Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért illegális kritizálni a...

Miért illegális kritizálni a linuxot?

Figyelt kérdés
Leírtam hogy egy sz*r aztán törölték a kérdést

2023. jún. 14. 09:35
 371/419 gentoojedi ***** válasza:
97%

"A linux egy motor aminek nincs kereke."

A linux egy "motor" azaz rendszermag (kernel). Operációs rendszer egy linux disztribóció lehet, például Ubuntu.

"A windows meg egy 4 kerekű jármű amihez érteni kell."

Nem. A Windows sem operációs rendszer. Önmagában a Windows egy ablakozási rendszert jelent. Operációs rendsze pl a Microsoft Windows 10 Pro. Vagy Microsoft Windows Xp Professional.

"Totál gyenge összehasonlítás."

Inkább pontatlan. Olyan szempontból, hogy Egy Ms Win 11 Pro-t kellett volna például egy Ubuntu 22.04LTS-sel.

A szakmai részhez nem kívánok hozzászólni, mert megtették jópáran és én már értelmét nem látom.

De! Pszichológiai szempontból érdekes a vita továbbra is-

A kérdező által kijelentett "Totál gyenge összehasonlítás."+"A linux egy motor aminek nincs kereke." mondatokkal elismerte, hogy a kiírt kérdés/kijelentés rossz. Mert Ő a linuxra, mint operációs rendszerre vagy disztribúciók összességére gondolhatott. Nem magára a vanilla kernelre.

Ez azért van, mert a vitába azon felül, hogy belezavarodott, azt a hibát követte el, amivel az ellenérvelőket vádolja. Variál. Próbál finoman változtatni, de átlátnak a többiek rajta.

Eleve a kiírás így lett volna helyes. A linux disztribúciók asztali operációs rendszernek sz*rok. Vagy miért nem szabad a linux disztribúciókat - mint asztali operációs rendszert - kritizálni.

Engem az érdekelne, miért nem hagyja már az egészet annyiban? Miért erőlködik? Miért vergődik? Engem vádolt meg azzal, hogy a linuxot egy csatának tartom, amiben nem lehet neki (a kérdezőnek) igaza. Őt nem lehet legyőzni. Én már ott "legyőztem" meg a linuxtábor is, hogy egyszerűen nem lép ki a vitából. Képtelen rá. Vajon mi játszódhat le benne? Miért fontos ez neki? Szeretethiányos a kérdező? Közölte vele az édesanyja, hogy valójában egy "baleset" a születésének oka és nem akarta/nem is szereti? Ezt valószínű sohasem tudjuk meg.

2023. júl. 10. 09:25
 372/419 gentoojedi ***** válasza:
97%

Csak mondanám a nagy linuxelentábornak, akik még a nicknevüket sem vállalják, ez a linux parancssorozás meg bütykölés, hogy erre szükség van linuxnál, ezért rossz, mert az idő, az átlagfelhasználó nem akarja az idejét ilyenekre áldozni, mert az teljesen felesleges és nincs szüksége az átlagos felhasználónak, ebből semmi haszna.

Ezt azok a linuxhasználók mondják, akik napi több órát játszanak a számítógépen. Az a dolog vajon hasznos? Abba mi a haszon? Teljesen haszontalan tevékenység. Igan, van aki ebből pénzt tud csinálni, mert felveszi és feltolja a netre. De ezt már elég sokan csinálják, mindenki ebből nem tud megélni. Tehát a nagy és híres gamereken kívül a többi gamer számára ez haszontalan időtöltés.

A linux bütykölés előnye, hogy jobban megismered a rendszert. Ez ad egy alapot. Némi szorgalommal és hozzátanulással el lehet menni linuxos rendszer üzemeltetőnek is. De azok a felhasználók, akik megismerik alaposan a rendszert, azok ki is tudják használni a linux előnyeit és legfőképp nem a kötekedők táborát erősítik, hanem a linuxvédőket.

2023. júl. 10. 09:33
 373/419 A kérdező kommentje:
Nem úgy volt hogy te már nem írogatsz ide?
2023. júl. 10. 09:36
 374/419 anonim ***** válasza:
73%

372: A játék ideje és a Linux bütykölésére szánt idő ugyanannyira értelmes: előbbit legalább élvezed, míg a Linuxban kattintgatni/írogatni nem tudom, kinek okoz örömet, de tegyük fel, van ilyen. Szóval ne nézzük le a játékkal töltött időt sem.

Sajnálom, hogy mindent csak a pénz szemüvegén át tudnak ma értelmezni egyes emberek, de ha így van, akkor a Linux buherálása sem hoz pénzt, igaz? Szóval...

2023. júl. 10. 11:36
 375/419 Tom Benko ***** válasza:
96%
@Kérdező: Cicám, eddig pont az volt a bajod, hogy a Linuxhoz érteni kell. Ülj le, kapcsolj ki mindent a környéken és gondold át az életed.
2023. júl. 12. 14:03
 376/419 A kérdező kommentje:

375#

1x se írtam ilyet.

Egyébként értek hozzá. Pont azért mondom hogy soha se lesz belőle valódi desktop oprendszer.

2023. júl. 13. 20:36
 377/419 anonim ***** válasza:
95%

#376 "Egyébként értek hozzá."

Ha értenél hozzá, nem állítanál olyan baromságokat mint ez:

"Pont azért mondom hogy soha se lesz belőle valódi desktop oprendszer."

2023. júl. 13. 20:39
 378/419 anonim ***** válasza:
97%
Én valódi desktopként használom. Hazugságban élek?!
2023. júl. 13. 20:44
 379/419 A kérdező kommentje:

Igen, böngészésre meg filmnézésre alkalmas, de másra nem.

Kb olyan mint az android. Mindennek csak a lebutított verzióját kapod.

De az android legalább 1 konkrét rendszer. Mindegyik .apk fájlt használ. Komoly cégek fejlesztik. (Főleg a biztonság részt)

A linux meg csak arra jó, hogy a hülyegyerek beírja konzolba hogy sudo su, felrak egy egy csomagot aztán hackernek képzeli magát.

2023. júl. 13. 21:02
 380/419 anonim ***** válasza:
96%

#379 "Igen, böngészésre meg filmnézésre alkalmas, de másra nem."

Miért állítasz még mindig baromságokat?

"Kb olyan mint az android. Mindennek csak a lebutított verzióját kapod."

Teljes Blendert kapsz, teljes Gimpet kapsz, teljes Davinchi Resolve-t kapsz, teljes Lightworks-öt kapsz, teljes böngészőt kapsz, teljes dokumentum szerkesztő programokat kapsz. Te mégis mi a f-ról beszélsz?

"De az android legalább 1 konkrét rendszer. Mindegyik .apk fájlt használ. Komoly cégek fejlesztik. (Főleg a biztonság részt)"

Ubuntu-n .deb fájlokkal tudsz telepíteni. Android-ot egyetlen egy cég fejleszti, a Google, tehát még ez az állításod is baromság. Csak megemlítem, hogy belsőleg a Google saját Linux rendszert használ.

[link]

"A linux meg csak arra jó, hogy a hülyegyerek beírja konzolba hogy sudo su, felrak egy egy csomagot aztán hackernek képzeli magát."

Te hülye vagy, erre már csak ennyit lehet mondani.

2023. júl. 13. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!