moromonok. Tehát ez ilyen egyszerű. De nyílván a valódi keresztény az ókori értelmezést fogadja el. Ez gyértelmű. (Vagy középkor, mert ugye 476 után már középkor van) (Ennyi.)
2016. okt. 30. 12:55
 186/1223 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig csak véleményt írtál :) Vannak még, akik úgy hiszik, mint te, vannak olyanok is, akik máshogy hiszik. De csak attól, hogy te így hiszed, még nem lesz objektív értelemben igaz a dolog.
2016. okt. 30. 12:58
 187/1223 A kérdező kommentje:

Tehát én nem vagyok evolúcionista, mert nem fogadom el a darwini evolúciót, ha valaki nem keresztény akkor nem fogadja el az ÚJSZÖVETSÉGET. Ha valaki nem zsidó vallású akkor nem fogadja el a TÓRÁT és a TALMUDOT. Ha valaki nem muszlim akkor nem fogadja el a KORÁNT. Ez ilyen egyszerű. Ha valaki New Age-es akkor egy olyan világképet fogad el ami a többinek a keveréke.

Pl.: a:=2;

b:=3;

c:=a+b; // a "c" más mint az "a" és a "b".

2016. okt. 30. 12:59
 188/1223 A kérdező kommentje:

Ez olyan mintha én azt mondom hogy ez a fal fehér, a másik ember azt mondja hogy fekete. A harmadik ember nem mondhatja az hogy mindkettőnek igaza van. Mert ez a fal fehér is, meg fekete is. Tehát a kettő egymást kizárja.

Tehát erről beszélek hogy hinni lehet a bibliának, meg az evolúciónak is, de a kettő egymást kizárja, ha meg van egy marmadik variáció az már megint egy másik (nem keresztény, nem evolúcionist, hanem más)

2016. okt. 30. 13:03
 189/1223 A kérdező kommentje:
"a" vagy "b"
2016. okt. 30. 13:06
 190/1223 anonim ***** válasza:
100%

"ha valaki nem keresztény akkor nem fogadja el az ÚJSZÖVETSÉGET."

Ha viszont elfogadja, akkor keresztény, nem igaz? Függetlenül attól, hogy képletesen vagy szó szerint értelmezi az Ószövetséget.

De megnyugtatlak, gyakorlatilag lényegtelen is, hogy miként értelmezed az Ószövetséget. Nem attól leszel jó keresztény, hogy szó szerint veszed azt, attól legfeljebb nevetségessé teszed magad sokak szemében.

Az a jó keresztény, aki Jézus tanításainak szellemében éli az életét. És tökmindegy, hogy szó szerint veszi-e az Ószövetséget, vagy sem. Ilyen egyszerű :)

2016. okt. 30. 13:08
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!