A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
"Amúgy is elkárhoznak a katolikusok, de aki nem hisz ebben az is." - Az előbb írtam is neked, Intelligens Tervezés, az... Esélyed kevesebb, mint túlélni a Marson mindennemű védőruha és élelmiszertartalék nélkül de... ISTEN SZERET!
"Nem mert a 7.nap a szombat ami nem 1milliárd év. Erről beszéltem előbb. Tehát itt mindenképpen 6x24 óra a logikus." - ez már megint miééért? de miééért? HOL A LOGIKA?
"Kérdező, te tényleg össze tudod egyeztetni a keresztény Istenképpel azt, hogy aki minden parancsolatot betartva, mások jólétéért dolgozva, őszinte hittel élve is elkárhozik, csak mert ő képes összeegyeztetni a hitét azzal a ténnyel, hogy az evolúció tényleg működik?
Tudod a Biblia azt is tanítja hogy ne ítélkezz Isten helyett, így azért ezen kijelentéseid után megkérdőjelezhető, mennyire is vagy őszinte keresztény, mintsem inkább egy unatkozó troll, aki otthonról, névtelenül kötekedik a neten..."
Nem ítélkezem (egyébként amit mondtam előbb a pápáról az olyan mint a darwini evolúciós elmélet) csak ismerem Istent. Aki nem hisz az elkárhozik. Istennek van tekintélye. Aki az evolúciót elfogadja az meghazudtolja Istent. Ugyanis ha az ember a majomból fejlődött ki nem kellet volna Krisztusnak meghalni a kereszten, vagy Noénak a bárkában megmenteni az állatfajokat, meg az embert sem, hát nem majd megint újra kifejlődik és kész.
"Nem mert a 7.nap a szombat ami nem 1milliárd év. Erről beszéltem előbb. Tehát itt mindenképpen 6x24 óra a logikus."
Ami Istennek egy nap, az az ember számára akármennyi idő is lehet. Semmiféle órákról a Biblia nem ír.
Isten olyanra teremtette az Univerzumot, hogy abban az idő a különböző feltételektől függően másképpen telik.
Ez az amit már biztosan tudunk. Tudjuk, hogy Isten világában csak szituációtól és a megfigyelő helyzetéből adódik, hogy mennyire gyorsan telik a megfigyelő és a megfigyelt által telő idő.
Ez az egyetlen tény. És a Biblia már megint semmi olyasmikről nem ír, amit te beleköltesz abba.
Napok telhetnek Isten életében is, meg az ember életében is, de azok hossza drámaian eltérhet egymástól. Ha Isten úgy találta, hogy a hetedik napon legyen pihenőnap, az attól az emberre ugyanúgy lehet igaz, függetlenül attól, hogy az ember napjai sokkal de sokkal gyorsabban telnek, mint Istené.
"Amúgy is elkárhoznak a katolikusok, de aki nem hisz ebben az is."
Atya ég....!! De a 10 parancsolatot betartod legalább? Legalább azt, hogy ne ölj!
"Tehát az egyház nem hírdetheti az evolúciót, miközben Jézus 4.napos hullákat támasztott fel 3 szóval."
Nyugodtan állíthatja, mert Isten egy halom olyan természeti törvényt teremtett, aminél látjuk hogy a dolog rettentően lassan működik. Pl. röghegységek is lassan keletkeznek, vagy csodálatos cseppkőbarlangok is, pedig biztosan tudna cseppkőbarlangot is teremteni egy csettintéssel, mégsem teszi, vagy csak nagyon ritkán.
Te, barátom, Isten természeti törvényeinek működését tagadod meg, és ezzel magát az Istent káromlod. Így én arra szavaznék, hogy te fogsz bűnösként megjelenni Isten színe előtt, már csak azért is, mert még a Bibliában írtakat is meghamisítod, és átköltöd.
Ha ilyeneket mondasz, akkor mégsem ismered, legfeljebb egy magadnak kitalált istent, de semmiképp nem a Bibliai JHVH-t.
A másik probléma hogy emellett olyan témában próbálsz vitázni, amit szintén nem ismersz, ha ilyesmiket állítasz hogy max újra kifejlődik valami... egyrészt az evolúciónak nincsen célja (hacsak nem abból indulunk ki hogy Isten terelgette közben a dolgokat), azaz ha valami kipusztult, nem fog újra kifejlődni.
Másrészről van neked gyereked? Szerinted milyen hozzáállás az, hogy ha hülyeséget csinál, hadd pusztuljon el, majd csinálok másikat? Ezzel kapcsolatban ismét csak az első megállapításomat tudom mondani, vagyis ha ilyesmiket képzelsz róla, az biztos, hogy a keresztény Istent nem ismered.
"Aki nem hisz az elkárhozik."
A katolikusok is hisznek, meg te is, mégis te fogsz elkárhozni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!