Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért illegális kritizálni a...

Miért illegális kritizálni a linuxot?

Figyelt kérdés
Leírtam hogy egy sz*r aztán törölték a kérdést

2023. jún. 14. 09:35
 361/419 A kérdező kommentje:

Aztán beszarik a driver és semmi nem működik. Jah, meg a random kék halál, esetleg kifagyás"

A linux mániások még mindig égetik magukat.

A kék halál valamilyen hardver hiba, de én kb xp óta nem láttam ilyen képernyőt. Beszar a driver? XD ne windows 95-öt használj.

Linuxon meg el se indul a driver mert nem létezik.

Desktop linuxról volt szó, nem unix meg bsd alapú oprendszerekről. Ezeket nagy cégek csinálják egy adott hardverre.

A 100 féle noname desktop linux egy teljesen másik kategória.

2023. júl. 9. 10:13
 362/419 anonim ***** válasza:
10%
Linuxot használni kb. olyan, mint egy kétütemű Trabantot, miközben a Windowsosok legalábbis valami ma divatos kocsival közlekednek, amihez nem kell hozzányúlni, csak megy. Ugye a Trabantot meg sokat kellett bütykölni, hiába volt faék-egyszerűségű, csak besz:rt sokszor. Ellenben egy mai modern autót (Windows) igaz, hogy nem tudsz nagyon buherálni, de nem is kell, megy, és teszi a dolgát. Szóval kb. ez a különbség.
2023. júl. 9. 10:23
 363/419 Tom Benko ***** válasza:
83%
@362: Rossz hasonlat. A Linux olyan, mint egy Indian motor, a Windows leginkább egy Iveco buszjárat.
2023. júl. 9. 11:29
 364/419 anonim ***** válasza:
80%
363: Az Indian motor és az Iveco busz milyen?
2023. júl. 9. 11:43
 365/419 anonim ***** válasza:
97%

361

Eredetileg nem csak desktop linuxról volt szó, de mivel csak itt nem népszerű a linux, ezért erre szűkítetted, mintha a népszerűség technikailag jobbá tenne valamit.

Nagy cég érdekel? Redhet linux. Microsoftnak is van saját disztrója. Google, Intel AMD, stb. egy csomót adnak a linux kernelbe (fejlesztik).

2023. júl. 9. 12:16
 366/419 anonim ***** válasza:
85%

#360 "A kék halál valamilyen hardver hiba"

Rohadtul nem

"Beszar a driver? XD ne windows 95-öt használj."

Windows 95 nem működik modern hardveren. Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor volt valamilyen eszközömnek driver problémája. Videókártyának, kormánynak, joysticknak, monitornak stb...

"Linuxon meg el se indul a driver mert nem létezik."

Linux-on nem mindenhez kell külsős driver. Bedugom a Wifi sticket és működik, nem kell keresgélni a gyártó oldaláról.

"Desktop linuxról volt szó, nem unix meg bsd alapú oprendszerekről. Ezeket nagy cégek csinálják egy adott hardverre."

Ne változtasd meg a kérdésed, te Linux-ról kérdeztél a kérdésedben! Nem ez az első próbálkozásod.

2023. júl. 9. 12:43
 367/419 anonim ***** válasza:
91%
Na majd ha nagyon unatkozok, megnézem, talán már fejlődött valamit. Melyik verziót ajánljátok? Én az Ubuntut próbáltam régebben, azt mondták, ez elég felhasználóbarát, könnyű kezelni. És drivereket (főleg a videókártyától tartok, NVidia GeForce 1050 Ti) a beépített Szoftverközpontból (vagy mi a neve) lehet letölteni vagy külön kell pl. gyártó oldaláról leszedni?
2023. júl. 9. 13:38
 368/419 anonim ***** válasza:
96%

367

Ubuntun ha jól tudom alapból felrakja, de ha nem, akkor van egy additional drivers cucc (sajna nem tudom mi a magyar neve), ott fel lehet rakni pár kattintással. És Mintnél hasonlóan ehhez.

Ubuntu: a felülete eléggé elüt a windowsétól, szóval ez elsőre tuti fura lesz

Mint: a felülete jobban hasonlít a windowsére

Ez a kettő közül lenne érdemes valamit választani szerintem, ha a felület mindegy, akkor kb. mindegy melyiket

2023. júl. 9. 14:12
 369/419 Tom Benko ***** válasza:
96%

364: Indian motor - híres, de csak a témával mélyebben foglalkozók ismerik és értik. Szinte bárhova elmehetsz vele, bizonyos kényelmetlenségek figyelembe vételével.

Iveco buszjárat - Meghatározott helyekre eljuthatsz vele, nagy böhöm, légkondis, puha ülések, de te csak utas vagy, aki azt tehet meg, amit a társaság megenged.

2023. júl. 10. 01:05
 370/419 A kérdező kommentje:

369

Totál gyenge összehasonlítás.

A linux egy motor aminek nincs kereke.

A windows meg egy 4 kerekű jármű amihez érteni kell.

2023. júl. 10. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!