Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért illegális kritizálni a...

Miért illegális kritizálni a linuxot?

Figyelt kérdés
Leírtam hogy egy sz*r aztán törölték a kérdést

2023. jún. 14. 09:35
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/419 A kérdező kommentje:

Töröljék a kérdést a linux-patkány szuper jedi teljesen ráizgult és nem adhatja fel! 🙂

Erre mondtam én azt hogy linuxmániás.

"Patkányféreg

Féregpatkány

Linuxféreg"

Másoljam be hogy te miket írtál? De nem másolom be mert nem érdekel.

Nyugodjál már le te hülyegyerek. Priviben is csak ennyi választ kaptál.

Vesztettél fogadd el nincs tovább. Keress már magadnak egy másik ellenséget te nyomorult.

☠️

2023. júl. 6. 10:18
 332/419 gentoojedi ***** válasza:
84%

"Töröljék a kérdést a linux-patkány szuper jedi teljesen ráizgult és nem adhatja fel! "

Miért nem törlöd Te magad? Nem tudod hogy kell. Elvégeztél egy vállalati webfejlesztő tanfolyamot.

"Másoljam be hogy te miket írtál? De nem másolom be mert nem érdekel."

Már egyszer bemásoltad. Nem nem érdekel, hanem törölték te ütődött.

"Vesztettél fogadd el nincs tovább"

Engem nem az érdekel, hogy vesztek vagy sem, hanem az, hogy te ne nyerj, csak nyelj.

A linuxnak kell nyerni, nem nekem.

Vers a linuxpatkánytól

A linuxot dicsőíteni, imádni!

Téged csak maximum lehányni.

Téged nem kell alázni, nem szabad,

szerencsére megteszed saját magad.

Megköszönve, hogy elvégzed helyettem a munkát,

jóízűen bekapok egy darab sunkát.

2023. júl. 6. 11:04
 333/419 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező és akire tartozik: elárulnátok, ez mire jó? Miért nem tudtok értelmes felnőtt emberek módjára beszélgetni? Ennél még egy óvódáscsoport is különb...
2023. júl. 6. 11:04
 334/419 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Azér mer ez most már csak a rage-elésről szól. Az a lényeg, hogy fel jön a kérdező meg a gentoojedi is egy fárasztó nap után/közepette, hogy kitombolják magukat egymáson. Én már nem is követem nagyon ezt a thread-et. Válaszoltam részemről a topikra és én ilyen hisztikbe meg nem akarok belemenni.

Kommentek elejét meg végét elolvasom és az nekem bőven elég. Abból tudom, hogy semmi releváns nem hangzik el csak megy a szidás azt kész.

2023. júl. 6. 12:20
 335/419 anonim ***** válasza:
85%

#331 "Vesztettél fogadd el nincs tovább"

Max IQ-t vesztettünk miattad.

2023. júl. 6. 13:57
 336/419 gentoojedi ***** válasza:
95%

"Kérdező és akire tartozik: elárulnátok, ez mire jó? Miért nem tudtok értelmes felnőtt emberek módjára beszélgetni? Ennél még egy óvódáscsoport is különb..."

Kedves anonim!

Akkor szabad a gazda. Ebből többet már úgysem lehet kihozni.

Valójában egy könyvet írok. Találtam egy hiánypótló témát, amiről nem jelent meg könyv.

A troll jelentése már a köznyelvben is eléggé elterjedt, a köztudatban is benne van.

De nagyon sok tévhit is van a trollokkal kapcsolatban. Amit sokan nem tudnak, azok az ártatlan meg hülye trolloknak álcázott kiberbűnözők. Miért nem lehet őket felismerni. Hogyan és mivel manipulálnak. Hogyan lesz valakiből troll? Hogy válik azzá, hogy sokáig észre sem veszi magáról?

Többek közt erről is szól majd a könyv.

A kedvencem kedves anonim, amit elég sokan feltesznek, mint ahogy Te is feltetted a kérdést. Miért veszekszik/vitatkozik óvodás szinten két elméletileg felnőtt ember?

Itt visszakérdezhetnék? Te és még itt páran értelmes felnőttek miért olvasod ezt a veszekedést és miért csak most tetted fel ezt a kérdést? Ennyi erővel nálad is lehetne gond.

Ha körül néztek tele van a facebook normálisnak indult posztokra gyűlölködő reagálással.

Elég csak annyi, ha az embernek nem jönnek úgy össze a dolgok, a másiknak meg többre telik, már ez kiválthat negatív reakciót. Azok az emberek is elvileg felnőttek. A legalacsonyabb szint az irigységből fakadó trollkodás. Ők a veszélytelen “szerencsétlenkedő” trollok. Sokan azt hiszik, csak ilyenek léteznek. Bossztantanak és kész.

De beszéljünk a könyvemről. Már régóta tanulmányozom a trollokat. Számos fórumon volt szerencsém vitatkozni velük. Volt ahonnan magamtól léptem ki, máshonnan kivágtak. Volt olyan fórum ahol az egyik főtroll maga kezdeményezett feljelentést mások ellen, de nagyon ráfázott.

Bő négy sőt négy és fél éve fogalmazódott meg bennem, hogy kellene írni egy ilyen könyvet.

Ami nem konkrétan a trollok fajtáit taglalja arról van fent sok minden a neten. Ami nincs az az, hogy mennyire veszélyes dolog lehet egy trollal akár vitába keveredni. Egy kis spoiler következik.

A trollnak álcázott kiberbűnözök tudnak igazán veszélyesek lenni. Azok képesek kiprovokálni átlagos emberekből olyan tetteket, amit jobb esetben csak szégyelnek és utólag megbánnak, rosszabb esetben bűncselekményt valósítanak meg. Onnantól kezdve zsarolhatóvá válnak. És mit lehet tenni egy zsarolható emberrel? Például pénzt kicsikarni. Nagyon sokan a pénzre mennek. És ehhez, ha kell óvodás szintre is lealacsonyodnak.

Név nélkül persze két főhőst mutatok be a könyvbe, hogy az olvasó kapjon valami képet a két végletről. Az egyik egy volt fórumon, aki volt annyira elvetemült, hogy törvényes úton indított pert (Istenem de hülye), de fordítva sült el nála a dolog. A másik főhős, egy mimóza lélek. Egy olyat kerestem, aki eredetileg nem troll, de azzá válhat vagy válik, mert vagy egy gyenge jellem, vagy nagyon határozatlan megingatható egyéniség.

Ezen a ponton akadtam el. Nem találtam megfelelő alanyt. Szóval parkolópályára tettem a könyvírást már több, mint egy éve. Csak jártam, jártam a fórumokat hátha belebotlok egy ilyen lélekbe. És akkor jött ez a szál a kérdezővel és a linux szarozásával. Mondtam magamban. Hmm. Ez egy valamiért feldühödött srác. Egy kiábrándult/megbántot vagy csak hanyagolt “gyermek”. Egy olyan témával, ami a szívem egyik csücske. A linux. Mondom nézzük mi lesz ebből. Láttam, hogy folyamatosan szakszerűen itt páran lelkesen próbálták okítani, tanáccsal ellátni, de csak nem engedett. Én is próbáltam, de csak lepontozott mindent és csak mérgelődött. Nocsak. Mondom. Nézzük mi történik, ha hergelem. Így ismét felhúztam magamra a troll egyenruhát. És belementem a játékba. Akkor jöttem rá, hogy megtaláltam a keresett alanyt, amikor azt a videót beszúrták, hogy mennyire bonyolult a Google Chrome indítása linuxon. Jeleztem is, hogy nagyon jó poén, de köze nincs a valósághoz. Mire a kérdező egyből rávágta, hogy de. Ott összeállt a kép. A kérdező nagyon közel van a mélyponthoz.

Hazudnék, ha azt mondanám nem élveztem a troll bőrébe bújást. Jó volt ez a szerep. De itt most vége. Vagyis itt már nem a kérdező szándékos bosszantása a cél.

Kérdezhetitek jogosan, de minek? Ti nem olvasnátok el egy ilyen könyvet? Ok. De ez rengeteg meló és a bevétel is bizonytalan, de legalábbis nem térül meg. Valóban. Legoptimálisabb esetben kaszálhatok rajta nettó 5-600 ezret és kemény évek munkája csak az előkészület. Most így négy és fél év után elmondhatom, hogy valóban az, és leghamarabb csak 2025 nyarán tud megjelenni, ha jók a számításaim. Szóval rengeteg meló és anyagi szempontból nem a legjobb befektetés. De a lényeg, hogy élvezem. Ha már beleöltem ennyi energiát, akkor végigcsinálom. Már csak az elv miatt is. Aki trolkodással szerez bevételt az bűncselekményt valósít meg. De aki ebből könyvet ír, az igen! Ez motivál.

Szóval ami rettenetesen bosszantó lehet, az az, hogy mindenkiből hülyét csináltam ezzel a jól lealázom a kérdezőt stílussal. Mindenki bekajálta, hogy itt erről van szó. Unaloműzésről, kicsinyes bosszúról. ennek a szálnak mindenki áldozata lett, aki energiát fecölt bele az írásba. Csak azok az olvasók nem, akik hellyel-közzel élvezték. Azok lesznek a nyertesei, akik megveszik a könyvemet, ha megjelenik végre. Meg persze én a szerény profit miatt.

Erre nem vagyok büszke, hogy a legnagyobb vesztese az egésznek maga a kérdező lett. Mert ő a provokációmnak felülve ingyen teljesen bohócot csinált magából, akinek a könyvből bevétele nem származik. Neki ebből annyi haszna lehet, hogy megértse nem szabad leállni trollokkal vitázni, mert bajba kerülhet. A bajon azt értem, hogy saját magában tesz kárt.

Itt válik érdekessé a rész. Kiváncsi lettem mi játszódhat le benne.

Olyan szinten beleélte magát a provokációm hatására, hogy ahol lehetett lepontozott, és kijelentette, hogy jól lealázott meg vesztettem. Pedig előtte azt írta, hogy ez legyen az egyetlen örömöm az életben, hogy megnyertem ezt a csatát. Ezt a linuxharcot, amit meggyőződése szerint harcnak állítottam be és ő nem vesz részt ebben. Hát valahogy mégis részt vett. Tehát ingatag.

A linux, ami főszereplőnek felvezetett, de valójában egy 123-ik mellékszereplő lett csak egy eszköz volt végig, mint ahogy a csatám is, hogy mit tudok kihozni a kérdezőből.

Visszaolvasva a reakcióit úgy döntöttem egy pszichológust is bevonok, ha kell társszerzőnek is. Van az ismerősi körömben kettő. Ettől függetlenül online fórumokon is lehet keresek véleményezésre pszichológus tanoncokat. Rájöttem érdekes téma lehet, mit tesz, mivé válik, mi történik egy dühöngő, csalódott és alapjában véve jógyerekkel, ha váratlan és rossz ingercunami éri folyamatosan.

Szóval én innentől kezdve elengedtem a trollerkedést. A könyv, ha megjelenik mindenképpen jelezni fogom itt is.

Remélem válaszom kielégítő. Köszönöm.

2023. júl. 6. 22:53
 337/419 anonim ***** válasza:
100%

336

"Te és még itt páran értelmes felnőttek miért olvasod ezt a veszekedést és miért csak most tetted fel ezt a kérdést?"

Én pl. a szakmai részéhez szólok hozzá, mert ez nem egy humán kutatóintézet, hanem a GYK számítástechnika kategória. Ami még annyira nincs lebarmolva, bár ez a kérdés pont arrafele viszi, na ezt próbáltam egyensúlyozni kicsit.

"Visszaolvasva a reakcióit úgy döntöttem egy pszichológust is bevonok, ha kell társszerzőnek is. Van az ismerősi körömben kettő. Ettől függetlenül online fórumokon is lehet keresek véleményezésre pszichológus tanoncokat. Rájöttem érdekes téma lehet, mit tesz, mivé válik, mi történik egy dühöngő, csalódott és alapjában véve jógyerekkel, ha váratlan és rossz ingercunami éri folyamatosan."

Nem vagyok biztos benne, hogy jogilag meg etikailag rendben van beleegyezés nélkül embereket analizálni pszichológussal, mármint szakvélemény szintjén. Az orvosi titoktartás rájuk is érvényes

2023. júl. 7. 00:19
 338/419 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Nem vagyok biztos benne, hogy jogilag meg etikailag rendben van beleegyezés nélkül embereket analizálni pszichológussal, mármint szakvélemény szintjén. Az orvosi titoktartás rájuk is érvényes"

Az analizáló személy kiléte nem lesz tisztázva, pont az ilyen jogi hercehurcák miatt. Tehát a könyv mér arra sem tér ki, hogy konkrétan ezen a fórumon. Mellesleg itt is csak annyit tudunk az illetőről, hogy anonim és kérdező. Én a nicknevét ugyan tudom, de az sem számít. Ha kiírnáp pl Kovács István Mucsajröcsögei lakos született... anyja neve ... egy barom. Perelhetne mondjuk becsületsértésért. De ha kíírom, hogy linuxhater 572 egy barom, akkor már nem perelhet.

2023. júl. 7. 08:31
 339/419 anonim ***** válasza:
100%

Gentoo: "Te és még itt páran értelmes felnőttek miért olvasod ezt a veszekedést és miért csak most tetted fel ezt a kérdést? Ennyi erővel nálad is lehetne gond." - Talán mert ezen a ponton már nem volt értelmes gondolat, csak a gyalázkodás, amire jóérzésű ember nem kíváncsi. Mire gondolsz, milyen gond lehet nálam?

Amúgy nem is tudtam, hogy a neved egy Linux neve is. Mindig tanul az ember. :D

2023. júl. 7. 11:30
 340/419 A kérdező kommentje:

336#

Aha persze persze, könyvet írsz. Én meg hülye vagyok és még csak nem is sejtettem, hogy direkt trollkodod szét az egészet.

Eléggé mellé lőttél, mert valójában harmatgyenge volt a "hergelés"

Láttam én már 1000x rosszabbat is.

Spoiler: tényleg nem nagyon érdekelt, mert tudtam hogy direkt csinálod.

Szerintem rájöttél hogy mindenki totál idiótának tart, ezért most próbálsz mentegetőzni.

2023. júl. 7. 19:33
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!