Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/1223 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem, csak Amerikában vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy a Föld csak pár ezer éves...tévedtem.

Remélem kérdező, hogy csak egy troll kisgyerek vagy, aki unatkozik a szünetben. Remélem, hogy egyszer megjön majd az eszed és elkezdesz reálisan gondolkodni.

Az Erő legyen veletek.

2016. okt. 30. 09:39
 162/1223 A kérdező kommentje:

"Innentől kezdve totálisan mindegy, hogy te mit fogadsz el, mert a tények attól tények maradnak, hogy te mit és hogyan hazudsz bele a Bibliába."- A bibliai világképet ha valaki szószerint értelmezei akkor negálnia kell a darwini evolúciót, ugyanis a ket világképben tett állítások egymást kizárják.

Pl.: A majom nem fejlődött emberré a bibliai teremtéstörténetben. A 6 nap az 6x24 óra, mivel a Isten a szombatnapot megszentelte, ami a zsidóvallásban egy szent nap és nem évmilliókig tart a "sabbat", tehát nyílván itt az író (Mózesnek tulajdonítják, de valaki ezzel se teljesen elfogadott dolog) szószerint érti a napokat. Azért fogalmaz úgy hogy "lős este és lőn reggel"- tudtommal nem millió évek alatt van ez így. (Bár nekem mikor először olvastam az tűnt fel hogy mielőtt napot teremtett már volt reggel és este. De ettől függetlenül el lehet fogadni, mivel feltételezhetjük hogy Istenből árad a "teremtő" vagy "életet adó" fény). Tehát nem jelképes, mindenképpen szószerint értette az író. (Jézus is szószerint értelmezhette ezt, tehát aki vallásos az szószerint kell hogy értelmezze, ha nem az nem keresztény, hanem más vallású. Mivel lehet jelképesen értelmezni, ember valhatja hogy van egy Isten aki evolúcóval teremtett sok millió év alatt, de az nem keresztény[keresztény="krisztusi" szóból ered, ami azt jelenti a görögben, hogy olyan mint Krisztus, vagy krisztusé, tehát ha ezt jelenti a keresztény[nem a keresztből ered a szó] akkor nyílván úgy kell élnie, úgy kell gondolkodnia, azt kell vallania, mint Jézus Krisztus. Hiszen ha én követem mondjuk Michel Jackson, akkor olyan ideológiát veszek fel mint ami neki van. Azt vallom amit ő, erkölcsileg úgy élet mint ő.].)

A biblia szerint bűn zsoldja a halál, és (Pál is mondja hogy az első Ádámmal jött be a halál, és a második Ádámmal[Krisztus a második Ádám] pedig az örök élet, tehát feltételezhetjük jogosan hogy Ádámnak és Évának örök élete volt, nem volt még halál, majd a bűn után jött be. Hiszen ezt Isten mondta nekik. ("amely napon eszel annak a fának gyümölcséből, bizonnyal halálnak halálával halsz.") És nyílván tudta értelmezni Ádám (mondjuk nekem ez nem jutott eszembe hogy tudta e értelmezni, de az tünt fel [mikor elsőnek olvastam] hogy a kígyó és Éva milyen nyelven beszélhettek?) Mivel az állatoknak nevet adott, felismerte Évát, tehát volt értelme. Az igaz hogy még nem tapasztalta meg, de biztos Isten elmagyarázta neki, csak azt már nem írja a bibila, mivel az olvasónak nem kell elmagyarázni ezt.

Meg mint előbb írtam Noé története sem logikus (én azt is szószerint veszem) vagy az evangéliumok sem logikusak (én azt is szószerint elhiszem). Tehát ha valaki egészében vizsgálja meg a Bibliát, akkor nyílvánvaló számára hogy ha Isten emberei természetfölötti csodákat tudnak tenni(nem csak Jézus támasztott fel halottakat, vagy gyógyított, vagy nem csak őt követték természetfölötti jelek) akkor egyértelmű hogy maga a Teremtőnek is természetfeletti hatalma van, így nincsen rászorulva az evolúciós módszerekre. (Tehát hogy több millió évek alatt fejlessze ki az élőlényeket, hiszen csak szól és előáll[egyébként valahol levan írva ilyen is a bibliában hogy "Isten holtakat megelevenít és nemlevőket meglévőknek szólít"- tehát hogy szól és van. Tehát isteni személy szó teljes értelmezésében.]

Tehát ezért nem szeretem ha valaki mixeli a kettőt és kereszténynek vallja magát, mert nem az, hanem egy más vallású. És azért sem lehet evolúció a 6 napos teremtés, mivel alapvetően természetfeletti módon írja le a teremtést(ahogyan ezt már sokan észrevették, hogy előbb növények aztán nap.) és mivel még nem volt halál, (ugyanis nem lehetett, ha az ember meghal hova kerülne a lelke, hiszen már a paradicsomban van[tudtommal a paradicsom és az Éden ugyanaz] és Istennel beszél személyesen, úgy mint én egy másik emberrel az utcán) és az evolúcióhoz (tudományos nézetekben) kell hogy legyen halál, hiszen azok a fajok akik nem fejlődtek kihaltak, akik igen túlélték. De ha nem kell túlélni akkor nagyvalószínű hogy nincsen fejlődés, ha az illető azt állítja hogy van fejlődés halál nélkül is, akkor az már megint egy vallásos megközelítése az egyésznek. (hiszen a tudomány nem ismeri el a bibliai feltámadást, vagy a halál nélküli életet..stb.) Tehát mindenképpen ha valaki azt állítja hogy keresztény akkor szószerint kell vennie a bibliai teremtéstörténetet, ha nem veszi szószerint, akkor más valami más vallású, ami valahol a tudományos álláspont és a bibliai álláspont között foglal helyet az élet létrejöttében.

A keresztény Jézussal ért egyet. A nem keresztény vallású, hanem valami más vallású pedig más vallásalapító személlyel (hiszen nevezhetjük Jézus vallásalapítónak, nem?) ért egyet.

2016. okt. 30. 10:07
 163/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"A bibliai világképet ha valaki szószerint értelmezei akkor negálnia kell a darwini evolúciót, ugyanis a ket világképben tett állítások egymást kizárják."

Kár, hogy erre te eddig semmilyen példát mutatni a Bibliából nem tudtál mutatni.

2016. okt. 30. 10:13
 164/1223 Cerevisiae ***** válasza:
93%

"Pl.: A majom nem fejlődött emberré a bibliai teremtéstörténetben."

A Biblia semmit, de semmit se mond arról, hogy a Föld porából hogyan lett az ember. Hogy majomból lett vagy sem, azt a Bibliából nem tudjuk.

Semmi olyat se mond a Biblia az I. teremtéstörténetben, hogy közvetlenül a porból lett teremtve az ember, és semmi más sem.

Semmi de semmi olyat nem állít a Biblia, amit te belehazudsz a közvetlen gyurmázásról.

Ilyenről kizárólag csak a II. teremtéstörénetben lehet szó, de még ott sem szó szerint, csak kikövetkeztethető. De két teremtéstörténet van, és ott is keletkezik ember, és ott kb. pont a tudomány szerinti módon.

2016. okt. 30. 10:17
 165/1223 A kérdező kommentje:
"Kár, hogy erre te eddig semmilyen példát mutatni a Bibliából nem tudtál mutatni."-Ott van a 162-esben.
2016. okt. 30. 10:17
 166/1223 A kérdező kommentje:

Tehát egyszerűen hogy értehtőbb legyek:

A fenti részletes leírással azt akartam írni, hogy ha valaki hisz Istenben, Jézusban, akkor nyílván hisz a csodákban is amit Jézus tett, illetve amit az apostolok tettek, és ha a csodák létezését tényként éljük meg akkor eltudjuk fogadni hogy Isten 6 nap alatt teremtett (mivel ez természetfeletti teremtésmód, ugye?)

2016. okt. 30. 10:24
 167/1223 Mojjo ***** válasza:
100%

Figyelj, egyszerüsítsük le a dolgokat. Jelen állás szerint itt tartunk:

- nem tudod, mi az az ősrobbanás

- nem érted az abiogenezist

- nem érted sem azt, hogy mi tartozik az evolúció témakörébe és mi nem, sem azt, hogy hogyan működik az evolúció

- nem ismered a különböző keresztény egyházak bibliaértelmezéseit, illetve azt sem tudod, hogy a bibliát egyáltalán értelmezni kéne

- nem érted a bibliában leírtakat

Szóval itt tartunk. Nincs ezzel gond önmagában. Két út van előtted:

1, némi alázatot erőltetsz magadra mind a tudománnyal, mind a teológiával kapcsolatban, és elkezdesz tanulni

2, megmaradsz jelen állapotodban

Ha az 1-es verziót választod, akkor fontos az _őszinte_ érdeklődés. Próbáld megérteni, feldolgozni az információkat. Ne azt keresd, hogy a jelen tudásoddal - vagy inkább nemtudásoddal - hogyan tudsz belekötni azokba az ismeretekbe, amiket emberek generációinak sokasága kőkemény vérverejtékes munkával összeszedett. Ha úgy érzed, bele tudsz kötni, 99,99%, hogy csupán a téves/hiányos információid miatt van. Tanulj tovább, próbáld értelmes egésszé gyúrni magadban az ismereteket, fedezd fel az összefüggéseket, és ha valamit nem értesz, kérdezz - ne okoskodj, hogy márpedig az hülyeség, hanem őszinte érdeklődéssel és tudásvággyal kérdezz, a válaszokat próbáld megérteni, feldolgozni stb stb.

Ha ezt az utat követed, pár év alatt rengeteget fejlődhetsz.

2, Követheted ezt az utat, a pangás, sehova nem fejlődés útját és élhetsz teljes, boldog életet így is. Ugyanakkor ha ezt az utat követed, akkor:

- NE kritizáld a tudományt: nem értesz hozzá, semmilyen szinten.

- NE próbáld meg megmondani, ki a keresztény hívő és ki nem: mélyen sértő más hívőknek és csak saját tudatlanságodból sározod mások hitét.

A döntés a tiéd. Persze követheted a 2,-es utat és kritizálhatsz nulla tudással és rálátással mindent és mindenkit, de ez intellektuálisan, emberileg és hívőként is vérciki, ráadásul alja dolog.

2016. okt. 30. 10:24
 168/1223 A kérdező kommentje:

"Figyelj, egyszerüsítsük le a dolgokat. Jelen állás szerint itt tartunk:

- nem tudod, mi az az ősrobbanás

- nem érted az abiogenezist

- nem érted sem azt, hogy mi tartozik az evolúció témakörébe és mi nem, sem azt, hogy hogyan működik az evolúció

- nem ismered a különböző keresztény egyházak bibliaértelmezéseit, illetve azt sem tudod, hogy a bibliát egyáltalán értelmezni kéne

- nem érted a bibliában leírtakat

Szóval itt tartunk. Nincs ezzel gond önmagában. Két út van előtted:

1, némi alázatot erőltetsz magadra mind a tudománnyal, mind a teológiával kapcsolatban, és elkezdesz tanulni

2, megmaradsz jelen állapotodban

Ha az 1-es verziót választod, akkor fontos az _őszinte_ érdeklődés. Próbáld megérteni, feldolgozni az információkat. Ne azt keresd, hogy a jelen tudásoddal - vagy inkább nemtudásoddal - hogyan tudsz belekötni azokba az ismeretekbe, amiket emberek generációinak sokasága kőkemény vérverejtékes munkával összeszedett. Ha úgy érzed, bele tudsz kötni, 99,99%, hogy csupán a téves/hiányos információid miatt van. Tanulj tovább, próbáld értelmes egésszé gyúrni magadban az ismereteket, fedezd fel az összefüggéseket, és ha valamit nem értesz, kérdezz - ne okoskodj, hogy márpedig az hülyeség, hanem őszinte érdeklődéssel és tudásvággyal kérdezz, a válaszokat próbáld megérteni, feldolgozni stb stb.

Ha ezt az utat követed, pár év alatt rengeteget fejlődhetsz.

2, Követheted ezt az utat, a pangás, sehova nem fejlődés útját és élhetsz teljes, boldog életet így is. Ugyanakkor ha ezt az utat követed, akkor:

- NE kritizáld a tudományt: nem értesz hozzá, semmilyen szinten.

- NE próbáld meg megmondani, ki a keresztény hívő és ki nem: mélyen sértő más hívőknek és csak saját tudatlanságodból sározod mások hitét.

A döntés a tiéd. Persze követheted a 2,-es utat és kritizálhatsz nulla tudással és rálátással mindent és mindenkit, de ez intellektuálisan, emberileg és hívőként is vérciki, ráadásul alja dolog."

1. Értem az abiogenezist.

2. Értem az evolúciót, csak nem fogadom el tényként, hanem csak egy elméletként.

3. Értem mi az ősrobbanás.

4. Érem hogyan működik az evolúcia, csak az nem illeszthető be a vallási nézetekbe, mivel túl földhöz ragadt nézet.

5. Ismerem a különböző egyházak biblia értelmezését, aki nem így értelmezi a bibliát az rosszul értelmezi, mivel Jézus maga is így értelmezte és Ő fog megítélni élőket(igazak) és holtakat(gonoszak) [itt az élők és holtak nem biológiailag értem] (Mivel Ő ÍTÉL AZ EGYHÁZ SZERINT IS, ÉPPEN AZ Ő VÉLEMÉNYE SZÁMÍT, HA MEG TÉNYLEG ÍGY VOLT AKKOR NYÍLVÁN. Őszintén volt itt aki azt állított hogy vallásos, elhiszi ő mindazt ami az evangéliumban van leírva (tehát holtak feltámasztása, betegek gyógyítása)

6. Értem a bibliában leírtakat, mivel egészében kell nézni. (Újszövetség és az Ószövetséget egyészében kell nézni.)

7. A biblia szerint levan írva ki a keresztény. (Páli levelekben, meg sok helyen)

8. Ti nem hiszitek el hogy Illés és Énókh nem halt meg? (Pál azt mondja, ha így vélekedett Isten hatalmáról, akkor logikus hogy a 6 napos teremtést is szószerint elfogadta.)

2016. okt. 30. 10:34
 169/1223 A kérdező kommentje:
Én sohasem fogok megalázkodni a tudomány előtt. (Mivel semmit sem ér a tudomány. Ezt Pál mondja)
2016. okt. 30. 10:46
 170/1223 A kérdező kommentje:
A 2. utat választom mivel Jézus is ezt választaná. Nemde?
2016. okt. 30. 10:46
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!