Hogyan lehet bebizonyítani algebrai módszerekkel, hogy a valós számok asszociatívak és kommutatívak?
A rámutatás a fele munka a kijavításban.
Nincs olyan szakirodalom, ami helyetted elvégezné a megértés munkáját. De ha ragaszkodsz hozzá, hogy ajánljak, én ezekkel kezdtem: [link]
A logikai áttekintő eléggé se füle, se farka, ezt ő maga is írja magáról, hidd el neki. Onnan kezdd, ahol a halmazelméleti axiómákat ismerteti.
Csak nyilvánosan válaszolok.
Az első gondolatom az volt, hogy úristen, de régen találta valaki azt érvnek, hogg valaki más aszonta, hogy higgyék el neki.
A második az, hogy miért kérsz tanácsot, ha aztán nem fogadod meg. Soha nem mondtam, hogy ha beleolvasol a közepén, bármi hasznod származik belőle. De ha már ezt tetted, miért nem keresed benne vissza az összes szót, amit nem értesz?
Aztán még arra is gondoltam, hogy valószínűleg arra gondolt a szerző, hogy 5+5+5+5=4x5 módon nem lehet definiálni a szorzást, mint arra már magam is voltam szíves felhívni a figyelmet pâr oldallal ezelőtt, de le se szartátok. Sajnos nem találtam meg a könyvét online, úgyhogy ebben nem lehetek biztos. Lehet, hogy másra gondolt, ami igaz, de nekem most nem jut eszembe, meg az is lehet, hogy tévedett. Azért ha valaki hajlandó lenne fogadni velem, feltenném minden földi vagyonomat meg a fél vesémet arra, hogy eltaláltam, mire gondolt.
Valami 0-1 mértékről meg prímszorzatról ír az emberünk abban a részben aminek a végén ez olvasható. Bele kavarja még a természetes számokon kívül az egész számok struktúráját, meg valami rendezést is. Aztán olyasmi is olvasható, hogy kimutatható, hogy a két struktúrának létezik izomorf prímhatványa, ami fogalmam sincs, hogy mit jelent. És akkor még jön azzal, hogy az olyan struktúrában ami olyan mint az egészeké, nem lehet úgy definiálni az összeadást, hogy kielégítse azokat az axiómákat, amiket a másik is kielégít. Persze még megjegyzi azt is, hogy erről könnyen meglehet győződni, amit én nem csak nem hiszek el, de ténylegesen fel sem tudom fogni, hogy miről lehet szó...
Mint írtam nem vagyok matematikus, de lehetségesnek tartom, hogy ha történt volna fogadás, nézhetnéd az időpontot a veseműtétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!