A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
Beleolvasva a vitába, tömören és röviden az alábbi dilemma fogalmazódott meg bennem a kérdezővel kapcsolatban:
Kérdező! Te, aki állítólag szó szerint értelmezed a Bibliát!
Ez van aszó szerint írva a Bibliába. Két sorrend a teremtéskor:
I. teremtés
Növények, állatok, ember
II. teremtés:
férfiszerű lény, növények, állatok, Éva (a férfi igazán ekkor lesz férfi is)
Még mindig nem tudtuk meg tőled, hogy melyiket kell szó szerint venni.
Azt mondtad félsz a kárhozattól, de nem vagy hajlandó megmondani, hogy melyik igaz a kettő közül, vagy hogy hogyan lesz igaz a kettő együtt.
Miért nem veszed szó szerint Káin félelmét, aki arra kéri meg Istent, hogy jelölje meg, hogy SENKI MÁS ne ölhesse meg? Kitől fél? Akkor már csak Ádám volt, és Ábel ugye meg lett gyilkolva, és Ádámnak csak Káin menekülése után lesz fia.
Honnan lesz hirtelen a semmiből Káinnak felesége Nód földjén? Az Édentől keletre?
Honnan vannak juhai hirtelen Ábelnek, amikor azt még te is meg a krecionisták is elismerik, hogy a háziállatok a vadonélő formákból alakultak ki, amit ti valamiért nem evolúciónak neveztek. A házijuh legeltethető formája csak sok-sok ember közös munkájával alakulhatott ki, és hosszú időbe telt az a háziasítás is.
Miért nem veszed ezeket is szó szerint a Bibliából??? Mert ha szó szerint vennéd, akkor borulna az egész meséd, amit kitaláltál magadnak, és nem a Biblia alapján?
"Hát én írtam hogy Isten bolondja vagyok."
Te a saját hülyeséged áldozata vagy. Ennyire butácskát Ő soha nem teremtene.
;)
"Én elfogadom és vallom a bibliai világképet. (Tehát a teremtéstörténetet, meg mindent.) Ezt csak elismeritek."
NEM FOGADOM EL!
Mert a Bibliában semmi olyasmire nem tudtál rámutatni, ami ellentétben állna az evolúcióval Az Édenbeli sztori igen, de az előtte lévő teremtés nem. Egyáltalán nem. A Biblia világosan és egyértelműen két egymástól különböző teremtést ír le, vagyis az I. teremtésben a II-at. A II. teremtésbeli lények kikerülnek az Édenből, ahol már másokkal találkoznak.
Ennek csak egyetlen mondat mondd ellent a II. teremtés előtt:
"5 Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;"
Ugyanakkor a II. teremtésben szó szerint az van írva, hogy kell vigyázni arra az Édenre az embernek, akin kívül elviekben még nincs semmilyen más ember, sőt, állat se!
Miért kellene bármivel szemben is őrizni az Édent, ha az I. teremtés nem egy különálló teremtés lett volna? És a Biblia az I. teremtést szó szerint másként írta le a II-vel szemben, de te nem akarod szó szerint olvasni, hanem a saját mesédben hiszel.
Az I. teremtési verzióban az ember teremtésének mikéntjéről semmi de semmi nem szól, vagyis az simán történhetett evolúcióval is.
És hiába akadékoskodsz, a tény az, hogy egy halom hívő ember nem tesz olyan különbséget, hogy evolúciós látásmód, meg biblikus látásmód. Nincs különböző látásmód szerintük. A gravitációról se beszél semmit a Biblia, pedig az meg csillagot képes létrehozni a gázfelhőkből Isten nélkül, és akik elfogadják azt, hogy Isten képes csillagképző gravitációt létrehozni, még nem jelenti azt automatikusan, hogy istentagadók és más lenne a világképük attól, amit a Biblia TÉNYLEG sugall, és amit te nem vagy képes felfogni.
AZ A BAJ, HOGY NEM ÉRTED MEG, HOGY NEM IS IGAZ, HOGY SZÓ SZERINT értelmezed a Bibliát.
Fogd már fel! Nem értelmezed szó szerint, hiába dumálta beléd ezt valaki.
Én a természettudományos világképet fogadom el. Ennek csak egy eleme az evolúció. S közé tartozik a gravitáció is.
Elhiszem, hogy elfogadod a Teremtéstörténet, mert a szádba adtak nyakatekert állításokat, melyek miatt észre se veszed, hogy mégsem szószerint veszed a Bibliát, de közben meg mégis nagyban hangoztatod.
Csak egyet sajnálok. A fél délutánomat szántam a veled való beszélgetésre, privátban is. És végül erre kellett jutnom:
Pedig az írásmódja nem erre utal.
A fogalmazásképe egészen értelmes emberkét mutat. Szerintem valami szekta a hatalmába kerítette az agyát. 19 éves. A szektavezető azt tud tenni az ilyennel, amit csak akar... később meg már nincs visszaút.
Kérdező! Ha ilyesmi szektába kerültél, akkor menekülj...
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!