Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet bebizonyítani...

Hogyan lehet bebizonyítani algebrai módszerekkel, hogy a valós számok asszociatívak és kommutatívak?

Figyelt kérdés
Mert az ember alapból tudja, hogy így van. De mégis, valamilyen számítást elvégez a fejében, akaratlanul is, ami következtében "érzi", hogy az összeadásban a tagok felcserélhetőek és csoportosíthatóak! De hogyan lehetne levezetve matematikailag is bizonyítani, hogy összeadásnál a tagok felcserélhetőek, akármennyi is van belőlük, és bárhogy csoportosíthatóak, akármennyi is van belőlük? Sőt, felcserélhetők és csoportosíthatók is egyszerre!
2017. aug. 4. 13:24
 101/147 A kérdező kommentje:
Kérlek szépen! Ezentúl legyél nagyon jó, és rávezetés és körülírás helyett mindig szépen és érthetően magyarázd el az illetőnek, amire kíváncsi!
2017. aug. 20. 15:50
 102/147 anonim ***** válasza:
Magyarázzon neked, akinek hét anyja van. Menjél inkább puffogni a játszótérre. Rúgj szét egy homokvárat.
2017. aug. 20. 15:51
 103/147 A kérdező kommentje:
Nem szoktam rombolni. Te azt az utat választottad, hogy inkább elmondod a másiknak, hogy ez meg az rossz, de hogy hogyan kell, azt már nem mondod el. hatalmas energiákat fordítasz arra, hogy elmond, hogy ki mit rontott el, az energiát nem sajnálod, magyarázatot viszont nem adsz. Tehát az infót sajnálod, és nem az energiádat. Sajnálom, hogy egyes emberek ezt ették veled! Te egy remek ember vagy, ne haragudj a tanáraidra, hisz ők is pont azért nem magyaráztak el semmit, amiért most te sem! Ők gyengék voltak, és a belső haragjuk erősebb volt. Te ne legyél ilyen, győzd le a belső haragod, és legyen célod minél könnyebben és érthetőbben elmagyarázni a dolgokat!
2017. aug. 20. 16:07
 104/147 anonim ***** válasza:
Valóban nagyon nehéz lehet komparatíve ennyire hülyének lenni, de azzal, hogy akkor cserébe megpróbálsz akárhogyan is lenyomni, csak azt erősíted bennem is meg a többi olvasódban is, hogy egy komplexusos kis görcs vagy. Nem tudom, miért pont a tanáraimat pécézted ki magadnak, ilyenkor inkább a szülőket vagy a rendezetlen szexuális életet szokták nyomatni a magadfajták.
2017. aug. 20. 16:12
 105/147 A kérdező kommentje:
Ne idegeskedj, én sem beszéltem veled így! Ha a szüleid nem látogatnának rendszeresen, vagy ha a feleséged elhanyagolna, attól még nem azon vezetnéd le a feszültséged, hogy senkinek nem magyarázol el semmit. Ellenkezőleg, azt akarod adni, amit te is kaptál. Nyilván nem magyaráztak el neked semmit, úgy érzed szándékosan, és úgy érzed, nem érdemelted volna meg. Én is így gondolom. Okos vagy és tehetséges. Kívánom, hogy nagyon jó kapcsolatod legyen a szüleiddel/nagyszüleiddel. A pároddal pedig sok boldog percet, sőt, sok boldog évet kívánok! Pótoljatok be mindent, amire nem volt időtök!
2017. aug. 20. 16:22
 106/147 anonim ***** válasza:

Kérdező, olyasmit kérdezel, ami szembeállítja a matematika formalizmusát az emberi elme intuitivitásával. A matematika hosszú története alatt ezeket a tényeket maguktól értetődőknek vélték, és nyugodt szívvel hivatkoztak rájuk a „bonyolultabb” problémák feltárásának eszközeként. Ezért tarthatott a matematika ott, ahol, mielőtt az igazán alapvető alapjaival foglalkozni kezdtek volna.

Ez a próbálkozás úgy kezdődött (vagy legalábbis fontos mozzanata volt), hogy Bertrand Russell 1901-ben logikai ellentmondást talált az addig evidensnek tartott állítások logikus következményei között. („Ha van egy A halmaz, amely tartalmaz minden önmagát tartalmazó halmazt, A tartalmazza-e önmagát?”) Mivel pedig ilyesmi előfordulhatott a matematika egy ilyen alapvető területén, az egészet újjá kellett építeni kőkemény formális alapokra, hogy véletlenül se fordulhasson ilyen elő újra.

Ezért tehát egy matematikai bizonyítás során véresen komolyan veszik azokat a nüanszokat is, amik amúgy a józan ész alapján napnál világosabban látszanának; és éppen mivel ez a kérdés ennyire alapvető dolgot feszeget, rengeteg az ilyen buktató minden bizonyítási kísérletben. Ha például az abszolút nulláról, illetve abból a pár axiómából be akarod látni, hogy 1+1=2, bármilyen fájdalmasan egyértelmű, puszta matematikai formulákkal több száz oldalt vesz igénybe a bizonyítás.

2017. aug. 21. 00:59
 107/147 anonim ***** válasza:
2017. aug. 21. 06:16
 108/147 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy nem vagyok tanár."

Ez az a pont, amikortól is nincs miről beszélnünk. Valószínűleg nem is sejted, de mindkettőnk számára nyilvánvaló, hogy miért problémás ez a mondat. Hiába ösztönöznél arra, hogy megfontoljam amit írsz, ezzel a kijelentéseddel a hitelességedet adtad fel. Gondolom megérted, ha ilyen körülmények között visszautasítom az egyébként is kifogásolható kritikádat.

2017. aug. 27. 10:00
 109/147 anonim ***** válasza:
Kérlek, nem én vesztek vele, ha te hülye maradsz. Eddig is tudtad, hogy matematikus vagyok, tehát nem tanár.
2017. aug. 27. 10:13
 110/147 anonim ***** válasza:
Végzettség alapján matematikus vagy, ez igaz. De vajon mi a helyzet akkor, ha valakinek fizetnek azért, hogy tanítson, bármilyen papírja is van?
2017. aug. 27. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!