A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
TROLL.
Elismerem. Győztél. Ez kész.
Kérdező! Te, aki állítólag szó szerint értelmezed a Bibliát!
Ez van aszó szerint írva a Bibliába. Két sorrend a teremtéskor:
I. teremtés
Növények, állatok, ember
II. teremtés:
férfiszerű lény, növények, állatok, Éva (a férfi igazán ekkor lesz férfi is)
Még mindig nem tudtuk meg tőled, hogy melyiket kell szó szerint venni?
Hazudsz, fenyegetődzöl, és a hited védelmében fegyverként mutatod be Istent, amit te akarsz a kezedben tartani.
Nem félsz a kárhozattól?
""kis dínóbébik a bárkán? XD"- A dinoszauroszokat nem Isten teremtette, hanem a Sátán."
Ilyet sem ír a Biblia.
Te nem szó szerint a Bibliát értelmezed, hanem a körülötted lézengő elmebetegek dührohamait.
Hogy jutottál a világhálóhoz? Valaki nyitva hagyta rácsot, és elloptad az ápoló mobilját?
:D
"De félek, azért is hiszek a biblia szószerintjében."
Te eddig ennek pont az ellenkezőjét mutattad be. Most már vagy hatan soroljuk az ujjbólszopott dumáidból azokat a téziseket, amiknek köze nincs a Bibliához.
Eddig te semmi olyat itt a Biblia alapján bemutatni nem tudtál, hogy az Isten minden embert a porból csettintésre teremtett. Van ami erre utal max. (a II. teremtésben, de ott sem szó szerint, csak az emberelsőség miatt másképpen nem igen lehetett, de az első teremtésben ilyenről szó sincs, sőt(!), az többé kevésbé a tudományos menetrendet mutatja).
És senki nem állította, hogy Isten ne tudna csodákat tenni, tehát ha akar, akkor tud embert is teremteni, de ha akar, akkor tud evolúciót is.
Ha akar, akkor tud tengert is teremteni, de ha akar, akkor olyan természeti törvényeket is, ahol a tenger csak kialakul, vagy a hegy, vagy bármi, akár az ember is.
Te káromlod az Istent, hogy lehetetlennek tartod, hogy tudjon olyan természeti törvényeket kitalálni, megalkotni működőképesen, amit mi elneveztünk evolúciónak???
Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének.
2.
És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala.
3.
És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.
4.
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
5.
És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.
6.
Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.
7.
És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.
8.
De Noé kegyelmet talála az Úr előtt.
9.
Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé.
10.
És nemze Noé három fiat: Sémet, Khámot és Jáfetet.
11.
A föld pedig romlott vala Isten előtt és megtelék a föld erőszakoskodással.
12.
Tekinte azért Isten a földre, és ímé meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útát a földön.
13.
Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett előttem, mivelhogy a föld erőszakoskodással telt meg általok: és ímé elvesztem őket a földdel egybe.
14.
Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket csinálj a bárkában, és szurkozd meg belől és kivűl szurokkal.
15.
Ekképen csináld pedig azt: A bárka hoszsza háromszáz sing legyen, a szélessége ötven sing, és a magassága harmincz sing.
16.
Ablakot csinálj a bárkán, és egy singnyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt.
17.
Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész.
18.
De te veled szövetséget kötök, és bemégy a bárkába, te és a te fiaid, feleséged és a te fiaidnak feleségei teveled.
19.
És minden élőből, s minden testből, mindenből kettőt-kettőt vígy be a bárkába, hogy veled együtt életben maradjanak: hímek és nőstények legyenek.
20.
A madarak közűl az ő nemök szerint, a barmok közűl az ő nemök szerint és a földnek minden csúszó-mászó állatjai közűl az ő nemök szerint; mindenből kettő-kettő menjen be hozzád, hogy életben maradjanak.
21.
Te pedig szerezz magadnak mindenféle eledelt, mely megehető, és takarítsd be magadhoz, hogy neked is, azoknak is legyen eledelűl.
22.
És úgy cselekedék Noé; a mint parancsolta vala néki Isten, mindent akképen cselekedék.
- Nos az Isten fiai az Ószövetségben gyakran az angyalokat jelentik (Pl.Jóbnál a sátán is Isten fia). Nem? Hiszen embernek nem születik óriás gyermeke (mert a görög fordításban titán szó szerepel, más írás szerint 1500méter magas lények szerepelnek akik meghaltak és belőlük lettek a démonok)
Magyarázd már meg Kérdező barátom, te, aki szó szerint veszed a Bibliát (állítólag) azt az esetet, amikor a kígyó lábvesztéséről beszél a Biblia, az alábbiak tükrében. Ugye büntetésből Isten elveszejti a kígyó lábait, mert bűnre csábította az embert.
Tudod, ma is látható, ahogy a kígyó embriójánál kezd kialakulni a végtagbimbó (a láb kezdeti formálódása), de azután egy program visszafolytja azt.
És "Néhány primitívebb mai kígyónál (például a boáknál és a pitonoknál) még ma is megfigyelhetők az egykori végtagok csökevényes maradványa, apró "sarkantyúk" formájában."
Ráadásul gyönyörűen követhető a múlt fosszilis nyomaiból, ahogy a kígyó lába egyre és egyre kisebb lesz:
Mondd! Mondjuk a sátán kitalálta az evolúciót félrevezetésből, és olyan hülye volt, hogy ezzel a félrevezetéssel pont a Biblia állítását igazolja vissza a kígyó evolúciójával??? Hogy ő tényleg még az evolúció szerint is elvesztette a lábait? Meg azt is, hogy tényleg ő volt az, aki bűnre csábította az embert?
Én azt látom, hogy Isten tényleg eltüntette a kígyó lábait, csak éppen evolúcióval. Te miért tagadod ezt, ha szó szerint veszed a Bibliát, és ráadásul még fosszilis leletek és a tudomány is így a Biblia igazát támasztja alá?
"19 vagyok és tényleg hiszek ebben. Ez ma 21. században olyan írreális lenne. Tényleg elhiszem azt ami a biblia ír."
Te nem a Bibliában hiszel, hanem a saját mesédben, aminek semmi köze a Bibliához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!