A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ez a kérdés ki fog-e kerülni a tudományok rovatból?
Vagy a moderátorok itt is megvárják a jubileumot: legalább egy hét, vagy 1000 válasz?
És amikor már nem lehet többet kicsikarni a kérdésből, akkor kerül végre a helyére?
Kérdező
1.Nem az a keresztény aki annak nevezi magát hanem az akit Isten annak nevez!
2.A biblia a Szent Lélektöl inditattva íródott, és az is magyarázza nem pedig a tudomány és nem is Darwin.
3.A Szent Lélek elleni káromlás soha nem lessz megbocsátva
4.A biblia saját magát is magyarázza.
Ahogy a sátán meghamisitotta Isten szavát az édenben ma is azt teszi.
Isten hatalmát, mindenhatóságát, igazságosságát, szeretetét nem lehet összemosni az evolucióval, mivel mind az ellentéte.
Viszont az evolució bizonyos értelemben müködik aminek a kezdete meg is van határozva
1Móz 3:17 Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.
1Móz 3:18 Töviset és bogáncskórót teremjen teneked; s egyed a mezőnek füvét.
1Móz 3:19 Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszel.
Inentröl kezde müködőképes az evolució azon része amit biológiailag, fizikailag, kémiailag, tárgyilag, bizonyitható.
Más téma
Isten nem mond feltételes gondolatokat dolgokat Ő határozottan beszél
"BIZONY"
Sátán viszont a forditottja-feltételes módon mondja
"HA ISTEN FIA VAGY"
"TÉNYLEG AZT MONDTA ISTEN"
A két hatalom közzül melyik az amelyiknek fejet hajtunk?
Istent szerető ember válasza:
BIZONY AZT MONDTA ISTEN!!!!
162-es:
BLABALBLABAL.... teológia blabla... természettudományos szempontból ismételten irreleváns
168:
"1. Értem az abiogenezist." - fogalmad sincs róla.
"2. Értem az evolúciót,": - fogalmad sincs róla."
"csak nem fogadom el tényként, hanem csak egy elméletként." - fogalmad sincs róla, hogy itt az elmélet =tény
"3. Értem mi az ősrobbanás." - fogalmad sincs róla.
"4. Érem hogyan működik az evolúcia," - fogalmad sincs róla.
"csak az nem illeszthető be a vallási nézetekbe, mivel túl földhöz ragadt nézet." - fogalmad sincs róla.
"Én sohasem fogok megalázkodni a tudomány előtt" - mert fogalmad sincs róla.
"162-es:
BLABALBLABAL.... teológia blabla... természettudományos szempontból ismételten irreleváns
168:
"1. Értem az abiogenezist." - fogalmad sincs róla.
"2. Értem az evolúciót,": - fogalmad sincs róla."
"csak nem fogadom el tényként, hanem csak egy elméletként." - fogalmad sincs róla, hogy itt az elmélet =tény
"3. Értem mi az ősrobbanás." - fogalmad sincs róla.
"4. Érem hogyan működik az evolúcia," - fogalmad sincs róla.
"csak az nem illeszthető be a vallási nézetekbe, mivel túl földhöz ragadt nézet." - fogalmad sincs róla.
"Én sohasem fogok megalázkodni a tudomány előtt" - mert fogalmad sincs róla."- Pl..: Ha én azt mondom hogy aki néger a h*moszexuális, akkor nem állíthatod azt hogy nekem igazam van és nem minden néger h*moszexuális.
174-es válaszolónak: Köszönöm, legalább valami értelme volt az itteni szófosásomnak!
Kedves Mojjo! Láttad a filmet? :D
176-os válaszra:
Blablabla. Nézel, de nem látsz. Hallgatsz, de nem hallasz.
Én nem azt mondom hogy a bibliát általánosan elfogadott ténynek kell elismerni, hanem azt hogy nem lehet össze egyeztetni az evolúcióval, hiszen megis írtad te magad hogy nem lehet.
Itt van a magyarázat arra hogy a kettő nem egyenlő:
"pfff, Valóban, mint ahogy Gabriel.Tailor testvérünk is írja, sok hűhó semmiért.
Még mindig a tudományok rovatban vagyunk, mégis a vita legalább 80% teológia.
Külön szomorú, hogy bár a kérdező a tudományok rovatban tett fel kérdést, kb meg sem hallgatja a tudományos érveket. Sajnálattal látom ezt a fajta szelektív látásmódot.
De azért ne hagyjuk komment nélkül. Viszont a korábbi részletes kifejtéseknek semmi értelme.
Szóval:
152-es válasz:
ad1, tök felesleges telefoloodolni az oldalt. A kommentjeinkből elég csak az odavágó részleteket idézni, lásd csak:
"1, A biblia szerint a halál a bűnnel jött be a világba." - akkor az élőlények maradványai miért rétegesen rendeződnek el? Miért nm találtak még az őshüllő csontok mellett emberit?
"2. Ha a biblia világképbn evolúcióról lenne szó, akkor Istennek nem kellett volna emberré válni és megváltani az emberiséget." - ez már a ti problémátok, hogy hogy interpretáljátok a dogmatikáitokat a valósághoz. Sajnálatos ez a szűklátókörűség, hogy szögesen szembementek vele.
"3. Noé története." - Egy MESE. 1000+1 helyen támadható sztori, semennyi kézzel fogható realitást nem tartalmaz. De azért külön köszönet a privátban a Noé pucér, erkölcstelen részegeskedését bemutató sztorinak, melyben mivel a fia meglátta a farkát, ezért kitagadta, s mivel a másik kezelte a másnapját, azt tette örökösének. Igen szórakoztató volt.
"4. A biblia szerint nem volt húsevő. Csak növényevő," - Mese-mese mátka! Ha azt írták volna le, hogy a tengerimalacokat meg hátulról kell táplálni, akkor te valóban oda nyomnád a répát nekik. Szegények!
"Ezért fogadom el a mikroevolúciót. De a makrot nem." - Nincs mikró és makróevolúció, csak a vallásos bigottoknak, mert azért résnyire ki kell nyitniuk a szemüket, hogy hasra ne essenek.
"A gén,DNS (mint kód) maga az ember és ugye az evolúcióval fejlődik az élőlény, tehát a lelke(genetikája) úgymond "reinkarnálódik". (Hiszen magasabb úgynevezett "kasztba" kerül. Fejlődik.
Ezért használtam a vallás szót, de ez nem pontos inkább világkép." - Annyi faxságot hordasz össze egy mondataban, hogy a fejem belefájdul. A gén nem DNS, és nem maga az ember. Nem az élőlény, hanem a populáció evoloválódik. A lelke nem a genetikája. Nemkerül semminek se nevezett kasztba sem. Nincs reinkarnáció. És még mindíg nem vallás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!