Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért illegális kritizálni a...

Miért illegális kritizálni a linuxot?

Figyelt kérdés
Leírtam hogy egy sz*r aztán törölték a kérdést

2023. jún. 14. 09:35
 401/419 anonim ***** válasza:
22%
Akkor újra: mi a különbség az Emuláció (amikor egy közbenső program fordítja le, ezért kell neki többlet-erőforrás) és a Komp. réteges megoldás között? Mert én csak ezt a 2-t ismerem (natív és emu), de a Komp. új. És miért jó?
2023. júl. 14. 14:34
 402/419 anonim ***** válasza:
100%

Virtuális gépnél egy teljes oprendszer fut az eredeti oprendszeren felül (tehát össze két oprendszer fut), ehhez sok erőforrás kell, és nem feltétlen ér el minden hardver közvetlenül.

Komp. rétegnél ilyen nincs, ott a rendszerhívások vannak átfordítva windows-ról linuxra. Itt jóval kisebb a plussz erőforrás igény (és ami van, az is kb. csak processzor). És a hardvert (pl. GPU) is tudja használni rendesen, ezért a játékok is jól futnak rajta (általában, vannak kivételek, pl. amikor az EasyAnticheat letiltja a wine alatt futást, valamiért)

Szóval a komp réteg az a natívhoz sokkal közelebb áll, mint az emuhoz

2023. júl. 14. 14:42
 403/419 anonim ***** válasza:
100%
402: Így már értem, köszi az infókat. :o)
2023. júl. 14. 14:49
 404/419 anonim ***** válasza:
97%

#383 "És azóta se sikerült egy használható rendszert csinálni.

Hiába értesz hozzá, nagyon korlátozott os, szinte nem is létezik."

Végülis a világ egyik legnagyobb cége is használja, de nem használható xD

#385 "Márpedig elég jól minősíti a rendszert hogy a szoftverek 99%-a el se indul"

Erre van is valami statisztikád? A MacOS se futtat mindent..

"Mindenféle noname cégek is linux distrokat csinálnak, de hogy minek azt nem tudom."

A Google mióta noname cég? :D Nem csinálnák ezeket a distrokat, ha nem használná senki és szar lenne.

#391 "De ha a Windows már egy bevált rendszer, miért kellene másikra váltani?"

Mert pl nem egy jó rendszer, csak erőltettve lett az emberekre pedig ráragadt..

"Mi az előnye, mit tud futtatni, amit a Windows nem?"

Stabilabb, gyorsabb, jobban kihasználja a hardvert, biztonságosabb, testreszabhatóbb. De amúgy ha nem akarod használni, ne használd. Ennyi. Senki nem erőlteti rád. Én Windows, Linux-ot és MacOS-t is.

2023. júl. 14. 18:45
 405/419 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a MacOS is érdekes lehet, csak az nem tudom, menne-e PC-n vagy csak Mac gépen. Akkor meg eleve tárgytalan. :o(
2023. júl. 14. 19:09
 406/419 anonim ***** válasza:
100%
#405 PC-re Hackintosh van. Soha nem próbáltam még.
2023. júl. 14. 20:07
 407/419 A kérdező kommentje:

Google mióta noname cég?"

De nincs olyan hogy google linux distro. Van olyan hogy chromeOs de az meg kb semmit se futtat csak pár google appot és teljesen zárt.

MacOS nem egy olyan rendszer amit letöltesz és felraksz.

"Stabilabb, gyorsabb, jobban kihasználja a hardvert"

Ha nincs driver a hardverhez nem tudja jobban kihasználni szóval ez nem igaz.

Gyorsabb? Egy 100mb üres linuxot ne hasonlítsunk már össze egy 20-30gb rendszerrel. Nem lehet észrevenni hogy gyorsabb.

"biztonságosabb"

Mert senki se csinál vírust linuxra. Pedig állítólag azon fut a fél világ.

2023. júl. 15. 09:54
 408/419 anonim ***** válasza:
100%
"MacOS nem egy olyan rendszer amit letöltesz és felraksz." - ?
2023. júl. 15. 09:57
 409/419 A kérdező kommentje:

#408?

MacOs csak az apple gépein futhat. Nincs hivatalos letöltés de még olyan sincs hogy megveszed a rendszert.

Olyan van hogy hackintos amit már leírtak. De bonyolult telepíteni és elég nagy rá az esély hogy kb semmi se fog működni.

[link]

2023. júl. 15. 10:02
 410/419 anonim ***** válasza:
100%
409: És ha újra kell telepíteni egy Mac gépet, honnan veszi a rendszert?
2023. júl. 15. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!