A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
Ez most kell:
Úgy értettem hogy ha valaki elfogadja a teremtő létezését és azt hogy Isten teremti a világot akkor nem állíthajta(vagyi állíthatja csak nincsen benne logika) hogy ami le van írva a teremtéstörténetben az átvitt értelmű, vagy jelképes, szószerint értendőnek kell lennie, mert a szombat az egy 24órás nap, ezért a 6 nap nem 600 millió év, vagy 3,5 milliárd év hanem 6x24 óra.
(Más kérdéshez is írogatok választ ezért lehet hogy nem mindig fejtem ki magamat teljesen)
PencroftTivald
""A bibliai kép nem egyeztethető össze az evolúciós képpel." - csak ha szószerint veszed"
https://www.youtube.com/watch?v=ifTFCH80xF0
Itt evolúcióval kialakultak teljesen maga maguktól mozgó, mászó robotok. A kutatók itt eszközként használták az evolúciót arra, hogy mozgó mászó robotokat teremtsenek, ehhez meg kellett teremteniük olyan alkatrészeket, amik képesek maguktól véletlenszerűen összekapcsolódni, valamint olyan könyezetet teremtettek, amelyben az evolválás iránya a minél jobban mozgásképes robotok kifejlődését határozta meg.
Ha én erre összefoglalóan azt írom, hogy a kutatók mozásképes robotokat teremtettek, és ha valaki erre a mondatról azt állítja, hogy ez szó szerint azt jelenti, hogy a kutatók tervezőasztalon összemérnökösködték a dolgot, akkor az nem szó szerint értelmezett, hanem totálisan önkényesen beleképzelt egy értelmezést a mondatba.
Az a mondat ebben az esetben, hogy a kutatók robotokat teremtettek az összekapcsolódásra képes alkatrészekből (analógia a Föld porából), az SEMMMIT SE MOND ARRÓL, HOGY A ROBOTOKAT MIKÉPPEN TEREMTETTÉK!
Mutasd meg légyszi, hogy a Biblia hol ír olyat szó szerint, amiből biztosan tudható, hogy az Isten kapásból készre teremtett mindent a Föld porából.
A II. teremtési részben tényleg vehető így, mert ott még a növényzet és az állatteremtés előtt létrejön az ember. Ám ennek a sorrendnek totálisan ellentmond az első sorrend, ahol viszont előbb vannak a növények, állatok, majd csak a legvégén az ember, amely sorozat viszont lényegesen jobban összeegyeztethető a tudomány álláspontjával, és amely akár utalhat egy kialakulási sorozatra is. Mivel a két teremtésben a sorren nem összeegyeztethető, így váélasztani kell (vagy volt a nagy teremtésben egy kisebb második), és én az első sorrendet választom.
Ennek tükrében, pontosan Te mit is veszel szó szerint, ami miatt a Biblia szó szerint nem egyeztethető össze az evolúcióval?
Kérdező: ""Nincs más verzió!"- De fanatikus vallásos vagyok. (Liberális-konzervatív) Teljesen elfogadom és hiszem azt ami a bibliában benne van."
Te most tényleg ilyen hülye vagy???
Azt kérdezem tőled, hogy mi van a teremtési sorrendben leírva SZÓ SZERINT!!!
Növények, állatok, ember
Vagy:
férfiszerű lény, növények, állatok, Éva (a férfi igazán ekkor lesz férfi is)
Elhiszem, te szerencsétlen, hogy szó szerint értelmezel, de mire jutottál abban, amit nem lehet szó szerint értelmezni, mert egymásnak tök ellentmondó???
"És formált vala az ÚR ISTEN az embert a földnek porábó, és lehellett vala az Ő orraba életnek szellemét. Így lőn az ember élő lélekké (vagy szellemé)"
Itt nyílván egyértelműen szószerint Isten egy megformázott anyag (sárt is jelent) belelehelt (Isten szellem, tehát a lehelete nem levegő mint azt néhányan álltják) ez a szellem belekerült ebbe az anyagba és élővé(hússá, csonttá..stb.) vált. Kialakult a fejlett lélek. Folyamatosan a szellem generálja a lelket.( És szex útján tovább adódik a lehelet(szellem) a magzatra és így kifejleszti (a szellem) a lelket neki is (évek alatt).
Egyébként egy program nem tud véletlenül számot generálni. A forráskódot valakinek megkellet írnia.
Kedves Cerevisiae, félreértesz :)!
A kérdező írta:
"A bibliai kép nem egyeztethető össze az evolúciós képpel."
Mire én: de, csak a Teremtést vegye népmesének. (Vagyis ne vegye szó szerint)(Vagyis csak akkor nem összeegyeztethető, ha szószerint veszi). Ahogy amúgy rengeteg hívő teszi. Köztük a pápa, a bíborosok, és számtalan egyházi vezető. Már János Pál pápa is kijelentette, hogy elfogadja az evolúciós elméletet.
Későn kapcsolódtál be a buliba, én már délután óta osztom az észt :D.
Cerevisiae, A teremtési sorrendet már én is feldobtam, 2x is.
Kedves kérdező, a Brian életét is láttad?
Amúgy meg a következő filmed az Őslakó (Man from Earth) legyen. Max kiakadsz.
Itt is van:
https://www.youtube.com/watch?v=sDLP5JWWTWA
Szépen elcsorog beszélgetés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!